Bucureștenii, chemați să formeze un lanț uman în jurul Parcului IOR pentru a opri distrugerile

Bucureștenii, chemați să formeze un lanț uman în jurul Parcului IOR pentru a opri distrugerile
📅 2024-10-18

Bucureștenii sunt chemați sâmbătă la evenimentul „O îmbrățișare pentru IOR”, unde vor fi invitați să formeze un lanț uman în jurul zonei retrocedate din Parcul IOR, ca semn de protest împotriva distrugerilor din ultima vreme.

Asociația GiC IOR-Titan, împreună cu alte grupuri civice, îi cheamă pe bucureșteni sâmbătă la evenimentul denumit „O îmbrățișare pentru IOR”. Aceștia vor să formeze un lanț uman în jurul zonei retrocedate din Parcul IOR, ca semn de protest împotriva distrugerilor din ultima vreme.

Organizatorii cer autorităților, inclusiv Poliției, ISU și Gărzii de Mediu, să ia măsuri mai eficiente în fața incendiilor și distrugerilor. „Refuzăm să rămânem pasivi în fața complicității unor instituții care se declară neputincioase. Această zonă, construită de bunicii noștri pentru noi și nepoții noștri, contează și vrem să o vedem protejată, iar parcul reîntregit, așa cum a fost întotdeauna”, afirmă reprezentanții grupurilor civice.

Pentru a avea impact, organizatorii îndeamnă la mobilizarea populației:

„E nevoie de 1000 de oameni pentru a înconjura întreaga zonă, așa că anunțați-vă prietenii, rudele și cunoștințele”, au declarat ei. Punctul de întâlnire va fi la intrarea de la Rond Potcoava, iar evenimentul va avea loc începând cu ora 15:00, fiind anunțat și online.

De la începutul anului, zona retrocedată a parcului a fost afectată de 30 de incendii, care au distrus aproape 50.000 de metri pătrați de vegetație. Criticile sunt îndreptate către autorități, care par să nu aibă un plan eficient pentru a stopa aceste incidente.

Cristian Șoimaru, președintele Asociației GiC IOR-Titan, subliniază: „Cum este posibil ca această zonă aflată în mijlocul orașului să fie distrusă sub ochii tuturor, să fie incendiată la nesfârșit, puținii copacii rămași vii să fie tăiați imediat, iar niciuna dintre instituțiile responsabile (...) să nu poată face nimic pentru protejarea acestei zone?”.

Recent, administratorii terenului au început să taie copacii rămași în urma incendiilor. Chiar dacă Poliția Locală a intervenit, amenzile aplicate pentru tăierea copacilor sunt simbolice. Joi, peste 40 de organizații civice au trimis o scrisoare deschisă Ministerului Mediului și Prim-ministrului, cerând acțiuni urgente pentru a opri distrugerea ecologică din IOR.

Citește pe Antena3.ro
Un român gelos din Italia a vrut să-și arunce de la etaj soția, dar a fost oprit de fiica lor. Scenele la care a asistat adolescenta

Potrivit comunicatului, până acum, instituțiile responsabile nu au reacționat corespunzător la criza din parc. ISU raportează că majoritatea incendiilor au fost provocate de țigări aruncate, iar Poliția Locală a avut dificultăți în investigarea cazurilor din cauza echipamentului defect. În plus, Garda de Mediu se confruntă cu constrângeri legale care împiedică intervenția eficientă în zonă.

La începutul lunii mai, Asociația GiC IOR-Titan a dat în judecată Primăria Capitalei pentru a recupera cele 12 hectare de pădure urbană retrocedate în mod abuziv în 2005. Aceștia solicită instanței să declare nulă retrocedarea terenului, subliniind că acesta ar trebui să rămână în proprietatea publică.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri jurnalul

Saga Nadal - Djokovic ajunge la ultimul episod la demonstrativul din Arabia Saudită

Istoria confruntărilor dintre Rafael Nadal și vechiul său rival Novak Djokovic își consumă duminică ultimul episod, înainte ca spaniolul să pună punct ilustrei sale cariere. Cei doi se se întâlnesc în finala mică a turneului demonstrativ Six Kings Slam din Arabia Saudită.

Influența planetei Venus în Săgetător asupra tuturor zodiilor

Fiecare semn zodiacal va fi influențat de intrarea Venus în Săgetător, între 17 octombrie - 11 noiembrie 2024. Planeta iubirii face o plimbare în tărâmul aventuros al zodiei de foc. Dragostea se simte vie. Relațiile sunt inspiratoare.

Ciolacu și Grindeanu spun că anul acesta se dau în circulație zeci de km din Autostrada A 7

Până la finalul anului vor fi dați în circulație zeci de kilometri din Autostrada A7, spune premierul Marcel Ciolacu, joi, la o vizită pe șantierul autostrăzii. Sorin Grindeanu spune că patru loturi din A7 vor fi deschise în acest an.

Novák replică la „declarațiile stupefiante” ale Elisabetei Lipă: Este ilegal, imoral și ridicol

După ce a declanșat o controversă în privința premierii angajaților din Federația Română de Canotaj pentru rezultatele de la Jocurile Olimpice, Eduárd Novák revine vineri cu o replică la „declarațiile stupefiante” ale Elisabetei Lipă, șefa Agenției Naționale pentru Sport.

PNL susține referendumul primarului Capitalei. Nicusor Dan încă nu a ales pe cine susține la prezidențiale

Președintele PNL Nicolae Ciucă a anunțat că a convenit cu primarul general Nicușor Dan susținerea proiectelor comune, inclusiv susținerea lui Ciucă la alegerile prezidențiale, dar și susținerea de către PNL a referendumului lui Nicușor Dan. Primarul însă spune altceva.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.