Pe scenă urcă soprana Cristina Fieraru și chitaristul Maxim Belciug, aducând cu ei repertoriul lor de arii de operă în concert, un program în care frumosul se dezvăluie în multe și grațioase forme, de la vodevilul Parisului renascentist și madrigalul născut în palatele Veneției din barocul timpuriu, până la zburdalnicele cântece lorchiene, romanța românească ori canțoneta napolitană. O seară specială, care adună unele dintre cele mai frumoase pagini din muzica Europei într-un concert anume gândit pentru cei care, rămași în București în această perioadă, vor să-și bucure urechile și să-și umple sufletul cu soare, dor, iubire, viață, lacrimi, zbor și amor vrăjitor. La final, publicul va avea ocazia de a sta de vorbă cu artiștii, în tihnă, în foaierul teatrului, la un pahar de vin oferit cu drag de CRAMA HISTRIA.
Nici o selecție de arii și cântece, cu atât mai puțin una pusă în scenă cu asemenea reverență pentru frumusețea universului liric, nu poate ocoli creațiile genialului Georg Friedrich Händel, acest adevărat superstar al barocului târziu, probabil cel mai european dintre compozitorii clasici, a cărui splendidă operă continuă să emoționeze profund și astăzi. Născut în Germania, în 1685, dar naturalizat în Anglia, care, începând cu 1712, devine patria sa de adopție, Händel este maestrul oratoriului și al operei italiene, cu care a cucerit inimile contemporanilor săi, câștigându-și renumele și succesul. Din creația sa, publicul va putea asculta, în interpretarea proaspătă și strălucitoare a sopranei Cristina Fieraru, două dintre cele mai mișcătoare arii: „Ombra mai fù”, largo-ul care deschide opera Serse, în care vocea, planând în registrul înalt, creează o atmosferă angelică, luminată din interior de o melancolie palpabilă, corp și undă, și „Lascia ch’io pianga”, o sarabandă plină de jale, extrasă din actul al II-lea al operei Rinaldo, prin care tânăra Almirena, răpită de regele Ierusalimului, Argante, care o ține prizonieră, își jelește durerea toată: „Lasă-mă să-mi plâng soarta și să suspin după libertate.”
Seria de concerte ARIE ȘI ECOU, inițiată de soprana Cristina Fieraru și chitaristul Maxim Belciug, va fi programată în mod constant la Teatrul Coquette în stagiunea 2024-2025, în încercarea de a oferi publicului prilejul unor întâlniri cu câteva dintre cele mai frumoase creații ale repertoriului liric într-o prezentare adaptată la o scenă de teatru mic, unde intimitatea dintre artiști și public și lipsa artificiilor de regie permit o altfel de apropiere – mai directă, mai sinceră, mai vie – de această muzică de o infinită frumusețe și bogăție de nuanțe.
Concertul de duminică, 29 decembrie 2024 începe la ora 19:00 și are loc la Teatrul Coquette din București (Calea Călărași 94). Biletele sunt disponibile pe platformele online mystage.ro, eventim.ro, iabilet.ro, kompostor.ro și eventbook.ro sau se pot rezerva la email rezervari@teatrulcoquette.ro ori tel. 0754990017, 0721191675 (zilnic între 11-19), urmând a fi ridicate de la teatru, înainte de începerea spectacolului.
››› Vezi galeria foto ‹‹‹