Temutul Yahya Sinwar, liderul Hamas, a fost ucis în Fâșia Gaza. Anunțul făcut de șeful diplomaţiei israeliene

Temutul Yahya Sinwar, liderul Hamas, a fost ucis în Fâșia Gaza. Anunțul făcut de șeful diplomaţiei israeliene
📅 2024-10-18

''Criminalul în masă Yahya Sinwar, responsabil pentru masacrele şi atrocităţile din 7 octombrie 2023, a fost eliminat de soldaţii forţelor israeliene'', a declarat Katz, într-un comunicat.

Inițial, armata israeliană a anunțat, joi, că verifică posibilitatea să-l fi ucis pe Sinwar.

Militant radical, Yahya Sinwar (61 de ani) era considerat creierul atacurilor teroriste din 7 octombrie 2023 din sudul Israelului, în care au fost ucise aproximativ 1.200 de persoane, iar alte 250 au fost răpite, ceea ce a făcut din el cel mai căutat om de Israel de atunci.

Născut într-o tabără de refugiaţi din oraşul Khan Younis din sudul Fâşiei Gaza, Sinwar a fost ales liderul din Gaza al Hamas în 2017, câştigându-şi reputaţia de cel mai mare duşman al Israelului.

Pe 6 august - în urma asasinării la Teheran, în 31 iulie, a şefului biroului politic de atunci, Ismail Haniyeh - a fost ales în funcţia supremă în structura organizaţională a grupării islamiste palestiniene.

La scurt timp după atacurile teroriste din 7 octombrie 2023, premierul israelian Benjamin Netanyahu declarase: ''Orice membru al Hamas este un om mort''.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, Mike Johnson, a salutat decesul lui Yahya Sinwar drept o ''sursă de speranţă''.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

(P) A fost stabilit un nou titlu GUINNESS WORLD RECORDS™ cu cel mai mare antrenament din 2024

Peste 4.900 de persoane din întreaga lume, inclusiv din România, au participat simultan la un antrenament de intensitate ridicată  

„Amenințare gravă la adresa securității” lumii. Câți soldați nord-coreeni ar lupta, de fapt, alături de ruși în Ucraina

Președintele Coreei de Sud a avertizat, vineri, că implicarea Coreei de Nord în războiul din Ucraina reprezintă o „amenințare gravă la adresa securității” lumii.

Zece semne care ne arată că avem deficit de vitamina D. Cum putem trata această problemă medicală

Vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi, esențială pentru sănătatea organismului uman. Este cunoscută mai ales pentru rolul său în absorbția calciului și în menținerea sănătății oaselor, dar are și alte funcții importante.  

O femeie s-a dus să facă o donație, dar a avut parte de șocul vieții. Momentul în care un obiect uriaș cade peste ea | VIDEO

O femeie din India a scăpat nevătămată după ce un rezorvor masiv de apă a căzut peste ea în timp ce traversa strada.  

Sătenii din Las Fierbinți, puși pe jar de apariția lui... Alice! Săptămâna aceasta, comedia a fost lider absolut de audiență

„Cine-i Alice?” – aceasta a fost întrebarea de pe buzele tuturor telespectatorilor, joi seară, de la ora 20:30, în timp ce au urmărit un nou episod Las Fierbinți.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.