(P) Farmaciamea.ro a înregistrat o creștere cu 20% a cifrei de afaceri și își consolidează strategia omnichannel

(P) Farmaciamea.ro a înregistrat o creștere cu 20% a cifrei de afaceri și își consolidează strategia omnichannel
📅 2024-04-12

Creșterea cifrei de afaceri este cu 20% în 2023 față de anul anterior pentru farmaciamea.ro.

Chiar dacă anul 2023 a adus multe provocări pentru mediul de afaceri, datorită înțelegerii nevoilor clienților, eforturilor continue și strategiilor eficiente în gestionarea afacerii, farmaciamea.ro a câștigat această partidă datorită unui model de business adaptat pieței autohtone și a strategiilor adoptate.

Rezultatele obţinute în anul 2023 confirmă strategia noastră de dezvoltare pe termen lung. Am reușit să depășim 10 milioane de lei, ceea ce înseamnă o creștere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri. Ne vom concentra în continuare pe dezvoltarea de noi soluţii pentru sănătatea pacienţilor, pentru a răspunde nevoilor acestora şi pentru a onora misiunea companiei, aceea de a face bine celor din jurul nostru prin perfecţionare continuă.” a declarat Mihaela Tudose, Owner și Farmacist Manager

Conform datelor farmaciamea.ro, se observă o creștere și un interes tot mai mare pentru domeniul neuroplasticității creierului, o conștientizare mai profundă a importanței sănătății mentale, lucru observat în creșterea numărului de suplimente nutritive destinate îmbunătățirii memoriei, categorie ce s-a aflat în topul vânzărilor din această gamă.

Neuroplasticitatea, conceptul conform căruia creierul poate forma noi conexiuni neuronale, a devenit un subiect de mare interes în toată lumea, inclusiv în România. Acest lucru se datorează în parte descoperirilor științifice recente care subliniază că procesul de învățare și dezvoltare mentală nu se limitează la copilărie, ci continuă pe tot parcursul vieții. Oamenii sunt din ce în ce mai motivați să adopte practici care susțin și îmbunătățesc neuroplasticitatea, cum ar fi învățarea continuă, jocurile cognitive, meditația și alte forme de antrenament mental, precum și consumul de suplimente ce conțin combinații de aminoacizi, optim dozați. Această tendință este susținută de studii care arată că astfel de activități și consumul de aminoacizi pot ajuta la îmbunătățirea memoriei, concentrării și chiar la reducerea riscului de declin cognitiv legat de vârstă.” a declarat Mihaela Tudose, Owner și Farmacist Manager

Reprezentanții farmaciamea.ro sunt de părere că oamenii sunt din ce în ce mai conștienți de legătura dintre minte și corp și de faptul că menținerea unui stil de viață activ și echilibrat poate avea un impact pozitiv nu doar asupra sănătății fizice, ci și asupra capacității cognitive și a stării de bine mentale.

Deși sportul este benefic pentru sănătate, este esențial să se abordeze cu o planificare atentă și precauție pentru a minimiza riscul de afectare a articulațiilor. Înțelegerea faptului că sănătatea nu este doar absența bolii, ci un stadiu de bine fizic, mental și social, este crucială pentru o viață echilibrată și sănătoasă.” a declarat Mihaela Tudose, Owner și Farmacist Manager

Ca în fiecare an, perioada cea mai prielnică pentru farmacii este sezonul rece, atunci când sunt așteptate cele mai multe îmbolnăviri de răceală și gripă. Creșterea numărului de cazuri de infecții respiratorii înseamnă vânzări semnificative, cu rate de creștere între 150-200%. Este momentul în care românii recurg cel mai mult la medicamente, pe fondul creșterii numărului afecțiunilor de sezon.

În 2023, farmaciamea.ro a mizat pe dezvoltarea digitală

Cumpărarea de medicamente la un click distanță a devenit o cerință a zilelor noastre. Digitalizarea farmaciilor aduce oportunități de creștere pentru business deoarece pacienții își doresc să achiziționeze produsele farmaceutice într-un mod mai eficient. Pe acest lucru a mizat și farmaciamea.ro, astfel în 2023 a implementat o strategie de promovare online, bazată pe campanii de digital marketing.

Anul precedent a fost dedicat expansiunii noastre în sfera digitală, cu un accent deosebit pe dezvoltarea farmaciei online. Această incursiune în domeniul comerțului electronic a fost o provocare nouă și interesantă pentru noi. Totodată, nu am neglijat nici aspectele fizice ale afacerii. Am reușit să reîmprospătăm aspectul a trei dintre locațiile noastre, aliniindu-le la identitatea farmaciei online. Noua imagine a fost extrem de bine primită, fiind îmbrățișată cu entuziasm atât de noi, cât și de pacienții noștri din farmaciile fizice.” a spus Mihaela Tudose, Owner și Farmacist Manager

Dezvoltarea continuă și diverisificarea gamei de produse, adaptate constant nevoilor pacienților în continuă diversificare, reprezintă unul dintre pilonii de creştere pentru farmaciamea.ro. Astfel, valoarea medie a coșului de cumpărături a înregistrat o creștere constantă de la o lună la alta, un trend care poate fi atribuit atât campaniilor de marketing, cât și consolidării încrederii clienților în brand.

Dispariția medicamentelor cu prețuri mici se întâmplă deja

Întrebați dacă creșterea prețurilor la medicamente este o problemă cu care se confruntă compania, reprezentanții farmaciamea.ro au răspuns că producătorii se confruntă cu costuri crescute ale materiilor prime, unele înregistrând creșteri semnificative, un exemplu fiind paracetamolul cu 278%. Aceste creșteri de costuri sunt transferate în prețul final al medicamentelor, influențând direct accesibilitatea tratamentelor pentru pacienți. Această situație este agravată și de legislația care impune prețuri de vânzare care nu acoperă costurile de producție, ducând la dispariția de pe piață a medicamentelor ieftine.

Chiar dacă începutul anului 2024 aduce cu sine o serie de provocări economice și schimbări legislative în sectorul farmaceutic, ceea ce creează un climat de incertitudine, farmaciamea.ro privește cu încredere către viitor și se pregătește pentru o nouă creștere și pentru noi oportunități de dezvoltare ceea ce înseamnă instruirea continuă a personalului și diversificarea gamei de produse de uz medical, terapeutic, profilactic sau cosmetic, pe care să le ofere alături de prețuri corecte și consiliere personalizată.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..