Taxarea „superbogaților” nu e oportună, crede secretara Trezoreriei SUA: „Politica fiscală este foarte dificil de coordonat”

Taxarea „superbogaților” nu e oportună, crede secretara Trezoreriei SUA: „Politica fiscală este foarte dificil de coordo
📅 2024-09-08

Politica fiscală este foarte dificil de coordonat la scară internaţională şi noi nu vedem necesitatea şi nici, nu credem că ar fi de dorit să încercăm să negociem un acord internaţional în acest sens", a spus Janet Yellen la o conferinţă de presă la Rio de Janeiro, răspunzând unei întrebări despre dorinţa Braziliei de a stabili în mod coordonat la nivelul statelor membre ale G20 o impozitare a miliardarilor, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Susținută de preşedintele brazilian Lula da Silva, care deţine preşedinţia în exerciţiu a G20, precum şi de state ale UE şi de Uniunea Africană, ideea unei taxări coordonate a miliardarilor are sprijinul mai multor ţări, în special Franţa, Spania şi Africa de Sud.

Trebuie să impozităm miliardarii pentru că, „în vârful piramidei, sistemele fiscale nu mai sunt progresive, ci regresive", a explicat preşedintele Braziliei.

Dar unele state, precum Germania şi Statele Unite, sunt reticente faţă de o asemenea taxare la nivel global a persoanelor cele mai înstărite, Washingtonul opunându-se negocierilor internaţionale pe acest subiect.

Statele Unite sunt favorabile unei impozitări progresive şi asigurării că persoanele foarte bogate şi cu venituri mari să îşi plătească partea lor justă" de impozite, a subliniat secretara Trezoreriei SUA. „Are sens pentru majoritatea ţărilor să aleagă o abordare a taxării progresive", a adăugat ea, amintind de dorinţa preşedintelui american Joe Biden de a impune o taxă miliardarilor din ţara sa.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Nicole Kidman şi Vincent Lindon au câştigat cele mai importante premii pentru actori la Festivalul de film de la Veneţia

Nicole Kidman a câştigat sâmbătă premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Veneţia pentru rolul din drama erotică „Babygirl”, în timp ce francezul Vincent Lindon a fost desemnat cel mai bun actor în pelicula „Jouer avec le feu”.

Horoscop 8 septembrie 2024, cu Neti Sandu. O zi de sărbătoare cu interacțiuni plăcute

Horoscop 8 septembrie 2024, prezentat de Neti Sandu. Interacțiuni plăcute azi. O să fim plăcut surprinși de prezența unor oameni și o să visăm frumos, o să ne facem planuri care au acoperire în realitate.

Un bărbat a fost atacat de urs într-un parc naţional din Croația

Un urs a atacat un bărbat, pe care l-a muşcat de braţ, în Parc Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia, a anunţat sâmbătă poliţia locală, relatează AFP.  

Beneficiile afinelor pentru sănătate - conțin antioxidanți puternici cu roluri multiple pentru organism

Afinele sunt considerate un aliment funcțional, datorită proprietăților unice pentru sănătate, validate de cercetările științifice.

„China modernă” asigură SUA că este „o oportunitate” şi „nu o ameninţare”. Beijingul și Washingtonul, din nou față în față

Viceministrul chinez al Comerţului, Wang Shouwen, a declarat sâmbătă la Tianjin, în cadrul unei întrevederi cu omologul său american, Marisa Lago, că o Chină modernă este o "oportunitate" economică şi "nu o ameninţare" pentru SUA.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..