UE cere informaţii suplimentare de la Meta privind abonarea la Facebook și Instagram cu opţiunea "fără reclame"

UE cere informaţii suplimentare de la Meta privind abonarea la Facebook și Instagram cu opţiunea "fără reclame"
📅 2024-04-12

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului comunitar, citat de Agerpres, Meta ar trebui să furnizeze, în special, informaţii suplimentare cu privire la măsurile pe care le-a luat pentru a-şi respecta obligaţiile referitoare la practicile publicitare, sistemele de recomandare şi evaluările riscurilor legate de introducerea opţiunii de abonare respective ale Facebook şi ale Instagram.

De asemenea, actuala cerere de informaţii abordează mai multe subiecte care fuseseră deja incluse în cererile de informaţii trimise către Meta începând din octombrie 2023. Aceste cereri de informaţii includeau aspecte precum conţinutul cu caracter terorist, gestionarea riscurilor legate de discursul civic şi procesele electorale, precum şi protecţia minorilor.

Actuala cerere de informaţii se bazează pe răspunsurile anterioare ale Meta şi solicită informaţii suplimentare cu privire la metodologia care stă la baza rapoartelor Meta privind evaluarea riscurilor şi măsurile de atenuare a acestora, protecţia minorilor, alegerile şi manipularea mass-mediei.

Se solicită, de asemenea, ca Meta să furnizeze informaţii privind practicarea aşa-numitei "shadow banning" (blocarea accesului utilizatorilor fără ştirea lor) şi lansarea Threads.

Până la 15 martie, Meta trebuie să furnizeze informaţiile solicitate în baza răspunsurilor anterioare ale companiei către Comisie, iar răspunsurile la celelalte întrebări trebuie transmise până la 22 martie 2024.

Pe baza evaluării răspunsurilor primite de la Meta, Comisia va analiza care sunt etapele următoare. Acest lucru ar putea implica deschiderea oficială a procedurii în temeiul articolului 66 din Regulamentul privind serviciile digitale.

În cazul în care Meta nu răspunde, Comisia poate hotărî să solicite informaţiile prin intermediul unei decizii.

În acest caz, lipsa unui răspuns în termenul stabilit ar putea duce la impunerea de penalităţi cu titlu cominatoriu.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..