Pompierii au ajuns la fața locului în 17 minute și i-au scos în viață, însă adulții s-au stins în cursul nopții, la spitalele la care au fost transportați. Cel mic încă se luptă să trăiască.
Atenție, urmează informații și imagini care vă pot afecta emoțional.
Un martor a surprins momentul în care mașina în care se aflau cei trei a fost acoperită aproape în totalitate de apă.
La volan era Mihaela, pe scaunul din dreapta stătea tatăl ei, Nicușor, iar nepotul femeii, care nu împlinise încă 4 ani, era pe bancheta din spate.
Ion Adrian Moțoc, martor: „Ei dădeau săracii din mâini, că i-am văzut. Dădeau din mâini în mașină și plutea; la un moment dat plutea mașina și după aia s-a lăsat de bot în jos.”
Martor: „Ne-am uitat și nu am avut ce să facem. Nu s-a băgat nimeni să o scoată.”
Reporter: „Cât au stat sub apă?”
Martor: „Maxim 10-15 minute, ca popa!”
Mașina în care se aflau cei trei a fost purtată 80 de metri împotriva curenților. După ce a plonjat în apă, Mihaela a reușit să sune la 112, iar în 17 minute de la apelul ei, primul echipaj de la ISU a ajuns la fața locului cu o barcă de salvare. După alte 10 minute, mașina a fost ancorată și trasă la mal. În total, salvarea a durat 35 de minute.
Femeia de 23 de ani a murit spre dimineață, în spitalul din Vâlcea. Tatăl ei s-a stins în spitalul din Sibiu. Copilul, internat la terapie intensivă, este în stare gravă.
Poliția spune că mașina condusă de Mihaela a ajuns în râul Olt după ce femeia nu a mai controlat-o: a intrat întâi pe contrasens, după care s-a înfipt în gardul de pe marginea drumului. Cu o structură de rezistență ușoară, acesta nu a oprit vehiculul și s-a rupt.
Mașina în care se aflau victimele urmează să fie supusă unor expertize criminalistice și tehnice. Se verifică ce a provocat fisurile la geamul din față.
Este posibil ca pasagerul de pe scaunul din dreapta să fi încercat să spargă parbrizul ca să se salveze, dar nu a reușit.
Un experiment făcut de o universitate din Canada arată că primele 60 de secunde după ce o mașină ajunge în apă sunt esențiale pentru salvarea pasagerilor. În acest interval ar trebui deschise centurile de siguranță și geamurile autoturismului.
Copiii aflați pe bancheta din spate ar trebui să fie primii scoși din mașină, așa cum se vede și în acest experiment al unei organizații din Statele Unite care luptă pentru siguranța celor mici.
Dacă trec cele 60 de secunde, este posibil ca geamurile să nu poată fi deschise, deoarece poate ceda sistemul electric. În această situație, o tetieră poate fi folosită pentru spargerea lor, ne-a explicat Andrei Potra, specialist în conducere defensivă.
Mihaela provenea dintr-o familie mare, cu 12 frați și surori. Tânăra lucra în Germania și era într-o scurtă vacanță, acasă, în România.