Începe o nouă ediție a programului „Femeie Antreprenor”. Câți bani primesc doamnele care vor să-și deschidă o afacere

Începe o nouă ediție a programului „Femeie Antreprenor”. Câți bani primesc doamnele care vor să-și deschidă o afacere
📅 2024-04-22

Va fi lansată a doua ediție a programului „Femeia Antreprenor”, iar cele care se califică pot obține până la 200 de mii de lei nerambursabili pentru aparatură, ori promovare. Peste 900 de femei au primit finanțare la ediția trecută.

Raluca are 36 de ani și a deschis în urmă cu 8 ani un atelier de cizmărie. Anul trecut, cu banii luați prin programul „Femeie Antreprenor”, și-a cumparat aparatură și s-a extins și pe partea de croitorie.

Și-a mai cumpărat inclusiv mașini care aplică perle și cristale.

Raluca Gheorghe, antreprenoare: „Eu când am început businessul aveam strict 600 de lei și nu aveam absolut nici o experiență. Am avut foarte multe păreri că ar trebui să mă angajez și că nu este de viitor pot să spun că am mers așa surdă, oarbă și am continuat. De la 3 calapoade pe care le aveam am ajuns la atelierul meu. Nu ar trebui să ne fie frică de absolut nimic”.

Acum vă invităm să gustați ceva dulce de la Ana. O altă antreprenoare de succes care după ce aproape 20 de ani a condus o brutărie și-a deschis și o cofetărie în Ploiești.

Ana State, antreprenoare: În spatele acestei etichete de dulce sunt multe provocări pentru că este un domeniu mult mai sensibil, inclusiv de la aprovizionarea cu materii prime, de la forța de muncă, de la prezentarea și desfacerea lor până la consumare. Banii din acest program i-am folosit pentru energia solară am cumpărat panouri fotovoltaice, care ne ajută în reducerea emisiilor de carbon”.

Acum poate fi rândul altor femei să își extindă afacerile. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că va fi lansată o nouă ediție a programului „Femeia Antreprenor” anul acesta. Suma oferită din bugetul statului va fi de maximum 200 de mii de lei pentru fiecare proiect acceptat, banii fiind 95% nerambursabili. Cu acești bani, doamnele își vor putea cumpăra aparatura de care au nevoie, dar și echipamente pentru economisirea energiei sau să își promoveze afacerile.

Radu Oprea, ministrul Economiei: „Este pus în cosultare publică în acest moment programul. Condiția este ca cel puțin 50% dintre asociați să fie doamne. Este un program care se adresează în principal debutanților în afaceri”.

Aproximativ 1.000 de femei vor putea avea un proiect câștigător. Bugetul pentru cea de-a doua ediție este de 200 de milioane de lei.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Ambasadorul Chinei în Statele Unite îndeamnă cele două superputeri să coopereze pentru îmbunătăţirea relaţiilor

Ambasadorul Chinei în Statele Unite a îndemnat cele două superputeri să coopereze pentru îmbunătăţirea relaţiilor dintre ele, chiar dacă „se confruntă cu dificultăţi grave” într-o serie de probleme, transmite Reuters.  

Patru bărbați, reținuți după ce s-au bătut pe o stradă din Ploiești. Unul a folosit spray lacrimogen

Poliţiştii prahoveni au reţinut, duminică, patru bărbaţi care în dimineaţa aceleiaşi zile au participat la un scandal pe stradă, într-o localitate din apropiere de Ploieşti.  

Horoscop 22 aprilie 2024, cu Neti Sandu. Zodia pentru care se anunță o primă de Paște

Horoscop 22 aprilie 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile ProTV. Vești bune azi. O să reacționăm cu interes la mesajele care ne trec pe la urechi și o să ne facem planuri și pentru sărbători și pentru după.

Ucraina anunță că a lovit una dintre cele mai vechi nave ale flotei ruse din Marea Neagră. Vasul a fost cuprins de flăcări

Ucraina a anunțat duminică, 21 aprilie, că marina sa a lovit în peninsula anexată Crimeea o navă de salvare aparținând flotei ruse din Marea Neagră, informează agenția France Presse, citată The Moscow Times.

Metoda prin care autoritățile din Milano încearcă să lupte cu viața de noapte. „Își dau seama ce fac?”

Liderii din Milano au fost acuzați că au pornit un război împotriva înghețatei în încercarea de a combate „viața de noapte” din orașul din nordul Italiei.  

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..