Ministrul rus Lavrov: ”Regimul de la Chișinău, condus de români”, ”calcă pe urmele celui de la Kiev”. Reacția R. Moldova

Ministrul rus Lavrov: ”Regimul de la Chișinău, condus de români”, ”calcă pe urmele celui de la Kiev”. Reacția R. Moldova
📅 2024-04-22

Oficialul rus a făcut referire la solicitarea de protecția lansată miercuri de Congresul deputaților din Transnistria.

Tiraspolul a acuzat Chișinăul de genocid și de exercitarea unor presiuni economice.

Lavrov a îndemnat „regimul de la Chișinău, condus de cetățeni români” să reia negocierile în format 5+2.

Acestea, adaugă el, protejează drepturile transnistrenilor, păstrând integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Reacția oficială a Republicii Moldova

În replică, șeful diplomației R. Moldova Mihai Popșoi a transmis că Republica Moldova este un stat democratic pentru care libertatea și respectarea drepturilor omului sunt valori fundamentale.

Mesajul complet al ministrului Afacerilor Externe din R. Moldova, Mihai Popșoi:

”Ministrul Lavrov și regimul de la Kremlin nu are niciun drept moral de a ține lecții despre democrație și libertate. Țara care închide în închisori politicienii din opoziție și îi omoară, atacă nejustificat vecinii, nu poate oferi lumii nimic decât sânge și durere.

Reamintim ministrului Lavrov, că în Moldova politicienii sunt aleși în cadrul unor procese electorale libere și transparente, recunoscute internațional, unde fiecare candidat beneficiază de drepturi egale, spațiu adecvat pentru campanie și posibilitatea de interacțiune directă cu alegătorii.

Este important ca ministrul Lavrov să se informeze corect despre situația din regiunea transnistreană, unde peste 70% din producția și serviciile locale sunt exportate către statele membre ale Uniunii Europene.

Republica Moldova este un stat democratic pentru care libertatea și respectarea drepturilor omului sunt valori fundamentale. Construim un viitor european pentru toți cetățenii noștri, indiferent de limbă și etnie, pentru a trăi în pace și prosperitate”.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Ambasadorul Chinei în Statele Unite îndeamnă cele două superputeri să coopereze pentru îmbunătăţirea relaţiilor

Ambasadorul Chinei în Statele Unite a îndemnat cele două superputeri să coopereze pentru îmbunătăţirea relaţiilor dintre ele, chiar dacă „se confruntă cu dificultăţi grave” într-o serie de probleme, transmite Reuters.  

Patru bărbați, reținuți după ce s-au bătut pe o stradă din Ploiești. Unul a folosit spray lacrimogen

Poliţiştii prahoveni au reţinut, duminică, patru bărbaţi care în dimineaţa aceleiaşi zile au participat la un scandal pe stradă, într-o localitate din apropiere de Ploieşti.  

Horoscop 22 aprilie 2024, cu Neti Sandu. Zodia pentru care se anunță o primă de Paște

Horoscop 22 aprilie 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile ProTV. Vești bune azi. O să reacționăm cu interes la mesajele care ne trec pe la urechi și o să ne facem planuri și pentru sărbători și pentru după.

Ucraina anunță că a lovit una dintre cele mai vechi nave ale flotei ruse din Marea Neagră. Vasul a fost cuprins de flăcări

Ucraina a anunțat duminică, 21 aprilie, că marina sa a lovit în peninsula anexată Crimeea o navă de salvare aparținând flotei ruse din Marea Neagră, informează agenția France Presse, citată The Moscow Times.

Metoda prin care autoritățile din Milano încearcă să lupte cu viața de noapte. „Își dau seama ce fac?”

Liderii din Milano au fost acuzați că au pornit un război împotriva înghețatei în încercarea de a combate „viața de noapte” din orașul din nordul Italiei.  

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..