Riscul de avalanşă în Bucegi și Parâng este însemnat, gradul 3, la altitudini de peste 1800 m și amplificat la trecerea schiorilor sau turiștilor, prin ruperea plăcilor de vânt sau dislocarea stratului puțin rezistent din partea superioară a zăpezii, potrivit ANM.
La altitudini de sub 1800 m stratul de zăpadă are dimensiuni mai reduse, riscul declanșării unor avalanșe mici și izolat medii fiind moderat (2) și prezent mai ales la suprasarcini, dar izolat și în mod spontan pe fondul vremii mai calde.
În masivul Făgăraș stratul de zăpadă are dimensiuni mai reduse, dar în zona crestelor se întâlnesc unele depozite mai importante și plăci de vânt formate în perioada precedentă și încă instabile. Astfel, riscul declanșării avalanșelor este moderat (2) și va apărea la trecerea schiorilor sau turiștilor, prin ruperea unor plăci de vânt sau pe alocuri prin dislocarea stratului cu rezistență moderată din partea superioară a zăpezii, acolo unde sunt create acumulări mai importante, în special la peste 1800 m.
Izolat pot apărea curgeri sau declanșări spontane de avalanșe, de dimensiuni mici și izolat medii, pe fondul vremii mai calde.
În masivele Rodnei, Ceahlău, la peste 1800 m, riscul declanșării avalanșelor este moderat (2) și va apărea la trecerea schiorilor sau turiștilor, prin ruperea unor plăci de vânt sau pe alocuri prin dislocarea stratului cu rezistență moderată din partea superioară a zăpezii, acolo unde sunt create acumulări mai importante.
La altitudini de sub 1800 m stratul de zăpadă este relativ stabilizat, chiar dacă pe alocuri are dimensiuni mai importante, existând însă riscul declanșării unor avalanșe mici și izolat medii, la suprasarcini. Izolat pot apărea și în această zonă curgeri sau declanșări spontane de avalanșe, de dimensiuni mici și izolat medii, pe fondul vremii mai calde.