Kamala Harris și Donald Trump sunt de acord în privința războiului din Fâșia Gaza. Mesaje tranșante pentru Netanyahu

Kamala Harris și Donald Trump sunt de acord în privința războiului din Fâșia Gaza. Mesaje tranșante pentru Netanyahu
📅 2024-09-08

În mod surprinzător, și candidatul republican Donald Trump va insista pe lângă premierul israelian să ajungă la un compromis cu teroriștii Hamas.

Joe Biden, președintele SUA: „Bine ați revenit, domnule prim-ministru, avem multe de discutat, ar trebui să trecem direct la treabă”.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: „Domnule președinte, ne știm de 40 de ani, iar dumneavoastră i-aţi cunoscut pe toţi premierii israelieni de cinci decenii încoace, începând cu Golda Meir”.

Potrivit Casei Albe, în sptele uşilor închise, președintele american a făcut presiuni pentru un „compromis” în negocierile de pace.

John Kirby, coordonator comunicare strategică Casa Albă: „În viziunea președintelui, cea mai bună cale către pace este un armistițiu de șase săptămâni, timp în care să fie negociată faza următoare – încetarea ostilităților și, mai ales, recuperarea ostaticilor”.

În Biroul Oval s-au aflat pentru câteva minute şi câţiva apropiaţi ai unor israelieni răpiţi de teroriştii Hamas pe 7 octombrie. La plecare, s-au declarat încrezători în semnarea unui acord de încetare a focului.

Jonathan Dekel-Chen, tatăl unui ostatic israelian: „N-am mai fost atât de optimiști din noiembrie anul trecut, când s-au făcut primele schimburi de prizonieri și au fost recuperați puțin peste 100 de ostatici israelieni”.

Cum preşedintele Biden este totuşi pe picior de plecare de la Casa Albă, mai semnificativă a fost întrevederea dintre Netanyahu și Kamala Harris.

Kamala Harris, vicepreședinte SUA: „Tocmai am avut o discuție directă și constructivă cu premierul Netanyahu. Am spus-o de multe ori, dar merită să repet. Hamas este o organizație teroristă brutală. Israelul are dreptul să se apere, dar contează cum o face. Mi-am exprimat îngrijorarea serioasă despre amploarea suferinței umane din Gaza, inclusiv moartea prea multor civili nevinovați. Nu ne putem întoarce privirea de la această tragedie. Războiul trebuie să ia sfârșit! Și rămân angajată în favoarea unui proces care să ducă la crearea unui stat palestinian”.

Chiar dacă din alte raţiuni, acelaşi mesaj îl aşteaptă pe Netanyahu şi din partea candidatului republican la Casa Albă, Donald Trump.

Donald Trump, fost președinte și actual candidat: „Vreau (ca Netanyahu) să termine rapid războiul, pentru că Israelul pierde războiul de imagine”.

Benjamin Netanyahu se întâlneşte în vineri seară cu Donald Trump, la reşedinţa acestuia din Florida.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Nicole Kidman şi Vincent Lindon au câştigat cele mai importante premii pentru actori la Festivalul de film de la Veneţia

Nicole Kidman a câştigat sâmbătă premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Veneţia pentru rolul din drama erotică „Babygirl”, în timp ce francezul Vincent Lindon a fost desemnat cel mai bun actor în pelicula „Jouer avec le feu”.

Horoscop 8 septembrie 2024, cu Neti Sandu. O zi de sărbătoare cu interacțiuni plăcute

Horoscop 8 septembrie 2024, prezentat de Neti Sandu. Interacțiuni plăcute azi. O să fim plăcut surprinși de prezența unor oameni și o să visăm frumos, o să ne facem planuri care au acoperire în realitate.

Un bărbat a fost atacat de urs într-un parc naţional din Croația

Un urs a atacat un bărbat, pe care l-a muşcat de braţ, în Parc Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia, a anunţat sâmbătă poliţia locală, relatează AFP.  

Beneficiile afinelor pentru sănătate - conțin antioxidanți puternici cu roluri multiple pentru organism

Afinele sunt considerate un aliment funcțional, datorită proprietăților unice pentru sănătate, validate de cercetările științifice.

„China modernă” asigură SUA că este „o oportunitate” şi „nu o ameninţare”. Beijingul și Washingtonul, din nou față în față

Viceministrul chinez al Comerţului, Wang Shouwen, a declarat sâmbătă la Tianjin, în cadrul unei întrevederi cu omologul său american, Marisa Lago, că o Chină modernă este o "oportunitate" economică şi "nu o ameninţare" pentru SUA.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..