Traficul a fost afectat toată dimineața, iar în mai multe zone alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă din cauza copacilor căzuți peste fire. Meteorologii au emis un cod roșu de viscol pentru vineri, în zonele montane.
Deși zăpada s-a depus doar pe alocuri, mai multe TIR-uri au rămas blocate pe DN1, atât în zona Comarnic, cât și între Predeal și Brașov. Șoferii mașinilor mici, prinși în spatele lor, au așteptat minute în șir, deoarece șoseaua are o singură bandă pe sens.
Reprezentant DRDP Brașov: „Utilajele noastre încearcă să pătrundă printre ele, cu sprijinul colegilor de la poliția rutieră, avansăm, dar destul de greu.”
Poliția a dirijat traficul alternativ, pe o singură bandă, iar șoferii au fost nevoiți să avanseze cu pauze lungi.
Șoferii au stat chiar și 20 de minute pe loc, iar 15 km i-au parcurs în aproximativ o oră și jumătate.
„Am făcut 2 km într-o oră.” (...) Am înțeles că e un accident mai în față” spuneau doi dintre conducătorii auto blocați în coloană.
Reporter: De cât timp stați în trafic?
Șoferi: „Eu acum am ajuns, dar mai în față e jale.” (...) Merge greu, acum vom vedea când vom ajunge, când s-o debloca, așteptăm.”
Eforturile utilajelor de deszăpezire au fost îngreunate, unele fiind prinse între mașinile blocate în trafic.
Problemele au continuat și pe calea ferată. Între stațiile Timișu de Sus și Dârste, mai mulți copaci încărcați de zăpadă au căzut peste liniile electrice. S-a circulat pe un singur fir, iar trenurile au fost oprite în gări.
La Sinaia, echipele de intervenție au fost trimise cu o drezină pantograf pentru a remedia un deranjament.
În orașe, circulația a fost dificilă pe străzile lăturalnice, unde utilajele de deszăpezire nu au ajuns încă. Situația a fost similară și pe drumurile comunale. La Întorsura Buzăului, stratul de zăpadă a ajuns la aproape 30 de centimetri în doar câteva ore.
În Suceava, mai mulți copaci au fost doborâți de greutatea zăpezii, avariind ușor opt autoturisme.
La Rădăuți, animalele de la Grădina Zoologică au fost uimite de ninsoarea abundentă.
-Buna, Bella! Nici nu vă vedeți de atâta zăpadă.
-Mă întrebați ce face Balloo...
-Abia îl mai filmez. Ia uitați câtă zăpadă au. Sunt curioși de noua zăpadă...
-Ooo, nu mârâi, nu-ți place nimic!”
Pentru vineri, codul roșu de viscol emis de meteorologi anunță rafale de peste 120 km/h și ninsori viscolite în zonele înalte din Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Argeș și Dâmbovița.
Poliţiştii anunţă, joi, că, la ora prânzului, se circulă în condiţii de lapoviţă şi ninsoare slabă în mai multe judeţe ale ţării, iar pe DN 18, în Maramureş, mai multe camioane au rămas blocate pe şosea, Fraficul feroviar este, de asemena, blocat de copaci căzuţi pe linia ferată, în judeţele Braşov şi Harghita.
„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, sunt semnalate precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare slabă şi se circulă în condiţii de iarnă în zona înaltă a judeţelor Bacău, Braşov, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Neamţ şi Prahova. Nu sunt impuse restricţii de circulaţie şi se acţionează cu utilaje pentru curăţarea carosabilului şi împrăştierea de material antiderapant”
„Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa şi A3 Bucureşti-Braşov, se circulă preponderent pe un carosabil umed, pe alocuri fiind semnalate precipitaţii sub formă de ploaie. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să nu depăşească limitele legale de viteză, să evite depăşirile periculoase, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule, să se asigure temeinic înainte de fiecare manevră şi să nu urce la volan dacă au consumat alcool sau substanţe interzise, adoptând o conduită preventivă şi responsabilă pe tot parcursul traseului”, a mai transmis Centrul Infotrafic.