Psihoza ploşniţelor de pat, amplificată în Franța de trolii ruși. „Viginum” a luptat împotriva lor

Psihoza ploşniţelor de pat, amplificată în Franța de trolii ruși. „Viginum” a luptat împotriva lor
📅 2024-04-12

Întrebat la TF1 cu privire la tentativele de destabilizare din Franţa care ar fi orchestrate de Rusia, ministrul francez a revenit asupra informațiilor care a făcut înconjurul lumii și au fost prezente în presă și pe social media săptămâni la rând.

Polemica ploşniţelor de pat (...) a fost amplificată artificial pe reţelele sociale de conturi despre care s-a stabilit că sunt de inspiraţie sau origine rusă, inclusiv cu o legătură falsă creată între sosirea de refugiaţi ucraineni şi răspândirea ploşniţelor de pat", a declarat Jean-Noël Barrot. Aceasta "a fost foarte mult amplificat de conturi legate de Kremlin", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Fotografii şi înregistrări video care semnalau prezenţa acestor insecte, care se hrănesc cu sânge uman şi se presupune că au dispărut din viaţa zilnică în ţările occidentale în anii 1950, au inundat reţelele sociale începând de la mijlocul lui septembrie.

Marea întoarcere" a acestor dăunători a căpătat dimensiunile unei afaceri de stat, cu câteva luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, manifestaţie sportivă cu o mare miză turistică.

Şapte instituţii şcolare şi mai multe clase de elevi au fost închise, însă toate cazurile semnalate - fie pe un scaun de cinema, ori pe un loc în tren - erau departe de a se fi dovedit toate adevărate.

Potrivit lui Jean-Noël Barrot, operaţiunile de atacuri cibernetice şi dezinformare ale Rusiei „au început să se accelereze în ultimii doi ani, după declanşarea războiului în Ucraina".

Ştim asta pentru că preşedintele Republicii a înfiinţat în 2021 un serviciu care se numeşte Viginum, a cărui misiune este de a detecta aceste manevre ce vizează destabilizarea opiniei publice în Franţa şi slăbirea sprijinului public pentru Ucraina", a subliniat ministrul francez.

Franţa a condamnat de asemenea, în noiembrie, o „ingerinţă digitală rusă", denunţând de această dată rolul unei reţele ruse în "amplificarea artificială şi difuzarea pe reţelele sociale a unor fotografii cu Steaua lui David reproduse pe imobile din regiunea pariziană.

Această ingerinţă a avut loc în plin conflict între gruparea islamistă palestiniană Hamas şi Israel.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..