"Clanul Kotor" a fost destructurat. Gruparea din care făceau parte și români a comis 60 de crime în Europa

"Clanul Kotor" a fost destructurat. Gruparea din care făceau parte și români a comis 60 de crime în Europa
📅 2024-04-12

Peste 39 de persoane, majoritatea din Serbia şi Muntenegru, dar şi din Albania şi România, au fost identificate sub suspiciunea de participare la o organizaţie criminală, conform documentelor judecătoreşti. Dintre acestea, 17 se află în închisoare în Serbia, Muntenegru şi Turcia, a anunţat vineri poliţia elenă, relatează Reuters.

"Clanul Kotor", înfiinţat în 2010 în Muntenegru şi implicat în traficul de droguri la nivel internaţional, s-a împărţit în două grupuri rivale, Kavac şi Skaljari, în 2014, după o dispută cu privire la o operaţiune de trafic de droguri eşuată în Spania.

"Războiul dintre cele două grupuri a condus la cel puţin 60 de crime în toată Europa", a declarat şeful poliţiei din Atena, Fotios Douitsis.

Patru membri, din Serbia şi Muntenegru, au sosit în Grecia în 2019 în căutarea unei ascunzători. Ei au fost ucişi un an mai târziu de membri ai grupării rivale, a spus poliţia elenă.

Grecia a cerut atunci ajutor din partea Serbiei şi a Europol, iar acesta din urmă a descoperit că membrii organizaţiei foloseau o aplicaţie pentru a trimite mesaje criptate care apoi se distrugeau automat.

Europol şi poliţia din Franţa, Olanda şi Belgia au organizat o operaţiune pentru a avea acces la aplicaţie şi au găsit acolo dovezi legate de crimele din Grecia.

Şeful poliţiei din Atena a salutat cooperarea şi schimbul de informaţii între forţele de poliţie europene, evidenţiind ajutorul esenţial acordat de Serbia în această operaţiune.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..