Tudor Chirilă, despre „ordonanța trenuleț”: „Ne aflăm doar la începutul măsurilor de austeritate”

Tudor Chirilă, despre „ordonanța trenuleț”: „Ne aflăm doar la începutul măsurilor de austeritate”
📅 2024-12-30

Artistul Tudor Chirilă îl critică pe premierul Marcel Ciolacu, făcând trimitere la promisiunile acestuia din campania electorală. Mai exact, muzicianul scrie într-o postare pe Facebook că politicanul a promis că nu vor avea loc creșteri de taxe, dar că ordonanța aflată pe masa Guvernului demonstrează contrariul.

În mesajul său, Tudor Chirilă explică faptul că mediul privat va fi cel care are de suferit din cauza măsurilor de austeritate, „adică exact ăla care nu mai e reprezentat în parlament. Micii antreprenori, IMM-urile”.

Artistul critică și creșterea numărului de bugetari care vine pe fondul incapacității autorităților de a crește veniturile prin colectarea taxelor și impozitelor. În mesajul său, artisul dă exemplul TVA, despre care spune că este colectat în proporție de doar 36%.

„Dar USL nu vrea să umble acolo unde ar fi trebuit s-o facă o clasă politică responsabilă și anume la reducerea cheltuielilor cu personalul, eficientizarea instituțiilor și stoparea privilegiilor acordate pe criterii de loialitate de partid. Nimic din toate astea, pentru că există un bazin de sisifi nereprezenați pe care îi putem încărca cu bolovanul de taxe și impozite. Că doar nu credeți că toată țara plătește taxe”, scrie artisul.

Tudor Chirilă, critici dure la adresa măsurilor de austeritate

Redăm mai joș mesajul complet scris de Tudor Chirilă pe tema „ordonanței trenuleț” și a stării în care se află România și clasa sa politică:

Cu trei zile înainte de alegeri Marcel Ciolacu zicea că nu o să fie creșteri impozite sau taxe noi. Sigur, trebuia să fii prost să-l crezi pe cuvânt. Iar ordonanța trenuleț vine să confirme asta. Valentina Saygo a scris în 22 octombrie despre creșteri de taxe și impozite. Se aplică schema bine cunoscută: noi furăm (adică ei) voi plătiți (adică oamenii cinstiți). Iar încărcarea maximă vine pe mediul privat, normal. Adică exact ăla care nu mai e reprezentat în parlament. Micii antreprenori, IMM-urile. În luna octombrie 2024 numărul bugetarilor a crescut cu 30 de mii față de luna precedentă. În ianuarie 2022 numărul bugetarilor era cu 15000 mai mare decât în 2021. Din 2021 până acum numărul bugetarilor a crescut cu o medie de cel puțin o mie de angajări pe lună. Media salariilor la stat e mai mare decât la privat. România a ajuns la 1.500.000 de mii de bugetari. Toate astea în timp ce guvernul nu e în stare să colecteze TVA decât în proporție de 36%, nu se atinge de pensiile speciale - o știre aproape neobservată acum vreo două săptămâni ne spune că CCR a declarat neconstituțională supraimpozitarea pensiilor. Sentimentul meu este că ne aflăm doar la începutul măsurilor de austeritate pentru că a venit nota de plată. Dar USL nu vrea să umble acolo unde ar fi trebuit s-o facă o clasă politică responsabilă și anume la reducerea cheltuielilor cu personalul, eficientizarea instituțiilor și stoparea privilegiilor acordate pe criterii de loialitate de partid.

Nimic din toate astea, pentru că există un bazin de sisifi nereprezenați pe care îi putem încărca cu bolovanul de taxe și impozite. Că doar nu credeți că toată țara plătește taxe.

Nu, direct proporțional cu jaful și corupția politicienilor crește munca la negru. Incapabili să se lupte cu un stat corupt, oamenii aleg să-l fure. Muncesc la negru. În construcții, în comerț, în educație, în sănătate, fiecare găsește o soluție să mai eludeze niște taxe.

E un cerc vicios din care nu se mai iese. Asta se întâmplă când clasa politică e confiscată de incompetență. Asta se întâmplă când un covrigar fără diplomă ajunge prim ministru. De două ori.

