Cum neagă Rusia implicarea în alegerile din Moldova: ”Ba Occidentul s-a amestecat”. Ce a anunțat Kremlinul că va face

Cum neagă Rusia implicarea în alegerile din Moldova: ”Ba Occidentul s-a amestecat”. Ce a anunțat Kremlinul că va face
📅 2024-10-21

Rusia a respins acuzaţiile de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova şi a denunţat amestecul occidental în alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea la UE desfăşurate duminică, conform declaraţiilor făcute luni de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, informează EFE.

"Au acuzat fără dovezi ţara noastră că se amestecă în treburile interne ale Moldovei şi că încearcă să influenţeze exprimarea voinţei cetăţenilor săi (...), în timp ce Occidentul s-a amestecat deschis în acest proces electoral", a afirmat Maria Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a denunţat faptul că "politicienii din ţările membre UE au făcut propagandă deschisă în sprijinul actualului guvern moldovenesc şi al aşa-zisul său proiect european în timpul multiplelor lor vizite la Chişinău".

A evidenţiat, de asemenea, faptul că "punctul culminant al campaniei anti-ruse de amploare declanşată de Chişinău a fost decizia de a deschide în Rusia - unde locuiesc între 300.000 şi 500.000 de cetăţeni moldoveni - doar două secţii de votare, în timp ce în SUA şi Europa Occidentală au fost autorizate aproximativ 200".

"Pe baza numărului de voturi în această etapă putem concluziona că rezultatele votării au fost dezamăgitoare pentru guvernul moldovean şi susţinătorii săi occidentali", a mai spus Maria Zaharova, referindu-se la marja redusă cu care a câştigat votul favorabil aderării la UE.

Rusia spune că ”respectă alegerea făcută de moldoveni”

În acest context, a subliniat că "proiectul de integrare în UE nu a primit un sprijin fără echivoc".

"Majoritatea cetăţenilor care locuiesc în această republică l-au respins. Uşorul avantaj a fost obţinut datorită unei mobilizări intense a alegătorilor rezidenţi în Europa Occidentală şi America de Nord şi a unei limitări fără precedent a posibilităţii de a vota în Rusia", a mai spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Acelaşi lucru s-a întâmplat, a punctat Maria Zaharova, cu voturile în favoarea preşedintei pro-europene Maia Sandu, ieşită pe primul loc după primul tur al scrutinului prezidenţial.

Cu toate acestea, Zaharova a indicat că Rusia "respectă alegerea făcută de moldoveni şi pledează pentru păstrarea şi dezvoltarea relaţiilor cu poporul prieten al Moldovei".

Atât reprezentanţi ai guvernului de la Chişinău , cât şi observatori din cadrul OSCE, au denunţat "ingerinţa masivă, fără precedent, a Rusiei, în special prin cumpărare de voturi, atacuri hibride şi dezinformare".

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Un pilot rus care a ucis zeci de tineri și copii ucraineni a fost omorât cu ciocanul. Imagini șocante

Un pilot rus direct responsabil de uciderea a zeci de civili ucraineni, majoritatea tineri și copii, a fost omorât cu ciocanul, a anunțat luni principala direcție ucraineană de informații. Criminalul de război a fost eliminat de agenții ucraineni.  

Cum neagă Rusia implicarea în alegerile din Moldova: ”Ba Occidentul s-a amestecat”. Ce a anunțat Kremlinul că va face

Kremlinul spune că nu s-a implicat niciun moment în afacerile interne ale Moldovei și argumentează asta prin simpla aruncare de acuzații generice la adresa întregii lumi civilizate, care ar fi deturnat voința locuitorilor de peste Prut.

Horoscop 22 octombrie 2024, cu Neti Sandu. Zodia care poate să mai facă rost de niște bani din surse colaterale

Horoscop 22 octombrie 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile PRO TV. O zi a soluțiilor. O să facem ordine în gânduri și sentimente ca să ne asigurăm o viață frumoasă, liniștită, să nu ne rătăcim prin labirint.

Paul Di'Anno, lider al trupei Iron Maiden, a murit. Artistul avea 66 de ani. FOTO

Paul Di'Anno, vocalistul de heavy metal cunoscut mai ales pentru că a fost liderul trupei Iron Maiden în primii ani ai acesteia, a murit la vârsta de 66 de ani, potrivit The Guardian.

Premieră în Republica Moldova: finaliștii alegerilor prezidențiale au și cetățenie română

Turul 2 al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, programat la 3 noiembrie, aduce o premieră: cei doi politicieni care se înfruntă, Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, au și cetățenie română.

”Am fost folosiţi drept scuturi umane de către Poliţia Română!” Controverse după cursa din Sibiu pentru prinderea unui șofer

Acţiunea poliţiştilor din judeţul Sibiu pentru oprirea tânărului, cetăţean străin, care a furat o maşină din judeţul Braşov şi a condus-o fără permis şi sub influenţa substanţelor psihoactive, a devenit subiectul unor controverse.

Cine este ”Cadavrul Viu”, autorul de ”înscrisuri dușmănoare” pe care Securitatea nu l-a putut prinde niciodată | FOTO

Securitatea lui Ceaușescu nu a putut prinde majoritatea ”dușmanilor poporului”, românii care trimiteau ”înscrisuri dușmănoase” anonime instituțiilor de stat din perioada comunistă. Aceștia se semnau cu pseudonime precum ”John Lenon” sau ”Cadav...

Potop în mai multe regiuni din Italia. Un om a murit și mulți alții sunt dați dispăruți. O autostradă a fost înghițită de ape

Un om a murit și mulți alții sunt dați dispăruți, după ce în regiuni întregi din Italia a fost potop. Din nord, și până în sud, mai multe localități au fost devastate de viituri.

Nicușor Dan obține votul pentru referendumul din Capitală. Întrebarea suplimentară impusă de PSD pe buletin, acceptată și ea

Referendumul propus de Primarul Capitalei Nicușor Dan a primit luni votul Consiliului General. Inclusiv social democrații au susținut proiectul, însă cu o condiție, să-și impună propria întrebare legată de consumul de droguri în școli.

Salariul minim pe economie va depăși 4.000 de lei brut în 2025. Patronii anunță scumpiri, concedieri sau tăieri de investiții

De anul viitor, salariul minim pe economie va depăși pragul de 4.000 de lei brut. Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, oamenii vor primi în plus 200 de lei.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.