Hackerii nord-coreeni vizați de o recompensă de 10 milioane USD, după o operațiune globală de spionaj, care a atins și Rusia

Hackerii nord-coreeni vizați de o recompensă de 10 milioane USD, după o operațiune globală de spionaj, care a atins și R
📅 2024-09-08

Hackerii din Coreea de Nord au încercat să fure secrete militare ca sprijin pentru programul interzis de arme nucleare al Phenianului relatează Reuters, preluat de news.ro.

Hackerii, supranumiţi Anadriel sau APT45 de către cercetătorii din domeniul securităţii cibernetice, au vizat sau au intrat în sistemele informatice ale unei mari varietăţi de firme de apărare sau de inginerie, inclusiv producători de tancuri, submarine, nave militare, avioane de luptă şi sisteme de rachete şi radare, se arată în avertismentul celor trei aliaţi.

Agenţiile autoare consideră că grupul şi tehnicile cibernetice rămân o ameninţare continuă la adresa diferitelor sectoare industriale din întreaga lume, inclusiv, dar fără a se limita la entităţile din ţările lor respective, precum şi din Japonia şi India", transmit cele trei națiuni.

Avizul a fost autorizat de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) al SUA, Agenţia Naţională de Securitate (NSA) şi agenţiile cibernetice ale SUA, Centrul Naţional de Securitate Cibernetică (NCSC) al Marii Britanii şi Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) al Coreei de Sud.

Operaţiunea globală de spionaj cibernetic pe care am expus-o astăzi arată până unde sunt dispuşi să meargă actorii sponsorizaţi de statul RPDC pentru a-şi urmări programele militare şi nucleare", a declarat Paul Chichester de la NCSC, parte a agenţiei de spionaj britanice GCHQ.

FBI a emis, de asemenea, un mandat de arestare pentru unul dintre presupuşii hackeri nord-coreeni şi a oferit o recompensă de până la 10 milioane de dolari pentru informaţii care ar conduce la arestarea acestuia. Acesta a fost acuzat de piraterie informatică şi spălare de bani, conform unei notificări încărcate joi pe site-ul FBI cu persoane "Most Wanted".

Coreea de Nord sau Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), izolată la nivel internaţional, are o lungă istorie de utilizare a unor echipe de hackeri sub acoperire pentru a fura informaţii militare sensibile.

În luna august a anului trecut, Reuters a relatat în exclusivitate că un grup de elită de hackeri nord-coreeni a reuşit să pătrundă în sistemele NPO Mashinostroienia, un birou de proiectare a rachetelor cu sediul în Reutov, un orăşel de la periferia Moscovei. Ca şi în cazul acelei spargeri, APT45 - care face parte din agenţia nord-coreeană de informaţii - a folosit tehnici obişnuite de phishing şi exploatări informatice pentru a păcăli funcţionarii din cadrul firmelor vizate să le ofere acces la sistemele lor informatice interne, se mai arată în avertizarea de joi al celor trei aliaţi.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Nicole Kidman şi Vincent Lindon au câştigat cele mai importante premii pentru actori la Festivalul de film de la Veneţia

Nicole Kidman a câştigat sâmbătă premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Veneţia pentru rolul din drama erotică „Babygirl”, în timp ce francezul Vincent Lindon a fost desemnat cel mai bun actor în pelicula „Jouer avec le feu”.

Horoscop 8 septembrie 2024, cu Neti Sandu. O zi de sărbătoare cu interacțiuni plăcute

Horoscop 8 septembrie 2024, prezentat de Neti Sandu. Interacțiuni plăcute azi. O să fim plăcut surprinși de prezența unor oameni și o să visăm frumos, o să ne facem planuri care au acoperire în realitate.

Un bărbat a fost atacat de urs într-un parc naţional din Croația

Un urs a atacat un bărbat, pe care l-a muşcat de braţ, în Parc Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia, a anunţat sâmbătă poliţia locală, relatează AFP.  

Beneficiile afinelor pentru sănătate - conțin antioxidanți puternici cu roluri multiple pentru organism

Afinele sunt considerate un aliment funcțional, datorită proprietăților unice pentru sănătate, validate de cercetările științifice.

„China modernă” asigură SUA că este „o oportunitate” şi „nu o ameninţare”. Beijingul și Washingtonul, din nou față în față

Viceministrul chinez al Comerţului, Wang Shouwen, a declarat sâmbătă la Tianjin, în cadrul unei întrevederi cu omologul său american, Marisa Lago, că o Chină modernă este o "oportunitate" economică şi "nu o ameninţare" pentru SUA.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..