O decizie similară a fost luată şi în cazul tânărului Andrei Florin Lup, în vârstă de 22 de ani, aflat la volanul Mercedesului cu care Potra se îndrepta spre Bucureşti în noaptea de sâmbătă spre duminică şi în care au fost găsite arme.
Deciziile nu sunt definitive.
Potra a fost adus la instanță direct de la poliție, unde a rămas și după expirarea ordonanței de reținere.
Fostul lutptător în Legiunea Străină Horaţiu Potra, apropiat al lui Călin Georgescu, nu a dat declaraţii în orele pe care le-a petrecut în faţa anchetatorilor, prevalându-se de dreptul la tăcere.
Procurorii au găsit 2 milioane de euro la percheziţiile făcute luni în Bucureşti, şi în judeţele Sibiu şi Ilfov.
Horaţiu Potra a fost dus, marţi, în jurul orelor prânzului, la Judecătoria Ploieşti, care a respins propunerea de arestare preventivă formulată pe numele său de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.
Surse judiciare afirmă că Potra, reţinut duminică seară şi aflat în custodia autorităţilor, a refuzat să facă orice declaraţii în dosarul în care e acuzat de instigare publică şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Aceleaşi surse au declarat că la percheziţiile făcute luni în Bucureşti, şi în judeţele Sibiu şi Ilfov procurorii au găsit aproximativ 2 milioane de euro.
La Judecătoria Ploieşti a fost dus cu propunere de arestare preventivă şi Andrei Florin Lup, în vârstă de 22 de ani, aflat la volanul Mercedesului cu care Potra se îndrepta spre Bucureşti în noaptea de sâmbătă spre duminică şi în care au fost găsite armele.
Dosarul în care cei doi sunt cercetaţi vizează infracţiuni de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, orice operaţiuni cu articole pirotehnice şi instigare publică.
Ancheta a fost deschisă după ce Horaţiu Potra, fost luptător în Legiunea Străină, consilier local în Consiliul Local Mediaş, şi un tânăr de 22 de ani, au fost opriţi, în judeţul Prahova, în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar asupra lor au fost găsite arme albe (macete, săbii, pumnale), arme de foc, precum şi importante sume de bani (aproximativ 18.000 USD şi 25.000 lei), laptopuri, medii de stocare şi o dronă profesională.
Procurorii spun că, în ceea ce priveşte aceste obiecte, ”se presupune că urmau a fi folosite pentru instigarea unor persoane în comiterea de infracţiuni în cadrul unor întruniri publice neautorizate şi recompensarea acestora”.