Și totuși acești hoți iresponsabili și incompetenți au primit peste 35% din voturile populației. Și primesc de treizecișicinci de ani. Iar alternativa sunt niște extremiști care promit case la 35 de mii de euro bucata și credite cu dobândă zero, povești cu care te-ar da afară din cameră până și un copil de cinci ani la ora de culcare și care au confiscat și trimis în derizoriu ideologiile creștin-democrate sau conservatoare cu porta vocea unui populism deșănțat.

Mă întorc la ideea că sute de mii sau chiar milioane de români cinstiți sunt NEREPREZENTAȚI. Dar PLĂTESC aceste CREȘTERI de taxe. Și pentru oamenii ăștia care suportă pe pielea lor destrăbălarea bugetară a statului român drumul se închide. Poate că nu ar mai trebui plecat din stradă până când nu există măsurile CONCRETE de redresare economică. Nu vrăjeala asta care ne diagnostichează din ce în ce mai sigur cu o boală clară: sindromul Stockholm. Votul dat o dată la patru ani se pierde a doua zi dacă nu e păzit. E o lecție pe care nu vrem să o învățăm.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Ce a găsit o familie din Arad în apartamentul abia cumpărat. „Surpriza” pe care le-a lăsat-o fostul proprietar

A fost panică duminică seară, într-un bloc din Arad, după ce un locatar a găsit o grenadă ofensiva, în dulap. Apartamentul a fost recent cumpărat şi noii proprietari au dat imediat alarma. Mai multe echipaje de poliție au sosit la fața locului.

Statul care și-a anunțat intrarea în alianța BRICS. Cine se alătură Rusiei și celorlalte puteri anti-occidentale

Guvernul Thailandei a anunţat luni că începând cu 1 ianuarie 2025 se va alătura grupului economiilor emergente BRICS în calitate de stat asociat, după ce a fost informat de Rusia, care deţine anul acesta preşedinţia rotativă a organizaţiei.

Schimbare de ultim moment în ordonanța „trenuleț”. Guvernul a adoptat-o cu o nouă modificare

Guvernul a decis ca taxa pentru construcţii speciale ("taxa pe stâlp") să fie redusă de la 1,5%, cum era prevăzută iniţial în "Ordonanţa trenuleţ", la 1%, a anunţat, la briefingul de la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Finanţelor, Tanczos Barna.

Gigantul german începe să se agite. ”În lumea lui Elon Musk, democrația este un obstacol pentru profit”

Germania începe să reacționeze la cel mai înalt nivel după ce Elon Musk a scris, chiar într-un ziar german, că extrema dreaptă AfD reprezintă ”ultima speranță” pentru această țară.

Guvernul a adoptat ordonanța „trenuleț”, cu o nouă modificare. Ministrul Finanțelor: Nu este austeritate, ci „solidaritate”

Guvernul a adoptat luni ordonanța „trenuleț” privind unele măsuri fiscal-bugetare. Printre principalele măsuri se numără înghețarea pensiilor și a salariilor și anularea beneficiilor din industria IT.

Rusia respinge planul de pace al lui Donald Trump pentru Ucraina. Ce nemulțumiri au apărut la Moscova

Moscova a transmis că respinge planul de pace pentru Ucraina întocmit de echipa lui Donald Trump.

Ilie Bolojan a demisionat de la şefia CJ Bihor. Președintele interimar va fi decis pe 3 ianuarie

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, şi-a dat demisia din această funcţie, cu începere de la 1 ianuarie 2025, ca urmare a câştigării unui mandat de senator.

Lovitură în Schengen. Statul care nu renunță la controalele de la frontiere

Confruntată cu creşterea tensiunilor legate de imigraţie şi cu o situaţie electorală tensionată, Germania, membră Schengen, îşi prelungeşte controalele la frontiere dincolo de luna martie.

Răzbunarea azerilor pe ruși, după tragedia aviatică din ziua de Crăciun. Gestul care îi va lovi din plin de la 1 ianuarie

Începând cu 1 ianuarie, Azerbaidjanul va impune restricții privind perioada în care cetățenii ruși care intră fără viză pot rămâne în țară. Măsura ar putea avea legătură directă cu incidentul aviatic din Kazahstan, soldat cu 38 de morți.

Protest pașnic în fața Curții de Apel București. Ce strigă susținătorii lui Călin Georgescu

Peste 100 de oameni protestează luni, pe treptele din faţa sediului Curţii de Apel Bucureşti, unde intonează cântece patriotice, în aşteptarea lui Călin Georgescu, la procesul în care acesta contestă reluarea alegerilor prezidenţiale.  

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.