Drept urmare, Trump, în stilul său caracteristic, a vrut să facă spectacol, și a sosit la un miting electoral, la volanul unei mașini de salubrizare, echipat corespunzător.
Donald Trump a sosit în Wisconsin îmbrăcat cu o vestă reflectorizantă, specifică angajaților de la serviciile de salubrizare.
Donald Trump: „250 de miloane de americani nu sunt „gunoi”. V-aș spune eu cine e adevăratul gunoi, dar nu pot.”
Apoi, ca să dea greutate acestei apariții neobișnuite, a urcat într-o mașină de gunoi albă, inscripționată cu numele lui.
Donald Trump: „Am ales această mașină de gunoi în onoarea lui Kamala și Joe Biden”.
Trump a continuat pe aceeași temă și la mitingul din Carolina de Nord: „Nu poți conduce America dacă nu îi iubești pe americani. Și nu poți fi președinte dacă urăști poporul american. Și eu, la fel ca voi, sunt un gunoi pentru ei. În schimb, voi pentru mine sunteți inima și sufletul Americii”.
În schimb, Kamala Harris, care s-a străduit să câștige susținători promovând un mesaj de unitate, s-a delimitat clar de o asemenea de mesajul pereședintelui Bdien.
Reporter: „Ați vorbit cu președintele de când a lansat comentariul despre „gunoi?”
Kamala Harris: „În primul rând, președintele a clarificat la ce făcea referire. Dar, vreau să mă înțelegeți bine, nu accept să judec oamenii în funcție de votul lor”.
Pe de altă parte, Trump a acuzat-o pe Kamala că, cităm, „incompetența ei în afacerile mondiale” ar putea declanșa al Treilea Război Mondial. Pe sine se prezintă drept candidatul păcii, inclusiv în chestiunea războiului din Ucraina.
John Bolton, fostul consilier pe probleme de securitate al lui Donald Trump: „Nu cred că Trump are habar cum ar arăta acest acord de pace. E o invenție a lui, să arate că se descurcă mai bine ca Biden. A spus că ar putea rezolva (n.r. războiul din Ucraina) în 24 de ore, i-ar pune pe Zelenski și pe Putin în aceeași cameră și ar rezolva-o. Așa ceva nu o să se întâmple”.
Declarația fostului consilier al lui Donald Trump apare în documentarul „Trump vs. Harris: Este Europa în siguranţă?”, de John Florescu, pe care ProTV îl va difuza în 5 noiembrie, de la miezul nopții.
Ambii candidați și-au îndemnat susținătorii să iasă la vot și, acolo unde este posibil, să-și exprime opținea anticipat. În Georgia, trei milioane de americani au votat deja. Este statul câștigat cu doar un procent de Joe Biden la ultimele alegeri și obiectul unor acuzații de fraudă atunci din partea lui Donald Trump. Au fost înregistrate și incidente. În Florida, un adolescent a sosit la o secție de vot înarmat cu o macetă și a amenințat câțiva bătrâni înainte de a fi arestat.
Peste 30 de milioane de americani și-au exprimat votul anticipat, un număr record, fapt ce releva importanta acestor alegeri și polarizează totodată societatea americană. Strategiile celor doi candidați se concentrează acum pe a atrage alegătorii indeciși. Donald Trump își menține discursul ferm pe tema securității naționale și a economiei promițând întărirea economiei și a securității. Kamala Harris pledează pentru unitate. Dar fiecare candidat trebuie să coaguleze susținerea celor care caută schimbarea. Fiecare candidat trebuie să repare gafele neprevăzute. Lupta va fi câștigată de cel care face cele mai puține greșeli.