Candidat la Senat pe listele S.O.S. România, colaborator cu Securitatea comunistă. Amititeloaie are și pensie specială

Candidat la Senat pe listele S.O.S. România, colaborator cu Securitatea comunistă. Amititeloaie are și pensie specială
📅 2024-11-28

Alexandru Amititeloaie este conferenţiar universitar la Universitatea "George Bacovia" din Bacău, el având şi o pensie specială de la MAI, în cuantum de 72.400 lei anual, conform declaraţiei de avere depusă în luna septembrie, citată de Agerpres.

Cu privire la verificarea candidaţilor la alegerile parlamentare din 1 decembrie, CNSAS susţine că a primit de la Birourile Electorale Judeţe listele integrale de candidaţi, conţinând date despre 8.288 de persoane.

Dintre acestea, un număr de 5.242 de persoane nu fac obiectul verificărilor prevăzute de art.2 lit. b din OUG 24/2008, fiind născute după data de 22 decembrie 1973.

În schimb, CNSAS a identificat o persoană care a lucrat pentru fosta Securitate, respectiv Alexandru Amititeloaie, candidat la Senat din partea partidului S.O.S. România, condus de Diana Şoşoacă.

"Ca urmare a verificărilor finalizate până în prezent, în rândul candidaţilor a fost identificată o persoană care a avut calitatea de lucrător al Securităţii, în sensul prevăzut de art.2 lit a din OUG 24/2008, respectiv, '... în perioada 1945-1989, a desfăşurat activităţi prin care a suprimat sau a îngrădit drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului', aşa cum rezultă din Sentinţa civilă nr. 3590/29.10.2009 a Curţii de Apel Bucureşti", spune CNSAS.

Conform documentelor de la CNSAS, Alexandru Amititeloaie a avut gradul de căpitan şi funcţia de şef Birou Contrainformaţii la UM 02910 - Rădăuţi din cadrul Direcţiei a IV- a (1986, 1987), iar în această calitate el a probat deschiderea urmăririi informative a unui ofiţer semnalat că sora sa a rămas ilegal în străinatate.

În acest sens, Alexandru Amititeloaie a aprobat următoarele măsuri informativ - operative:

* încadrarea informativă obiectivului cu sursele "JAR GHEORGHE" şi "VANEA" pentru a stabili: comentarii pe care le face obiectivul referitor la rudele rămase ilegal în străinătate, concepţiile morale, politice şi modul în care acestea interpretează anumite evenimente politice interne sau internaţionale, semnalarea persoanelor din mediul de relaţii al obiectivului şi familia acestuia, dacă obiectivul audiază şi colportează ştirile transmise de posturile de radio străine;

* încadrarea informativă a soţiei obiectivului la locul de muncă;

* interceptarea corespondenţei şi a convorbirilor telefonice.

În baza acestor probe prezentate în instanţă de CNSAS, Curtea de Apel Bucureşti a decis în octombrie 2009 că Alexandru Amititeloaie a fost lucrător al Securităţii.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Rata de împrumut a Franţei o depăşeşte pentru scurt timp, prima oară, pe a Greciei, la peste zece ani de la criza zonei euro

Rata de împrumut pe pieţe a Franţei a depăşit-o, pentru scurt timp, pe a Greciei, o situaţie fără precedent, care reflectă temeri ale investitorilor cu privire la situaţia politică din Franţa, relatează AFP.

Candidat la Senat pe listele S.O.S. România, colaborator cu Securitatea comunistă. Amititeloaie are și pensie specială

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a anunţat joi că Alexandru Amititeloaie, candidat la Senat pe listele partidului S.O.S. România, a fost lucrător al Securităţii comuniste.

iLikeIT. Cum arată lentilele de contact pe care le poți folosi ca să controlezi computerul

Marian Andrei ne prezintă la iLikeIT câteva dintre gadgeturile viitorului.

Istoric britanic: Ingerința Rusiei nu e singura explicație posibilă pentru succesul lui Georgescu

Acesta este genul de viitor de care îmi fac griji pentru România, dacă Georgescu sau AUR vor ajunge vreodată la putere.  

Autoritatea Electorală Permanentă a făcut sesizare la Poliţie şi Parchet în cazul lui Călin Georgescu şi al altor candidaţi

Autoritatea Electorală Permanentă a făcut sesizare la organele de urmărire penală în cazul lui Călin Georgescu şi al altor candidaţi la alegerile prezidenţiale.

Câți parlamentari are România în 2024. Care este rolul senatorilor și deputaților și de ce e important să votăm la alegeri

Dacă te-ai întrebat vreodată câți parlamentari sunt în România și cum se stabilește acest număr, răspunsul este un pic mai complex decât ai putea crede.

Mai multe vedete din România au transmis o serie de mesaje despre alegeri: Mie mi se pare că acest om este un impostor

Mai multe celebrități de la noi din țară și-au exprimat punctul de vedere despre alegerile prezidențiale din acest an. Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, a scris pe rețelele sociale că a fost umit de rezultatele din primul tur.

Cine sunt cei care au băgat 400.000 de dolari falși în bancomate și au scos apoi contravaloarea în lei

Două persoane au introdus 400.000 de dolari falși în bancomatele a trei bănci și au scos apoi contravaloarea în lei, folosind bancnote atât de bine falsificate încât au putut trece de sistemele de securitate ale ATM-urilor.  

Alegeri parlamentare 2024. Tot ce trebuie să știi despre alegerile din 1 Decembrie

Românii își aleg parlamentarii pe 1 Decembrie. Alegerile parlamentare din România vor avea loc de Ziua Națională, fiind a zecea oară când se desfășoară astfel de alegeri după Revoluția din 1989.  

Bolojan, despre turul doi al alegerilor prezidenţiale: Cred într-un vot pentru direcţia pro-europeană a României

  Preşedintele interimar al PNL, Ilie Bolojan, a afirmat că pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale crede nu neapărat într-un vot pentru un candidat, ci pentru direcţia pro-europeană a României.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.