Ce se întâmplă cu sistemul venos al viitoarei mame, în cele nouă luni de sarcină. Recomandarea medicului

Ce se întâmplă cu sistemul venos al viitoarei mame, în cele nouă luni de sarcină. Recomandarea medicului
📅 2024-09-08

Așa cum facem varice la nivelul picioarelor, la fel pot apărea în interiorul abdomenului. Se constată durerea abdominală, dar la o eventuală ecografie de abdomen totul pare normal.

Durerea pelvină se accentuează dacă stați mult în picioare. Înaintea menstruației, dar și la contact intim, aceasta dacă ați avut o sarcină. În cele 9 luni, sistemul venos se mărește de șase ori. După sarcină, de multe ori, venele din pelvis nu își revin la diametrul inițial.

Dr. Florin Bloj medic radiologie intervențională: „Dacă sunt mai mari, sângele vine, valvele care sunt în vena ovariană stânga care se varsă în vena renală stânga nu mai funcționeaza și atunci sângele cade înapoi și stă și băltește”.

Apare disconfortul cronic. Ecografia Doppler măsoară diametrul venelor ovariene. Sunt mai mari de 5 mm, vorbim despre vene așa numite varicoase. Se tratează prin radiologie intervențională.

Dr. Rareș Nechifor medic primar radiologie intervențională: „Tratarea lor nu e dificilă, se face printr-o procedură de radiologie intervențională, navigăm prin interiorul venelor de la picioare până la venele din burtică, injectăm un agent sclerozant, care le închide pe cele bolnave, cele sănătaose rămân permeabile”.

Durerea din abdomen dispare. Uneori, vene cu varice se constată atât în abdomen cât și la nivelul picioarelor. Primele se tratează cele din abdomen.

Dr. Rareș Nechifor medic primar radiologie intervențională: „Degeaba reparăm venele de la nivelul picioarelor dacă cele din burtică nu sunt bine, recidiva este posibilă a varicelor de la nivelul picioarelor, când avem o incompetență importantă a venelor din burtică, această presiune se transmite și la venele de la picioare, o presiune, care poate duce la revicidă”.

Ulterior, se tratează și eventualele vene cu varice de la nivelul picioarelor.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Nicole Kidman şi Vincent Lindon au câştigat cele mai importante premii pentru actori la Festivalul de film de la Veneţia

Nicole Kidman a câştigat sâmbătă premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Veneţia pentru rolul din drama erotică „Babygirl”, în timp ce francezul Vincent Lindon a fost desemnat cel mai bun actor în pelicula „Jouer avec le feu”.

Horoscop 8 septembrie 2024, cu Neti Sandu. O zi de sărbătoare cu interacțiuni plăcute

Horoscop 8 septembrie 2024, prezentat de Neti Sandu. Interacțiuni plăcute azi. O să fim plăcut surprinși de prezența unor oameni și o să visăm frumos, o să ne facem planuri care au acoperire în realitate.

Un bărbat a fost atacat de urs într-un parc naţional din Croația

Un urs a atacat un bărbat, pe care l-a muşcat de braţ, în Parc Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia, a anunţat sâmbătă poliţia locală, relatează AFP.  

Beneficiile afinelor pentru sănătate - conțin antioxidanți puternici cu roluri multiple pentru organism

Afinele sunt considerate un aliment funcțional, datorită proprietăților unice pentru sănătate, validate de cercetările științifice.

„China modernă” asigură SUA că este „o oportunitate” şi „nu o ameninţare”. Beijingul și Washingtonul, din nou față în față

Viceministrul chinez al Comerţului, Wang Shouwen, a declarat sâmbătă la Tianjin, în cadrul unei întrevederi cu omologul său american, Marisa Lago, că o Chină modernă este o "oportunitate" economică şi "nu o ameninţare" pentru SUA.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..