Fed, banca centrală a SUA, dată în judecată de bănci: Grupurile financiare cer teste de stres mai transparente

Fed, banca centrală a SUA, dată în judecată de bănci: Grupurile financiare cer teste de stres mai transparente
📅 2024-12-25

Procesul intentat la Tribunalul Districtual al Statelor Unite din Columbus, Ohio, susţine că practica Fed, banca centrală a SUA, de a determina modul în care băncile mari se comportă împotriva ipoteticelor tulburări economice şi de a atribui cerinţele de capital în consecinţă nu urmează procedura administrativă adecvată.

Printre reclamanţi se numără Institutul de Politică Bancară, Camera de Comerţ din SUA şi Asociaţia Băncilor Americane.

Procesul marchează cel mai recent exemplu al industriei bancare care devine din ce în ce mai îndrăzneaţă şi contestă în instanţă competenţele autorităţilor lor de reglementare, în special ca urmare a recentelor decizii ale Curţii Supreme care impun noi restricţii asupra autorităţii administrative.

În iunie, Curtea Supremă a dat o lovitură majoră acestei puteri, răsturnând un precedent din 1984 care acorda atenţie agenţiilor guvernamentale în interpretarea legilor pe care le administrează.

Aşa-numita ”doctrină Chevron” a cerut judecătorilor să amâne interpretările rezonabile ale agenţiilor federale ale legilor americane considerate a fi ambigue.

În timp ce legea Dodd-Frank din 2010, adoptată în urma crizei financiare globale, impune în general Fed să testeze bilanţurile băncilor, analiza adecvării capitalului pe care o efectuează Fed ca parte a testelor sau capitalul rezultat pe care cere creditorilor să-l retragă nu sunt obligatorii prin lege.

Mai exact, grupurile cer Fed să facă publice şi să facă obiectul feedback-ului modelele acum confidenţiale pe care autorităţile de reglementare le folosesc pentru a evalua performanţa băncilor, precum şi detalii despre scenariile anuale pe care le creează pentru a testa punctele slabe.

Grupurile au spus că nu au vrut să distrugă programul de testare a stresului, care oferă un raport anual de sănătate a celor mai mari firme ale naţiunii, dar susţin că procesul trebuie să fie mai transparent şi mai receptiv la feedback-ul publicului.

Luni, Fed a anunţat planuri de a urma schimbări similare înainte de evaluările din 2025, invocând evoluţiile legale recente, dar industria bancară a optat să continue procesul.

Un purtător de cuvânt al Fed a refuzat să comenteze marţi procesul.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Risc ridicat de producere a avalanşelor în Munţii Bucegi şi Făgăraş. Avertismentul salvamontiştilor

Oficialii Salvamont Braşov anunţă că, în această perioadă, la altitudini mari, este risc ridicat de producere a unor avalanşe în Munţii Bucegi şi Munţii Făgăraş.

Nivelul Mării Negre crește constant. Există însă și un efect benefic, explică cercetătorii

Efectele schimbărilor climatice sunt tot mai vizibile pe litoralul românesc. Cercetătorii avertizează că nivelul Mării Negre a crescut constant în ultimii 90 de ani, cu o medie anuală de aproape 2 milimetri, iar acest proces s-a accelerat recent.

Crăciunul a venit cu cel mai frumos dar pentru mai multe familii. Ce spune tradiția despre bebelușii născuți pe 25 decembrie

Pentru numeroase familii, Crăciunul a venit cu cel mai frumos dar de sărbători: un copil. Tradiția spune că bebelușii care se nasc în această noapte sfântă sunt norocoși. Aproximativ 50.000 de români își sărbătoresc ziua de naștere de Crăciun.

Târgurile de Crăciun din țară, afectate de vremea capricioasă. Vinul fiert și ciocolata caldă au mai înveselit atmosfera

Vinul fiert și ciocolata caldă au mai înveselit atmosfera de la târgurile de Crăciun în această zi de sărbătoare. Puținii vizitatori care au înfruntat vremea au vizitat căsuțele deschise, au făcut poze și s-au plimbat prin ploaie.

Crăciun în Maramureș: Colinde, tradiții și magia sărbătorilor pentru turiști. „E frumos”

Zi de poveste în Maramureșul istoric cu sate și biserici frumoase. Turiștii au petrecut la mesele pline, iar unii au fost și la slujba de Crăciun.

Crăciunul la munte. Care este cea mai ieftină distracție de pe pârtii. „Vremea este foarte bună. Zăpadă este din plin”

La munte, prima zi de Crăciun a început la schi ori la săniuș. A nins ore bune, iar familiile și prietenii au vrut să stea cât mai mult afară la zăpadă.

Câți ani de închisoare au primit proprietarul şi arhitectul hotelului care s-a prăbuşit la cutremurul din 2023 din Turcia

Un tribunal din Turcia i-a condamnat la închisoare pe proprietarul şi arhitectul unui hotel care s-a prăbuşit în urma cutremurului din 2023, provocând moartea a 72 de persoane, relatează BBC.

Sărbători de neuitat în Bucovina. Distracție la munte, colinde și bucate tradiționale

Turiștii care au ajuns în Bucovina au dansat în mijlocul naturii și s-au plimbat cu snowmobilul printre brazii îngreunați de zăpadă.

Accidentul din Borșa a fost filmat. Momentul șocant în care un Porsche intră pe contrasens în mașina de poliție

Bărbatul care provocat un grav accident rutier în urma căruia trei agenţi de poliţie din Maramureş au fost răniţi este un tânăr de 22 de ani din Borşa, oraşul unde s-a produs accidentul.

Ce ar fi provocat prăbușirea avionului în Kazahstan. 29 pasageri au supraviețuit pentru că se aflau în coada rămasă intactă

Tragedie aviatică într-un oraș din Kazahstan. Un avion al unei companii azerbaijene s-a prăbușit în timpul unor operațiuni de aterizare după ce piloții n-au mai reușit să îl stabilizeze.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.