Novák replică la „declarațiile stupefiante” ale Elisabetei Lipă: Este ilegal, imoral și ridicol

Novák replică la „declarațiile stupefiante” ale Elisabetei Lipă: Este ilegal, imoral și ridicol
📅 2024-10-18

După ce a declanșat o controversă în privința premierii angajaților din Federația Română de Canotaj pentru rezultatele de la Jocurile Olimpice, Eduárd Novák revine vineri cu o replică la „declarațiile stupefiante” ale Elisabetei Lipă, șefa Agenției Naționale pentru Sport.

„Am citit, cu multă atenție, declarațiile stupefiante ale doamnei Elisabeta Lipă. Am constatat că, în loc să discute despre situația de la Agenția Națională pentru Sport, doamna Lipă preferă să ducă discuția într-o zonă sterilă și lipsită de substanță”, a declarat Novák, într-o postare pe Facebook.

El subliniază că „problema de fond este reprezentată de modul lipsit de transparență, imoral și aflat chiar la limita legalității în ceea ce privește decizia de a acorda o recompensă în cuantum de 160.000 de euro contabilei instituției pe care o conduceți”.

Novák a continuat să explice că „recompensarea angajaților este legală cu condiția să se facă în baza unor criterii transparente și nu învăluite în mister”. El a ridicat întrebări legate de declarațiile Elisabetei Lipă, menționând că „cei 160.000 de euro nu recompensau munca doamnei contabil, ci a altor angajați. Atunci, de ce respectivii angajați nu sunt menționați?”

„Este ca și cum ați spune că susțineți ideea ca întreg fondul de salarii al FRC să fie acordat persoanei X care, la rândul ei, va acorda fiecărui angajat salariul cuvenit? Nu numai că este ilegal și imoral, dar frizează ridicolul!”, a adăugat el.

Novak a subliniat discrepanța dintre declarațiile șefei Agenției și cele ale altor angajați ai FRC: „Pe de o parte, susțineți că suma de 160.000 de euro nu era destinată unei singure persoane (contabila!), pe de altă parte alți angajați au confirmat că respectiva sumă este destinată contabilei. Deci, cine spune adevărul? Dvs. sau celelalte persoane?”

În final, el a concluzionat: „Repet: problema de fond este legată de motivele pentru care contabila și secretarul general al FRC ajung să fie recompensați cu sume mai mari decât sportivii medaliați”, întrebându apoi retoric: „Puteți să îi priviți pe sportivii medaliați în ochi și să le spuneți că performanța lor valorează mai puțin decât activitatea contabilei și a secretarului general din FRC?”.

Citește pe Antena3.ro
Un bărbat s-a trezit pe masa de operație în timp ce medicii îi recoltau inima pentru transplant. „S-a zbătut pe masă”
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri jurnalul

Student la farmacie reținut pentru fabricarea de droguri cu rețete învățate la facultate

DIICOT anunță reținerea a doi tineri din județul Harghita, suspectați de trafic de droguri de mare risc. Unul dintre ei, student, și-a folosit cunoștințele dobândite la cursuri pentru a produce droguri.

Victimele calamităților. Acte notariale gratuite pentru reconstituirea documentelor pierdute

Ministerul Justiției publică un proiect pentru cetățenii afectați de dezastre naturale. Se propune ca persoanele care și-au pierdut acte importante în urma unor calamități să fie scutite de plata onorariilor notariale pentru reconstituirea acestora.

Mituri despre psihoterapie: ce este adevărat și ce este fals

Ședințele de psihoterapie online au devenit din ce în ce mai accesibile și sunt recunoscute ca o formă eficientă de tratament pentru diverse probleme de sănătate mentală. Dezvoltarea personală, consilierea în carieră și formarea unor relații sănătoase fac, de asemenea, parte din acest proces, aju...

Calendar ortodox. Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou. Program liturgic

Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor a organizat un pelerinaj, în perioada 20-28 octombrie 2024, la moaștele Sfântului Cuvos Dimitrtie cel Nou.

RetuRO, o super afacere: Din decembrie până în septembrie, au fost returnate 2,32 mld. ambalaje

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare, anunţă că în septembrie, consumatorii au returnat 453 de milioane de ambalaje, atingând astfel o rată lunară de colectare de peste 81%, rezultat care a depăşit recordul lunii august, când rata de colectare a fost de 78%, potrivit ZF.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.