Apele Române: Unda de poluare pe Valea Borod s-a diluat la o distanţă de 4 kilometri de coada lacului Lugaş

Apele Române: Unda de poluare pe Valea Borod s-a diluat la o distanţă de 4 kilometri de coada lacului Lugaş
📅 2024-04-12

În urma analizelor de laborator a reieşit că sunt depăşiri pentru indicatorii de fier, mangan şi zinc.

Unda de poluare provenită din mină Corniţel s-a diluat pe râul Crişul Repede la o distanţă de 4 km de coada lacului Lugaş şi se întinde la această oră pe Valea Borod pe o lungime de 17 km. Din analizele şi observaţiile făcute de specialiştii Apele Române Crişuri, poluarea s-a atenuat în amonte de oraşul Aleşd, în zona podului din Tinăud (judeţul Bihor) din cauza diluării cu apele râului Crişul Repede şi a sedimentării suspensiilor provenite din mină. Având în vedere lungimea cursurilor de apă pe care s-au depus sedimentele, există posibilitatea ca, în cazul unor precipitaţii abundente, acestea să fie antrenate şi prin urmare să producă modificări ale aspectului apei în acele zone”, anunţă, vineri, Apele Române.

Potrivit sursei citate, rezultatele Laboratorului de Calitatea Apei Crişuri din Oradea indică depăşiri pentru indicatorii: fier, mangan şi zinc la primele trei puncte de prelevare.

„Oxigenul dizolvat, pH-ul şi conductivitatea au fost în limitele admise pentru corpurile respective de apă în toate cele cinci puncte de prelevare. Nu s-a înregistrat mortalitate pisicicolă”, arată Apele Române.

Prelevările au fost făcute joi, 29 februarie 2024, din cinci puncte: la ieşirea din mina Corniţel; din Valea Borod; din râul Crişul Repede (3), în imediata apropiere a confluenţei cu Valea Borod (1), în amonte de confluenţă (1) şi în amonte de oraşul Aleşd, în zona podului din Tinăud ( judeţul Bihor).

Administraţia Naţională Apele Română a avertizat, joi, asupra unei posibile poluări care s-a prodsus în judeţul Bihor, pe un afluent al Crişului Repede. Se lua în calcul posibila prăbuşire a unei galerii de mină din cauza ultimului cutremur produs în zonă.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..