Candidatura unui primar PNL la Senat, respinsă de aceiași instanță care i-a validat mandatul. Anunțul Tribunalului Alba

Candidatura unui primar PNL la Senat, respinsă de aceiași instanță care i-a validat mandatul. Anunțul Tribunalului Alba
📅 2024-10-17

Decizia vine la trei zile după ce aceeaşi instanţă a admis apelul depus de edilul din Zlatna şi a validat alegerea sa în funcţia de primar, după ce mandatul acestuia a fost invalidat de Judecătoria Alba Iulia.

„Admite contestaţiile formulate de contestatorii organizaţia judeţeană a Partidului Social Democrat Alba şi Bănică Andrei Adrian împotriva Deciziei nr. 1/14.10.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 1 Alba şi, în consecinţă, anulează parţial Decizia nr. 1/14.10.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 1 Alba, numai în ceea ce priveşte admiterea candidaturii pentru Senat a domnului Silviu Ponoran, propusă de Partidul Naţional Liberal Alba. Respinge candidatura domnului Ponoran Silviu pentru Senat, propusă de Partidul Naţional Liberal”, se arată în soluţia pe scurt publicată joi pe portalul Tribunalului Alba.

Primarul poate contesta decizia instanței

Decizia este cu drept de apel în termen de 48 de ore de la pronunţare, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit deciziei nr.1 a BEC nr.1 Alba, candidaturile propuse de către PNL Alba au fost admise, menţionându-se în decizie că, în ceea ce îl priveşte pe Silviu Ponoran, s-a votat cu majoritate de 6 voturi şi 5 împotrivă.

Unul din cei mai vechi edili din Alba, ales pentru prima dată în 1992, Silviu Ponoran, cu şapte mandate de primar la activ, candidează la Senat, fiind pe prima poziţie pe lista depusă de către PNL Alba.

În 4 octombrie, Judecătoria Alba Iulia a decis invalidarea alegerii liberalului în funcţia de primar al oraşului Zlatna. În urma contestaţiei depuse de către Ponoran, luni, Tribunalul Alba a admis apelul acestuia şi a validat alegerea liberalului în funcţia de primar.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, primarul din Zlatna s-a aflat în conflict de interese.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Horoscop 18 octombrie 2024, cu Neti Sandu. Zodia pentru care există o sursă de câștig de explorat

Horoscop 18 octombrie 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile PRO TV. O zi destinsă. Or să ne reușească demersurile din sfera profesională și o să ne bucurăm și de timpul liber pe care-l vom petrece cu familia, cu cei dragi.

Candidatura unui primar PNL la Senat, respinsă de aceiași instanță care i-a validat mandatul. Anunțul Tribunalului Alba

Tribunalul Alba a respins joi candidatura la Senat a primarului din Zlatna, Silviu Ponoran, aflat pe prima poziţie pe lista PNL pentru parlamentare, decizia instanţei putând fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Noul șef al NATO, mesaj pentru Putin după ce Zelenski și-a prezentat „planul de victorie”. Ce spune despre aderarea Ucrainei

Președintele Ucrainei, și-a susținut planul pentru victorie, la Bruxelles. Iar Washington-ul , a anunţat un nou ajutor militar consistent, pentru Ucraina, de 425 de milioane de dolari.

Viktor Orban este „îngrozit” de planul de victorie al lui Zelenski. Liderul de la Budapesta vrea ca UE să discute cu Rusia

Premierul Ungariei, Viktor Orban, unul dintre puţinii lideri occidentali care are relaţii amiabile cu Rusia, a declarat că planul pentru victorie prezentat miercuri de Volodimir Zelenski îl „îngrozeşte”.

CTP dezvăluie cu cine va vota în cazul unei „finale” prezidențiale Ciolacu-Simion: „Nu văd o altă posibilitate”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a dezvăluit cu cine ar vota la alegerile prezidențiale între Marcel Ciolacu (PSD) și George Simion (AUR), asta după ce anterior și-a anunțat intenția de a vota pentru Kelemen Hunor în primul tur.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.