13 lucruri pe care le fac oamenii care au probleme de angajament în relații

 13 lucruri pe care le fac oamenii care au probleme de angajament în relații
📅 2025-01-18

Unele persoane nu își pot asuma responsabilitățile necesare unei relații, și este în regulă. Poate fi o traumă legată de întâlniri sau doar o aversiune față de angajament ori de a se îndrăgosti. Acestea ar fi mai fericite singure decât să încerce să se forțeze să se implice într-o relație.

Dacă nu ești sigur că tu sau altcineva aveți probleme de angajament, acordă atenție acestor semne:

1. Nu acorzi prioritate relațiilor

Foștii tăi parteneri îți spun că nu le dai prioritate niciodată? 

Oamenii care au relații tind să acorde prioritate partenerilor. Dacă nu simți cu adevărat nevoia să acorzi prioritate soțului tău, acesta este un semn de avertizare. 

2. Ai o rutină sau un stil de viață stabilit și nu vrei să te îndepărtezi de el

Rutina și stilul de viață sunt importante dar este unul dintre primele lucruri care trebuie schimbate în cazul unei relații. Va trebui să faci compromisuri pentru ca o relație să funcționeze. Dacă nu poți face compromisuri cu problemele de rutină și stil de viață, atunci probabil că nu ești o persoană potrivită să fii într-o relație.

Nu dorința de a rupe o rutină stabilită este adesea legată de dorința de confort, predictibilitate și control. Creierul nostru gravitează în mod natural către modele familiare, mai ales când oferă stabilitate. Un studiu din 2012 privind formarea obiceiurilor a constatat că întreruperea unei rutine poate declanșa anxietate din cauza incertitudinii pe care o introduce, chiar dacă schimbarea este pozitivă.

3. Ți-e frică de angajament

Te sperie ideea de a fi cu o singură persoană? Crezi mereu că e cineva mai bun după colț? Dacă da, atunci relația ta nu va dura prea mult. 

4. Ești ostil sau suspicios față de oameni

Crezi că toți bărbații sunt nesimțiți sau că toate femeile sunt incapabile de a iubi?  Din nefericire, nu mai ai resurse penru întâlniri și nici nu mai ești o persoană de relație dacă te consumă amărăciunea.

Citește pe Antena3.ro
Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller

Dacă te străduiești să-ți depășești prejudecățile, poți deveni din nou o persoană de relație.

Sexismul ostil, care este o atitudine negativă și în mod evident antagonistă față de persoanele de sex opus, decurge de obicei din așteptările tradiționale privind rolurile de gen și din dorința de a menține dominația masculină în societate.

Cercetările efectuate de Enciclopedia Adolescenței au explicat că se caracterizează prin privirea femeilor ca fiind amenințătoare, competitive și căutând să submineze puterea bărbaților, manifestându-se adesea în comentarii sau comportamente care contestă aceste stereotipuri.

5. Nu ești interesat să faci efort într-o relație

Cauți un partener sau o persoană care să gătească pentru tine, să curețe, să plătească facturi și, de asemenea, să-ți ofere intimitate? Ceea ce doești nu este realist sau fezabil.

Gândește-te: într-o astfel de relație, partenerul tău dă 90% iar dar tu dai maxim 20%. Ar fi mai bine să-ți angajezi un ajutor și să te ții de aventuri. Îți va fi mai ușor.

6. Nu vezi rostul relațiilor

De ce ai intra într-o relație dacă nu vezi rostul ei? 

Neînțelegerea rsensul relațiilor poate rezulta adesea dintr-o combinație de factori, inclusiv stima de sine scăzută, experiențe negative din trecut în relații, teama de angajament, anxietatea față de intimitate, un puternic sentiment de independență sau credința că relațiile sunt în mod inerent epuizante sau problematice, potențial influențată de experiențele personale sau de opiniile din societate.

Un studiu din 2020, publicat de Frontiers in Psychology, a constatat că observarea dinamicii relațiilor negative din jur sau a mesajelor din societate care subminează importanța relațiilor poate contribui, de asemenea, la această perspectivă.

7. Ai fost forțat să intri în relație

Dacă acesta este tiparul pe care îl vezi, atunci nu există nicio posibilitate să fii o persoană potrivită pentru relații. Sunt șanse mari ca singurul motiv pentru care ai avut o relație să fi fost că ai simțit că este „ceea ce trebuia să faci”.

8. Preferi jocurile video sau activități cu prietenii decât să mergi la o întâlnire

Dacă, în general, ai alege jocurile video, atunci sunt șanse ca relațiile să nu fie suficient de importante pentru tine. 

Un studiu al Asociației Americane de Psihologie a constatat că a prefera să stai în casă decât să mergi la întâlniri este legată de o nevoie puternică de singurătate și introspecție. Acest lucru este deosebit de comun în rândul introvertiților, care își reîncarcă energia petrecând timp singuri în medii familiare, confortabile, spre deosebire de extrovertiți, care obțin energie prin interacțiunea socială.

9. Ești cea mai bună versiune a ta atunci când este singur

Mulți oameni ,pur și simplu, nu se descurcă bine în relații. Se transformă în oameni diferiți într-un mod rău. Dacă ești unul dintre acești oameni, s-ar putea să nu fii o persoană potrivită pentru relații.

