Iulia Navalnaia nu a fost prezenta la înmormânatarea lui Aleksei Navalnîi. Sute de oameni au așteptat să ajungă la mormânt

Iulia Navalnaia nu a fost prezenta la înmormânatarea lui Aleksei Navalnîi. Sute de oameni au așteptat să ajungă la mormâ
📅 2024-04-12

Asta în ciuda faptului că prezența poliției a fost masivă în jurul bisericii unde s-a ținut slujba, dar și la cimitir.

Părinții celui mai de temut dintre opozanții lui Putin și-au condus fiul pe ultimul drum. Soția lui Navalnîi nu a fost însă prezentă, de teamă să nu fie arestată.

Potrivit unei organizații pentru drepturile omului, 91 de persoane au fost reținute în toata țara.

Sute de oameni au așteptat până seara târziu, în frig, să ajungă lângă mormântul lui Aleksei Navalnîi. Au vrut să-și ia rămas bun de la cel mai cunoscut și redutabil oponent al lui Vladimir Putin. Pe tot parcursul zilei de vineri, numărul celor care i-au adus un omagiu a atins nivelul miilor.

Matthew Chance, corespondent CNN: „Oamenii strigă ceva chiar acum. Ce anume? „Suntem mulți! Suntem mulți!”. E un mesaj puternic transmis de miile de oameni care au venit să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi. Nu vorbim doar de simple funeralii, ci de un act de sfidare în masă, unul extrem de rar într-o țară în care disidența nu e tolerată”.

Aleksei Navalnîi a fost înmormmântat vineri într-un cimitir de pe malul râului Moscova. Tema muzicala din "Terminator 2" a fost fundalul sonor când sicriul a fost depus la locul de veci. Înainte s-au auzit și acordurile nemuritorului "My Way" a lui Frank Sinatra.

La slujba oficiată într-o biserică din cartierul moscovit Marino, unde Aleksei Navalnîi a locuit mulți ani, au participat părinții opozantului și alte câteva zeci de persoane. Soția lui Navalnîi și copiii lui nu au putut fi prezenți, de teamă că vor fi reținuți. Iulia Navalnaia i-a adus soțului ei un omagiu emoționant pe Twitter, alături de un clip cu imagini în care apar împreună de-a lungul anilor.

Iulia Navalnaia: „Îţi mulţumesc pentru 26 de ani de fericire absolută. Pentru dragostea ta, pentru sprijinul tău, pentru că m-ai făcut să râd chiar şi din închisoare, pentru că te-ai gândit mereu la mine. Nu știu cum să trăiesc fără tine, dar mă voi strădui să supraviețuiesc pentru ca tu, acolo în Ceruri, să fii fericit și mândru de mine”.

La funeralii, prezența forțelor de securitate a fost masivă și apăsătoare. Până si coroanele de flori au fost trecute prin scanerele detectoare de metale.

În continuare se știu foarte puține despre moartea lui Alexei Navalnîi, care a încetat din viață într-o colonie penitenciară din Siberia - "Din cauze naturale", după cum scrie in certificatul său de deces. Familia susține că a fost ucis la ordinul lui Vladimir Putin. Alți apropiați ai lui Navalnîi l-au acuzat pe președintele rus că a ordonat asasinatul, deoarece nu ar fi putut tolera gândul că a existat posibilitatea ca Navalnîi să fie eliberat într-un potențial schimb de prizonieri. Colaboratorii lui Navalnîi spun că îi vor continua munca.

David Herszenhorn, The Washington: „Maria Pevchikh, care conduce fundația anti-corupție a opozantului rus, a postat pe Twitter o imagine cu Navalnîi alături de mesajul: „Vei fi mândru de noi”. Leonid Volkov, șeful său de personal și cel mai important consilier politic al său, a declarat că asociații lui au învățat, în cei trei ani în care Navalnîi a fost închis, cum să facă lucrurile să funcționeze în absența lui. Știu ce să facă și vor continua efortul lui în slujba unei Rusii libere, democrate și fericite, cum și-a dorit Navalnîi”.

Iar Iulia Navalnaia și-a asumat misiunea de a duce mai departe lupta soțului ei din exil.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..