Decizia Curţii de Apel Constanţa pronunţată, marţi, în dosarul accidentului de la Mangalia este definitivă.
Astfel, magistraţii au admis apelul declarat de inculpata Monica Macovei împotriva sentinţei pronunţate în aprilie 2024 de Judecătoria Mangalia şi, rejudecând, i-au impus inculpatei să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune Bucureşti sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
"În baza art. 93 alin. (3) C. pen., obligă inculpata ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor sau Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector II Bucureşti - pe o perioadă de 60 de zile", este decizia Curţii de Apel.
Instanţa a menţinut restul dispoziţiilor instanţei de fond care nu contravin acestei decizii.
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a fost condamnată, în luna aprilie, la şase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă în dosarul accidentului de la Mangalia, produs în 2022.
Potrivit portalului instanţelor de judecată, instanţa a suspendat executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.
Conform deciziei, Monica Macovei este obligată la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în sumă de 10.000 de lei.
În luna februarie, instanţa a dispus în acest caz disjungerea laturii civile şi formarea unui alt dosar.
Monica Macovei a fost trimisă în judecată în septembrie 2023 pentru vătămare corporală din culpă, după ce a fost implicată într-un accident rutier produs în apropierea municipiului Mangalia şi soldat cu rănirea unui motociclist.
"În fapt, s-a reţinut că la 08 octombrie 2022, Macovei Monica-Luisa conducea autoturismul pe DN 39, în apropierea municipiului Mangalia şi, din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 - 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, viaţa fiindu-i pusă în primejdie", se arăta într-un comunicat transmis anterior de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.