A fost arestat unul dintre cei mai periculoși prădători sexuali din România. Unde a fost găsit de polițiști

A fost arestat unul dintre cei mai periculoși prădători sexuali din România. Unde a fost găsit de polițiști
📅 2024-04-22

El era căutat în toată Europa pentru abuzuri sexuale, iar în România se număra printre cei 12 prădători sexuali aflați în libertate, considerați cei mai periculoși de către opinia publică, potrivit primatreviglio.it.

Cine este Ioan Buciuleac

Ioan Buciuleac, născut în 1960, era căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile române și va trebui să execute o pedeapsă de trei ani și șase luni închisoare.

În motivarea dispoziției se explică faptul că suspectul „a fost condamnat pentru că a înlesnit evadarea unei minore în vârstă de 15 ani dintr-un centru protejat din București, a sechestrat-o și a obligat-o prin amenințări să întrețină relații sexuale cu el și totodată a obligat-o să se prostitueze pentru a obține bani”.

Unul dintre cei mai periculoși prădători sexuali

Potrivit celor relatate în presă, dintre cei 2.600 de urmăriți în România, Ioan Buciuleac se afla, înainte de a fi arestat, printre cei 12 prădători sexuali aflați în libertate, considerați cei mai periculoși de către opinia publică.

Bărbatul de 64 de ani era fugar din 6 aprilie 2023, la data rămânerii definitive a sentinței, refugiindu-se într-o casă din Zogno, unde a fost depistat de poliție.

Arestarea a fost posibilă datorită coordonării realizate de unitatea SIRENE (Cerere de informații suplimentare la intrările naționale) a serviciului de cooperare polițienească internațională care garantează legătura informativ-operativă între forțele de poliție europene pentru a facilita urmărirea pe întreg teritoriul Europei a persoanelor condamnate sau căutate care încearcă să scape de sistemul judiciar al statului european în care au comis infracțiunile.

Se află în închisoarea din Bergamo

Militarii de la unitatea de investigații din Bergamo au reușit să-l identifice datorită unei serii de investigații amănunțite pe întregul teritoriu al provinciei Bergamo, unde subiectul se mișca nestingherit, convins că acum a scăpat de condamnare.

După arestare, bărbatul de 64 de ani a fost transferat la închisoarea din Bergamo, unde va rămâne la dispoziția președintelui Curții de Apel din Brescia pentru procedurile de extrădare în România.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Încep procedurile în cazul predării lui Cristian Marian Minae, acuzat de uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner

Procedurile în vederea predării unuia dintre inculpaţii în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner încep luni.

Risc de inundații în două judeţe ale ţării, până luni noapte. Zonele aflate sub cod galben hidrologic

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare hidro Cod galben de inundaţii, valabilă până luni după-amiaza pe râurile din Dobrogea.  

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Documentele pe care le va semna președintele României

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează Administraţia Prezidenţială.

O bază militară a Statelor Unite a fost ținta unui atac cu rachete lansat din Irak. Primele reacții oficiale

Cel puţin cinci rachete au fost lansate duminică din oraşul irakian Zummar spre o bază militară americană din nord-estul Siriei, au declarat pentru Reuters două surse de securitate irakiene şi un oficial american.

Ambasadorul Chinei în Statele Unite îndeamnă cele două superputeri să coopereze pentru îmbunătăţirea relaţiilor

Ambasadorul Chinei în Statele Unite a îndemnat cele două superputeri să coopereze pentru îmbunătăţirea relaţiilor dintre ele, chiar dacă „se confruntă cu dificultăţi grave” într-o serie de probleme, transmite Reuters.  

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..