10. Ai tendințe abuzive 

Este mai bine să recunoști acest lucru și să realizezi că relațiile sunt periculoase decât să intri într-o relație știind că probabil vei abuza pe cineva. Să ți se spună că ai tendințe abuzive poate declanșa un răspuns defensiv.

Indivizii simt că libertatea lor este amenințată atunci când sunt criticate, ceea ce duce la rezistență și la furie potențială, chiar dacă feedback-ul se dorește a fi constructiv. Un studiu din 2019 a constatat că acest lucru se poate manifesta ca negare, justificare sau chiar agresivitate față de persoana care oferă feedback-ul.

11. Nu înțelegi oamenii

Te enervezi cand oamenii te resping sau chiar percepi un compliment in mod gresit? Ți-au spus oamenii că îți lipsește conștientizarea socială sau conștiința de sine?

Dacă da, s-ar putea să nu fii o persoană potrivită penru relații, pur și simplu pentru că nu ești suficient de echipat emoțional pentru a fi un partener decent. Este trist, dar adevărat.

12. Te plictisești de oameni foarte ușor

Mulți bărbați și femei pur și simplu nu vor să rămână permanent cu nimeni sau doar „au nevoie de varietate” pentru a se menține fericiți.

Dacă acest lucru este adevărat pentru tine, relațiile nu sunt pentru tine. Să te plictisești rapid de oameni poate fi atribuită unei nevoi puternice de noutate și stimulare, care decurge adesea dintr-o lipsă de provocare intelectuală, o dorință de schimbare constantă sau o trăsătură de personalitate care caută experiențe noi, uneori asociate cu calități precum socializarea xxcesivă sau chiar narcisism.

Un studiu Frontiers in Sociology a constatat că oamenii gravitează în mod natural către lucruri noi și interesante, așa că, odată ce noutatea inițială a unei persoane dispare, interesul poate scădea rapid.

13. Experiențe nefericite

Există experiențe proaste pe care le poți avea în dragoste înainte de a-ți pune la îndoială sănătatea mintală pentru că ai ajuns acolo. S-ar putea să nu fii o persoană potrivită pentru relații, potrivit yourtango.com.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri jurnalul

WhatsApp introduce o nouă funcție. Care sunt schimbările pentru utilizatori

Aplicația de mesagerie WhatsApp introduce o nouă funcție dorită de utilizatori.

Netanyahu Nu ne vom opri până când toate obiectivele războiului vor fi atinse

Premierul Netanyahu a spus că armistițiul temporar cu Hamas nu va opri Israelul din îndeplinirea obiectivelor războiului, inclusiv eliberarea tuturor ostaticilor, scrie The Times of Israel.

Horoscop 2025. Ce rezervă astrele fiecărei zodii

Anul 2025 va fi plin de oportunități și provocări. 

Un veteran al Marinei SUA a câștigat procesul cu CNN pentru defăimare, în urma evacuărilor din Afganistan

CNN a ajuns la o înțelegere cu un veteran al Marinei SUA care a ajutat la evacuarea oamenilor din Afganistan după retragerea armatei americane din această țară în 2021, a declarat vineri un judecător, la câteva ore după ce juriul a găsit postul de știri TV responsabil pentru defăimare.

Accident grav în Alba: Șofer încarcerat după ce mașina s-a răsturnat în afara drumului. Trafic blocat pe DN 1 în zona Mirăslău

Sâmbătă seara, un accident rutier grav a avut loc pe DN 1, în zona localității Mirăslău, județul Alba. Un șofer a rămas încarcerat după ce autoturismul pe care îl conducea s-a răsturnat în afara carosabilului.

Ce trebuie să știi despre gută. Simptome și tratament

Guta este o afecțiune a articulației degetului mare de la picior.

Accident pe DN 6, Mehedinți: Coliziune între două autoturisme și un TIR. O persoană a fost rănită

Un accident rutier grav a avut loc sâmbătă seara, pe DN 6, în județul Mehedinți, la ieșirea din Orșova spre Topleț. În coliziune au fost implicate două autoturisme și un TIR, iar o persoană a fost rănită, primind îngrijiri medicale la fața locului.

Victorie categorică pentru CSM Bucureşti în Liga Campionilor la handbal feminin

CSM Bucureşti a învins echipa slovenă Krim Mercator Ljubljana cu scorul de 36-23 (17-8), sâmbătă, în Sala Polivalentă ''Ioan Kunst-Ghermănescu'', în Grupa A a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Donald Trump l-a nominalizat în funcția de director al Secret Service pe agentul care l-a protejat în timpul tentativei de asasinat

Donald Trump l-a nominalizat pe Sean Curran în funcția de director al Secret Service. Acesta este în prezent șeful echipei persoane de securitate al președintelui ales al SUA, potrivit Fox News.

13 lucruri pe care le fac oamenii care au probleme de angajament în relații

Unele persoane nu își pot asuma responsabilitățile necesare unei relații, și este în regulă. Poate fi o traumă legată de întâlniri sau doar o aversiune față de angajament ori de a se îndrăgosti. Acestea ar fi mai fericite singure decât să încerce să se forțeze să se implice într-o relație.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.