Israelul a distrus lansatoare de rachete în nordul Gaza. Luptele continuă în Khan Yunis

Israelul a distrus lansatoare de rachete în nordul Gaza. Luptele continuă în Khan Yunis
📅 2024-04-12

„În urma tirurilor de ieri din Fâşia Gaza spre Zikim, în Israel, avioanele FDI au atacat sursa tirurilor din nordul Fâşiei", a precizat armata într-un comunicat.

În plus, ca răspuns la tiruri de rachete îndreptate joi spre oraşul israelian Sderot, un alt avion de luptă a eliminat "infrastructura teroristă de unde au fost trase rachetele", a adăugat aceasta.

Trupele continuă să opereze în partea de vest a principalului oraş din sudul Fâşiei Gaza, Khan Yunis, unde „au ucis terorişti şi au localizat arme, inclusiv dispozitive explozive, grenade, puşti AK-47 şi veste".

Avioanele israeliene au eliminat opt presupuşi combatanţi care transportau o ţintă explozivă pe care urmau să o arunce asupra trupelor, se arată în comunicatul militar, iar alţi trei au fost eliminaţi într-un atac aerian în suburbia Rimal din oraşul Gaza.

În centrul Fâşiei, forţele israeliene au afirmat că au ucis aproximativ 20 de "terorişti", majoritatea făcând parte dintr-o celulă care încărca arme într-un vehicul, care au fost eliminaţi într-un atac aerian.

„Într-un incident separat, mai multe celule teroriste care operau în apropierea trupelor au fost eliminate rapid prin eforturi coordonate între centrul de control al focului şi forţele terestre", a declarat armata.

Agenţia oficială palestiniană de ştiri Wafa a relatat că 15 locuitori din Gaza au fost ucişi în această dimineaţă în două atacuri aeriene israeliene asupra a două reşedinţe din Deir al-Balah, principalul oraş din centrul enclavei, în timp ce alţi doi au fost ucişi într-un bombardament asupra unei case din Jabalia, în nordul Fâşiei, unde se adăposteau peste 70 de persoane.

Peste 30.200 de locuitori din Gaza au fost ucişi - 80% civili, inclusiv 13.200 de copii - şi 71.000 de răniţi în cele aproape cinci luni de război în Fâşia Gaza, cu aproximativ 7.000 de cadavre prinse sub dărâmături, potrivit Ministerului Sănătăţii din enclava controlată de Hamas.

Israelul, care a înregistrat 242 de victime în rândurile sale în timpul ofensivei din interiorul Fâşiei, susţine că a ucis peste 12.000 de luptători ai miliţiilor palestiniene, dar Hamas estimează că cifra este la jumătate.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..