RetuRO, o super afacere: Din decembrie până în septembrie, au fost returnate 2,32 mld. ambalaje

RetuRO, o super afacere: Din decembrie până în septembrie, au fost returnate 2,32 mld. ambalaje
📅 2024-10-18

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare, anunţă că în septembrie, consumatorii au returnat 453 de milioane de ambalaje, atingând astfel o rată lunară de colectare de peste 81%, rezultat care a depăşit recordul lunii august, când rata de colectare a fost de 78%, potrivit ZF.

În total, 2,32 miliarde de ambalaje au fost returnate din decembrie 2023 până în septembrie 2024.

Din momentul implementării sistemului în România şi până acum, aproximativ 144.000 de tone de ambalaje au fost predate de RetuRO către reciclatori, asigurând reintegrarea materialelor în circuitul economic pentru fabricarea de noi ambalaje, conform principiului bottle-to-bottle.

„Succesul implementării Sistemului de Garanţie-Returnare în România se datorează în mare măsură unui cadru legislativ solid care a facilitat mobilizarea şi cooperarea tuturor actorilor implicaţi – de la autorităţi, producători, marii retaileri şi până la mici comercianţi şi consumatori. Fără un cadru legislativ clar şi fără obligaţiile prevăzute de lege, este puţin probabil ca adoptarea acestui sistem să fi fost la fel de rapidă şi de extinsă”, spune Gemma Webb, CEO şi Preşedinte al Directoratului RetuRO.

RetuRO operează în prezent şapte centre regionale de numărare şi sortare situate în Prahova (Ariceştii Rahtivani), Dolj (Almăj), Bacău (Nicolae Bălcescu), Braşov, Cluj (Bonţida), Ilfov (Otopeni) şi Timiş (Giarmata).

Acestea, alături de centrele gestionate în parteneriat cu alţi operatori la nivel naţional, permit procesarea a peste 7 miliarde de ambalaje pe an.

Totodată, prin extinderea infrastructurii, RetuRO a creat peste 800 de locuri de muncă verzi, consolidând impactul său social şi economic.

Citește pe Antena3.ro
Un bărbat s-a trezit pe masa de operație în timp ce medicii îi recoltau inima pentru transplant. „S-a zbătut pe masă”

Cristina Bellu, economic@mediafax.ro

Keywords:SGR, RETURO

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri jurnalul

Miriam Răducanu celebrată la centenar în FNT 2024

Festivalul Național de Teatru 2024 o celebrează, cu prilejul împlinirii a unui secol de viață (s-a născut pe data de 17 octombrie), pe Miriam Răducanu – dansatoarea, coregrafa, profesoara, artista care a inspirat nume reprezentative ale coregrafiei românești.

Ciucu susţine împărţirea banilor între PMB şi sectoare, în funcţie de competenţe: Altfel, se va ajunge la o babilonie în CGMB

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a subliniat vineri importanţa împărţirii banilor între Primăria Capitalei şi primăriile de sector pe criterii obiective, în funcţie de competenţele pe care le are fiecare autoritate locală.

3 rețete de salate calde pentru vremea rece

Vremea rece ne face să simțim nevoia unor preparate culinare calde. Pe lângă mâncărurile obișnuite, unele salate te-ar putea cuceri cu savoarea lor.

Dezvăluiri incendiare din interiorul AUR. Cât costă un loc eligibil în Parlament

Ringo Dămureanu, deputat în cadrul partidului Alianța pentru Unirea Românilor din județul Dolj, a spus, la Antena 3 CNN, cum formațiunea i-a cerut 60.000 de euro pentru a prinde un loc eligibil la alegerile parlamentare. El a mărturisit că mai mulţi membrii din partid se afla în această situaţie,...

Modificări la noua lege a pensiilor. Cine sunt românii cărora le vor crește veniturile

Proaspăt intrată în vigoare, noua lege a pensiilor ar putea fi modificată în perioada următoare, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbaterea Senatului.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.