Noul an școlar vine cu o mare noutate. Elevii care deranjează orele pot fi trimiși în sala de detenție

Noul an școlar vine cu o mare noutate. Elevii care deranjează orele pot fi trimiși în sala de detenție
📅 2025-01-15

Cum în majoritatea școlilor nu există prea multe spații libere, gălăgioșii riscă să fie exilați la bibliotecă. Măsura nu este obligatorie, susțin cei din Ministerul Educației, iar acum, în instituțiile de învățământ se discută dacă profesorii o vor aplica sau nu.

Ce părere ai despre sălile de “detenție” din școli?

E o idee bună, îi va disciplina pe elevii-problemă
O idee proastă, cum adică să-i închidă în bibliotecă?
Nu e chiar o idee rea, dar să vedem cum se aplică

Într-un colegiu din Timișoara, elevii care deranjează orele ajung în fața consilierul școlar, care poartă cu ei discuții individuale. Însă, profesorii se consultă și cu părinții dacă să înființeze sau nu și „sala de detenție”, unde să fie trimiși cei care fac gălăgie.

Violeta Bontilă, director Colegiul Național „CD Loga”: „Atunci când au fost probleme ei au venit la bibliotecă, avem personal aici, care îi ghidează, le pune la dispoziție cărți și copiii vin aici să își facă temele”.

Conceptul apare din acest an școlar în Noul Statut al Elevului, aprobat de Ministerul Educației. Profesorul de la oră este cel care decide dacă un elev are un comportament inadecvat. Dascălul anunță dirigintele și consilierul școlar, care îl duc pe împricinat în sala desemnată. Acolo, copilul va fi supravegheat de un cadru didactic sau de bibliotecar până la finalul orei.

Cosmin Hogea, inspector general adjunct ISJ Timiș: „Ar trebui să facă diverse activități didactice, să citească, să își facă diverse teme, dar să nu perturbe ora”.

Totodată vor fi anunțați și părinții doar că între specialiști, părerile sunt împărțite.

Cristina Curea, consilier școlar: „S-ar putea să existe riscul ca un elev care nu are chef de matematică pentru că nu și-a făcut tema, nu vrea să fie scos la tablă să ia o notă mică, să deranjeze ora și să vină în camera de detenție și să stea liniștit. Practic noi nu am rezolvat o problemă, ci am premiat cumva un comportament”.

Sorin Ionescu, director „Colegiul Național Bănățean”: „Ideea de a crea un spațiu în care copiii să poată să studieze e binevenită. Nu sub forma unei detenții, ci sub forma detensionării unei situații ipotetice”.

La un colegiu din Oradea, profesorii s-au gândit la o denumire mai blândă.

Ruben Filimon, director Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” - Oradea: „Noi îi zicem „sală de reflecție”. Să reflecteze asupra comportamentului lui și felul în care el, practic ia dreptul altora la învățat”.

În cazul în care elevul devine recalcitrant și refuză să părăsească ora, conform regulamentului vor fi chemați părinții și polițiștii locali.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Alegerea lui Trump pentru Pentagon, Pete Hegseth, audiat timp de patri ore în comisia de specialitate a Senatului american

Pete Hegseth, alegerea lui Donald Trump pentru a conduce Pentagonul, a fost audiat în comisia de specialitate a Senatului american.  

Peste 100 de pisici salvate și-au găsit un cămin într-o cafenea din Botoșani. Oamenii le pot adopta. „Este minunat”

Cei care iubesc cafeaua și pisicile sunt așteptați într-un local pe sufletul lor.

Mihai Eminescu – viața celui mai cunoscut poet și prozator român. Opere incluse în programa de Bacalaureat de Mihai Eminescu

Mihai Eminescu rămâne, fără îndoială, unul dintre cele mai prețioase repere ale culturii române.

Doi egipteni, suspecți în crima de pe Centura Capitalei, au picat testul cu detectorul de minciuni. Au fost lăsați să plece

În dosarul crimei din Bragadiru, procurorii cercetează doi bărbaţi, cetățeni egipteni. Au bănuiala că ar avea informații despre femeia găsită moartă lângă București.

Cea mai rece noapte din sezon. Au fost minus -24 de grade în Munții Făgăraș. Recomandările salvamontiștilor

Noaptea de marți spre miercuri a fost cea mai geroasă din acest sezon. La cabana Capra din Munții Făgăraș, aflată la 1.580 de metri altitudine, s-au înregistrat -24 de grade Celsius.

Doi bărbați au murit, după ce mașina lor fost acroșată de brațul unui utilaj agricol, în Olt. Șoferul vehiculului era băut

Doi bărbați au murit, iar două femei au ajuns la spital după ce mașina lor a fost acroșată de brațul unui utilaj agricol, pe un drum din județul Olt.

Oamenii care trăiesc pe străzi au fost duși la adăpost de gerul cumplit: „Veniţi cu noi la azil să faceţi o baie caldă”

Gerul care s-a lăsat peste România este cel mai greu de suportat pentru oamenii fără adăpost.

Vremea azi, 15 ianuarie. Maxima zilei va fi de 6 grade. Zonele unde va ninge

Miercuri va fi cam înnorat în vestul și în nord-vestul țării, pe unde apar și câteva ninsori slabe, trecătoare. În rest, găsim vreme frumoasă, cer mai mult senin și condiții de ceață dimineața pe la câmpie.

Joe Biden retrage Cuba de pe lista neagră a statelor care susţin terorismul. Havana anunță că „blocada persistă”

Preşedintele american Joe Biden a decis să retragă Cuba de pe lista neagră a statelor care susţin terorismul pentru a "încuraja" discuţiile purtate sub egida Bisericii Catolice pentru eliberarea unui "număr important de deţinuţi politici" de pe insulă.

Un artist din Valea Jiului a creat un portret al lui Eminescu în zăpadă. „Merită un omagiu pentru ceea ce a făcut”

Cu pași bine calculați, prin zăpadă, se poate crea o remarcabilă operă de artă.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.