Proiecte din ințiativa comunității, finanțate cu 5 milioane de lei de primărie. Căsuțele pentru pisici sunt admirate

Proiecte din ințiativa comunității, finanțate cu 5 milioane de lei de primărie. Căsuțele pentru pisici sunt admirate
📅 2024-09-08

Unii şi-au dorit să fie plantati cât mai mulţi copaci, alţii au cerut căsuţe pentru pisicile de lângă bloc.

Ce lucru minunat au putut să facă pentru aceste animale! Doamne cât sunt de fericite!”, spune o pensionară, privind căsuțele pentru pisici.

Mai fericiți decât pisicile din cartier au fost locatarii. Ideea i-a aparținut lui Florin, după ce multă vreme în subsolul blocului în care locuiește erau peste 20 de pisici fără stăpân.

Florin Piscociu, locatar: „Am hotărât ca odată cu reabilitarea blocului să închidem și subsolul, să amenajăm scările astfel încât să nu permitem accesul, pentru că am observat că pisicile s-au îmbolnăvit în subsol. Au început să mă sune să mă întrebe de unde, cum am făcut, care a fost procesul și chiar de unde pot cumpăra căsuţele pentru pisici”

În total vor fi construite 40 de căsuțe, iar pentru asta administrația a dat 200 de mii de lei. Proiectul este unic în țară.

Geanina Petrea, președintele Asociației TNR: „Ne dorim ca prin implementarea căsuţelor, ele să poată fi supravegheate mai de aproape, să se observe mai degrabă care pisici au nevoie de sterilizare sau de ce nu, chiar de intervenția medicului veterinar.”

Iar pe Bulevardul Regina Elisabeta, din zona Parcului Cișmigiu au dispărut 64 de arbori uscaţi, iar în locul lor au apărut 97 de copaci tineri - mesteceni aurii, ginkgo biloba, stejari sau arbori de gumă. Și asta pentru că, spun iniţiatorii, zona era mereu în bătaia soarelui. Pentru asta au primit de la primărie 500.000 de lei.

Teodora Ștefan, președintele organizației „Străzi pentru oameni”: „Pe bulevard erau 50 de grade măsurate pe asfalt, cu termometru special. Am ales soiurile cu un biolog, anul ăsta vrem să înscriem un proiect legat de Piața Revoluției, am vrea să facem acolo o oază de verdeață”.

Aşa a fost făcută şi oaza de relaxare pentru pacienții Spitalului Clinic Theodor Burghele.

Primăria Capitalei alocă anul acesta 5 milioane de lei pentru proiecte iniţiate de cetățeni. Fiecare idee poate să primească cel mult un milion de lei. Înscrierile nu au început încă.  

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Nicole Kidman şi Vincent Lindon au câştigat cele mai importante premii pentru actori la Festivalul de film de la Veneţia

Nicole Kidman a câştigat sâmbătă premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Veneţia pentru rolul din drama erotică „Babygirl”, în timp ce francezul Vincent Lindon a fost desemnat cel mai bun actor în pelicula „Jouer avec le feu”.

Horoscop 8 septembrie 2024, cu Neti Sandu. O zi de sărbătoare cu interacțiuni plăcute

Horoscop 8 septembrie 2024, prezentat de Neti Sandu. Interacțiuni plăcute azi. O să fim plăcut surprinși de prezența unor oameni și o să visăm frumos, o să ne facem planuri care au acoperire în realitate.

Un bărbat a fost atacat de urs într-un parc naţional din Croația

Un urs a atacat un bărbat, pe care l-a muşcat de braţ, în Parc Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia, a anunţat sâmbătă poliţia locală, relatează AFP.  

Beneficiile afinelor pentru sănătate - conțin antioxidanți puternici cu roluri multiple pentru organism

Afinele sunt considerate un aliment funcțional, datorită proprietăților unice pentru sănătate, validate de cercetările științifice.

„China modernă” asigură SUA că este „o oportunitate” şi „nu o ameninţare”. Beijingul și Washingtonul, din nou față în față

Viceministrul chinez al Comerţului, Wang Shouwen, a declarat sâmbătă la Tianjin, în cadrul unei întrevederi cu omologul său american, Marisa Lago, că o Chină modernă este o "oportunitate" economică şi "nu o ameninţare" pentru SUA.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..