Cum au văzut spectatorii festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice: „A fost o ceremonie grandioasă, magică”

Cum au văzut spectatorii festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice: „A fost o ceremonie grandioasă, magică”
📅 2024-09-08

Scena” pe care au defilat echipele țărilor participante, la bordul a zeci de ambarcațiuni, a fost fluviul Sena. România este reprezentată de 106 sportivi, cei mai mulți la canotaj.

Surpriza serii a fost apariția Nadiei Comăneci, care a purtat - alături de Rafael Nadal, Serena Williams și Carl Lewis - flacăra olimpică.

Recitalul lui Celine Dion, de la primul etaj al Turnului Eiffel, a creat un moment emoționant. Artista a revenit în fața publicului după o pauză de patru ani, din motive medicale. 2.000 de artiști - dansatori, actori, ori cântăreți - au asigurat distracția pe tot parcursul evenimentului, startul fiind dat de Lady Gaga.

Lady Gaga: „Bună seara! Bine ați venit la Paris!”

În ciuda ploii, Orașul Luminilor a oferit o seară memorabilă. Sportivii din peste 200 de țări au fost purtați de 85 de ambarcațiuni, 6 kilometri pe Sena, începând cu delegația Greciei și terminând cu cea a țării gazdă. Peste 300.000 de spectatori, răspândiți în 124 de tribune, i-au privit cu entuziasm.

Traseul sportivilor s-a încheiat cu o surpriză. De la turnul Eiffel - Nadia Comăneci, Rafael Nadal, Serena Williams și Carl Lewis au dus flacăra olimpică spre grădinile Tuileries. Acolo a fost aprins „cazanul olimpic”, aflat într-un balon cu aer cald. Astfel, Jocurile Olimpice de la Paris au fost declarate, oficial, deschise.

Cu lacrimi în ochi, Celine Dion a încheiat spectacolul grandios pentru care s-au cheltuit aproximativ 100 de milioane de euro.

Cosmin Stan, corespondent PROTV: „Pentru cei care n-au mai prins bilete pe malul Senei, autoritățile au instalat asemenea ecrane uriașe în mai multe locuri din oraș. Mii de localnici și turiști s-au adunat în fața acestor ecrane pentru a urmări ceremonia de deschidere. Un astfel de loc e aici în fașa primăriei, arondismentul 15, i-a ținut pe oameni cu sufletul la gură, chiar dacă a plouat. Nimeni nu a părăsit locul până la finalul ceremoniei. ”

Turiști: „A fost o ceremonie grandioasă, magică, cu multă emoție și imagini formidabile”.

Noi am venit din Mexic. E o experiență minunată și mă bucur nespus să fiu aici. Vă mulțumesc mult!”

Mi-a plăcut la nebunie!”

A fost genial. Sunt pur și simplu uluit de aceste imagini, de aceste mesaje transmise. E magnific!”

Turistă: „Mi-a plăcut foarte mult! E foarte distractiv.”

Reporter: „În ciuda ploii... Face parte din experiență”.

Reporter: Îți place?

Spectatoare: „Da! Cred că este incredibil faptul că oamenii sunt afară și sărbătoresc, în ciuda ploii. Sunt aici și aplaudă pentru țara lor. E nemaipomenit!”

Reporter: Au fost multe surprize în timpul spectacolului de deschidere...

Spectatoare: „Da, au fost multe momente neașteptate: formația rock, focul, recitalul cântăreței Lady Gaga.”

50.000 de forțe de ordine, inclusiv soldați, s-au ocupat de securitatea evenimentului.

Mai ales că au fost invitați peste 100 de șefi de stat și guvern. Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, și noul premier britanic, Keir Starmer, s-au numărat printre oaspeții de seamă.  

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Nicole Kidman şi Vincent Lindon au câştigat cele mai importante premii pentru actori la Festivalul de film de la Veneţia

Nicole Kidman a câştigat sâmbătă premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Veneţia pentru rolul din drama erotică „Babygirl”, în timp ce francezul Vincent Lindon a fost desemnat cel mai bun actor în pelicula „Jouer avec le feu”.

Horoscop 8 septembrie 2024, cu Neti Sandu. O zi de sărbătoare cu interacțiuni plăcute

Horoscop 8 septembrie 2024, prezentat de Neti Sandu. Interacțiuni plăcute azi. O să fim plăcut surprinși de prezența unor oameni și o să visăm frumos, o să ne facem planuri care au acoperire în realitate.

Un bărbat a fost atacat de urs într-un parc naţional din Croația

Un urs a atacat un bărbat, pe care l-a muşcat de braţ, în Parc Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia, a anunţat sâmbătă poliţia locală, relatează AFP.  

Beneficiile afinelor pentru sănătate - conțin antioxidanți puternici cu roluri multiple pentru organism

Afinele sunt considerate un aliment funcțional, datorită proprietăților unice pentru sănătate, validate de cercetările științifice.

„China modernă” asigură SUA că este „o oportunitate” şi „nu o ameninţare”. Beijingul și Washingtonul, din nou față în față

Viceministrul chinez al Comerţului, Wang Shouwen, a declarat sâmbătă la Tianjin, în cadrul unei întrevederi cu omologul său american, Marisa Lago, că o Chină modernă este o "oportunitate" economică şi "nu o ameninţare" pentru SUA.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..