Revin temperaturile sufocante, de aproape 40°C. Cod galben de caniculă până luni, în mai multe judeţe din ţară

Revin temperaturile sufocante, de aproape 40°C. Cod galben de caniculă până luni, în mai multe judeţe din ţară
📅 2024-09-06

Potrivit ANM, duminică şi luni, este cod galben de caniculă şi disonfort termic în Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei.

”Se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această dată, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 34...37 de grade, mai ridicate luni (29 iulie) în sudul Olteniei”, a transmis ANM.

Sursa citată a precizat că disconfort termic accentuat şi caniculă vor fi duminică (28 iulie) şi în Banat, Crişana, estul Munteniei, în Moldova şi pe alocuri în Transilvania, unde se vor înregistra maxime de 35...36 de grade, dar luni (29 iulie), în aceste regiuni, valorile termice nu vor mai depăşi 32...33 de grade.

Articolul continuă după reclamă

Este cod galben în judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea şi municipiul Bucureşti.

Prognoză specială pentru Bucureşti

Sâmbătă, în Capitală, vremea va deveni caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, condiții în care disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade, iar cea minimă de 17...20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Duminic, vremea se va menține caniculară și disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară și la începutul nopții când va crește probabilitatea pentru perioade cu manifestări specifice instabilității atmosferice, respectiv averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 17...19 grade.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri observator news

Nume noi se alătură distribuției serialului Iubire cu parfum de lavandă. Darisian Luncanu și Iulia Barbu vor putea fi urmăriți în noul serial de la Antena 1

Nume noi se alătură distribuției celui mai nou serial original semnat Ruxandra Ion și produs de Dream Film Production, Iubire cu parfum de lavandă, ce va putea fi urmărit, în curând, la Antena 1. Darisian Luncanu și Iulia Barbu vor da viață personajelor Cristi și Mădălina Păun, copiii...

Sisteme noi de monitorizare pe autostrăzile A1, A2, A3 și DN1. Sunt similiare celor din Germania

Autostrăzile din România vor fi dotate cu sisteme avansate de supraveghere, similare celor din Germania. Sistemul va ajuta autoritățile în gestionarea eficientă a traficului şi va oferi şoferilor informaţii importante despre condiţiile de drum şi vreme. 

MAE anunţă alertă de călătorie în Italia. Transportul aerian, feroviar şi public local va fi paralizat timp de 3 zile

 În Italia vor fi organizate greve la nivel național, în sectoarele aeroportuar/ aerian, transport public feroviar și transport public local, în perioada 7-9 septembrie, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Cea mai frumoasă lecţie de iubire şi fidelitate. De când i-a murit stăpânul, Lăbuş îl plânge la cimitir sau în curtea casei în care a locuit

E slab mort, nemâncat de zile întregi, însă ochii rotunzi, mari şi blânzi îi spun povestea care l-a făcut să devină un simbol al iubirii necondiţionate şi al fidelităţii. În urmă cu câteva luni, Lăbuş şi-a pierdut omul. Deşi avea doar 40 şi ceva de ani, C...

SONDAJ: Vi se pare mai eficient să vindeţi haine din garderoba personală online, pe grupuri sau diverse aplicaţii?

Dacă nu purtăm o haină timp de un an, ar fi bine să o vindem sau să o donăm, pentru că altfel va sta în dulap sau va ajunge la gunoi. Acesta e sfatul specialiştilor, pe care mulţi îl urmează. Platformele sociale sunt pline de grupuri pe care zeci de mii de oameni vând şi cumpără...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..