Rusia a testat o rachetă nucleară Yars la doar 24 de ore după amenințarea lui Vladimir Putin către Occident

Rusia a testat o rachetă nucleară Yars la doar 24 de ore după amenințarea lui Vladimir Putin către Occident
📅 2024-04-12

Comandanții militari de la Kremlin au anunțat oficial efectuarea testului de lansare a unei rachete balistice Yars - care poate transporta focoase nucleare.

O înregistrare video publicată de Ministerul Apărării Naționale a Federației Ruse arată operațiunea efectuată cu ajutorul unui lansator mobil de rachete.

”Formația de rachete Yoshkar-Ola testează racheta balistică intercontinentală mobilă cu propulsie solidă Yars echipată cu focoase multiple.

La cosmodromul Plesetsk, o unitate a formațiunii de rachete Yoshkar-Ola a testat racheta balistică intercontinentală mobilă cu propulsie solidă Yars, echipată cu un focos multiplu.

Vehiculele de reintrare în formare au ajuns în zona alocată în poligonul de antrenament Kura din Peninsula Kamchatka.

Scopul testului de lansare a fost acela de a confirma caracteristicile tactice, tehnice și de zbor ale sistemului modern de rachete.

În pregătirea pentru acest eveniment, Forțele de rachete strategice au exersat procedura de mutare a bateriei de lansare Yars într-o zonă îndepărtată, pregătirea și efectuarea lansării.

Toate sarcinile stabilite au fost îndeplinite” - se arată în comunicatul oficial al Ministerului Apărării rus.

Potrivit Reuters, racheta RS-24 (Yars), cu o lungime de 23 de metri, este proiectată pentru a transporta mai multe vehicule de reintrare cu țintire independentă (MIRV), care permit rachetei să lanseze mai multe focoase nucleare la diferite ținte.

Cu o rază de acțiune de 12.000 de kilometri și până la 10 focoase independente cu o putere de până la 300 de kilotone fiecare, racheta Yars este una dintre cele mai moderne arme din arsenalul nuclear rusesc.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..