Protest pașnic în fața Curții de Apel București. Ce strigă susținătorii lui Călin Georgescu

Protest pașnic în fața Curții de Apel București. Ce strigă susținătorii lui Călin Georgescu
📅 2024-12-30

Tot luni, Curtea de Apel Bucureşti a infirmat zvonurile conform cărora dosarul ar fi fost mutat la alt complet de judecată, cauza fiind soluţionată de judecătoarea căreia i-a fost repartizată speţa iniţial, respectiv Cristina Ardeleanu.

Este vorba de un proces în care Călin Georgescu şi Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept au dat în judecată Biroul Electoral Central şi mai multe instituţii: Ministerul Apărării, Statul Major al Apărării, Guvern, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Serviciul Român de Informaţii, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis şi Elena Lasconi.

Obiectul principal al dosarului se referă la anularea hotărârii BEC, respectiv a deciziilor BEC nr. 230D/2024, nr. 231D/2024 şi nr. 232D/2024, care se referă la anularea întregului proces electoral şi reluarea alegerilor prezidenţiale de la zero, în baza deciziei Curţii Constituţionale.

Pe 6 decembrie, Curtea Constituţională a anulat rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale, câştigate de Călin Georgescu, în baza unor documente desecretizate de CSAT, primite de la SRI, SIE, MAI şi STS.

SIE: ”România a devenit o prioritate pentru acțiunile ostile ale Rusiei”

În documentele serviciilor secrete se arată că Georgescu a încălcat legislaţia electorală referitoare la finanţarea campaniei pentru alegerile prezidenţiale, după ce a raportat la Autoritatea Electorală Permanentă zero cheltuieli, în condiţiile în care SRI şi MAI au indicat faptul că finanţarea campaniei pe TikTok a fost realizată de Bogdan Peşchir şi s-a ridicat la un milion de euro. De asemenea, în documentele desecretizate de CSAT se spune că au avut loc acţiuni ale unui actor cibernetic statal asupra infrastructurilor IT&C suport pentru procesul electoral şi că România este o ţintă pentru acţiuni hibride agresive ruse.

Conform SIE, România "a devenit o prioritate pentru acţiunile ostile ale Rusiei, existând un interes în creştere la Kremlin pentru a influenţa (cel puţin) mood-ul şi agenda în societatea românească în context electoral''. Aceste acţiuni se manifestă prin propagandă şi dezinformare, sprijinirea unor candidaţi eurosceptici şi alimentarea unor mişcări antisistem, inclusiv prin "implicarea acestora în proteste care să modeleze agenda publică", încurajarea nemulţumirilor/ provocarea de reacţii emoţionale la nivelul populaţiei, astfel încât să pună presiune pe autorităţi să reducă/ stopeze sprijinul pentru Ucraina.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Ce a găsit o familie din Arad în apartamentul abia cumpărat. „Surpriza” pe care le-a lăsat-o fostul proprietar

A fost panică duminică seară, într-un bloc din Arad, după ce un locatar a găsit o grenadă ofensiva, în dulap. Apartamentul a fost recent cumpărat şi noii proprietari au dat imediat alarma. Mai multe echipaje de poliție au sosit la fața locului.

Statul care și-a anunțat intrarea în alianța BRICS. Cine se alătură Rusiei și celorlalte puteri anti-occidentale

Guvernul Thailandei a anunţat luni că începând cu 1 ianuarie 2025 se va alătura grupului economiilor emergente BRICS în calitate de stat asociat, după ce a fost informat de Rusia, care deţine anul acesta preşedinţia rotativă a organizaţiei.

Schimbare de ultim moment în ordonanța „trenuleț”. Guvernul a adoptat-o cu o nouă modificare

Guvernul a decis ca taxa pentru construcţii speciale ("taxa pe stâlp") să fie redusă de la 1,5%, cum era prevăzută iniţial în "Ordonanţa trenuleţ", la 1%, a anunţat, la briefingul de la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Finanţelor, Tanczos Barna.

Gigantul german începe să se agite. ”În lumea lui Elon Musk, democrația este un obstacol pentru profit”

Germania începe să reacționeze la cel mai înalt nivel după ce Elon Musk a scris, chiar într-un ziar german, că extrema dreaptă AfD reprezintă ”ultima speranță” pentru această țară.

Guvernul a adoptat ordonanța „trenuleț”, cu o nouă modificare. Ministrul Finanțelor: Nu este austeritate, ci „solidaritate”

Guvernul a adoptat luni ordonanța „trenuleț” privind unele măsuri fiscal-bugetare. Printre principalele măsuri se numără înghețarea pensiilor și a salariilor și anularea beneficiilor din industria IT.

Rusia respinge planul de pace al lui Donald Trump pentru Ucraina. Ce nemulțumiri au apărut la Moscova

Moscova a transmis că respinge planul de pace pentru Ucraina întocmit de echipa lui Donald Trump.

Ilie Bolojan a demisionat de la şefia CJ Bihor. Președintele interimar va fi decis pe 3 ianuarie

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, şi-a dat demisia din această funcţie, cu începere de la 1 ianuarie 2025, ca urmare a câştigării unui mandat de senator.

Lovitură în Schengen. Statul care nu renunță la controalele de la frontiere

Confruntată cu creşterea tensiunilor legate de imigraţie şi cu o situaţie electorală tensionată, Germania, membră Schengen, îşi prelungeşte controalele la frontiere dincolo de luna martie.

Răzbunarea azerilor pe ruși, după tragedia aviatică din ziua de Crăciun. Gestul care îi va lovi din plin de la 1 ianuarie

Începând cu 1 ianuarie, Azerbaidjanul va impune restricții privind perioada în care cetățenii ruși care intră fără viză pot rămâne în țară. Măsura ar putea avea legătură directă cu incidentul aviatic din Kazahstan, soldat cu 38 de morți.

Protest pașnic în fața Curții de Apel București. Ce strigă susținătorii lui Călin Georgescu

Peste 100 de oameni protestează luni, pe treptele din faţa sediului Curţii de Apel Bucureşti, unde intonează cântece patriotice, în aşteptarea lui Călin Georgescu, la procesul în care acesta contestă reluarea alegerilor prezidenţiale.  

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.