Vești bune pentru fermieri. Cine primește 700 de lei ajutor de la stat

Vești bune pentru fermieri. Cine primește 700 de lei ajutor de la stat
📅 2025-05-22

Unii români vor primi sprijin financiar de la stat. Banii provin din fonduri europene dar și de la buget.

Fermierii care au depus cereri de plată în Campania APIA 2024 și care cultivă soia pot beneficia de sprijin cuplat pentru venit în valoare de 155 euro/ha, adică circa 700 de lei.

Plățile sunt acordate prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin intervențiile Planului Strategic PAC 2023-2027, și sunt finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Sprijin pentru alte culturi agricole

-230 euro/ha pentru leguminoase destinate industrializării (mazăre, fasole boabe sau păstăi)
-250 euro/ha pentru cânepă

-611 euro/ha pentru orez
-2.005 euro/ha pentru sămânța de cartof
-605,15 euro/ha pentru hamei
-816 euro/ha pentru sfecla de zahăr

Ministerul Agriculturii lucrează la stabilirea finală a cuantumurilor pentru sprijinul cuplat vegetal. Până la sfârșitul lunii iunie 2025, sumele vor fi autorizate pentru plată.

Excepție face cultura de porumb siloz, unde suprafața declarată la plată a depășit estimările, astfel că MADR analizează realocarea de fonduri pentru a acoperi necesarul.

Bani pentru redistribuire

Sumele rămase neutilizate pentru unele culturi vor fi redirecționate acolo unde este nevoie, potrivit Agrointel.

Citește pe Antena3.ro
Un bărbat care a câștigat 6,5 milioane € la loto a ajuns să traiască în stradă din cauza unei singure greșeli care „i-a distrus viața”

-Soia – -4,6 milioane euro
-Leguminoase – -530.000 euro
-Cânepă – 65.000 euro
-Sămânță de cartof – 220.000 euro
-Legume în câmp – 38.000 euro
-Legume în sere/solarii – 762.000 euro
-Fructe – 3,2 milioane euro

Sumele acordate ca sprijin pot fi folosite de fermieri pentru acoperirea cheltuielilor de producție: semințe, îngrășăminte, utilaje, irigații sau chiar pentru investiții în dezvoltarea fermei. Sprijinul vine într-un context economic dificil și are rolul de a susține productivitatea, competitivitatea și securitatea alimentară în România, notează stiripesurse.ro.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri jurnalul

Înarmarea României. Două aeronave F-16 Fighting Falcon au sosit din Norvegia

Două aeronave F-16 Fighting Falcon, cumpărate de România din Norvegia, au aterizat joi, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

Film despre viața tenorului Luciano Pavarotti, realizat la Hollywood

O compania de producție de la Hollywood a achiziționat drepturile pentru proiectul biografic dramatizat „Vox Divina”, despre viața legendarului tenor Luciano Pavarotti, semnat de scriitoarea și regizoarea italiană Ivana Massetti, anunță miercuri Deadline.

Zodia ghinionistă a lunii iunie 2025. Este nevoie de prudență și flexibilitate

Un semn zodiacal va trebui să înfrunte unele provocări în luna iunie 2025.

Fluctuațiile burselor din ultimele zile au ridicat semne de întrebare

Fluctuațiile din ultimele zile ale burselor au ridicat semne de întrebare, ceea ce a dus la ipoteza potrivit căreia, în cazul unei replicări ale acestei situații, investitorii s-ar putea confrunta cu un risc ridicat de volatilitate în această vară, arată Claudiu Cazacu, consultant de strategie XTB.

APEL „Salvați sala Teatru³ CUB (Teatrul Național Iași)!”

Distrugerea Teatrului CUB ar însemna un semn catastrofal pentru cultura românească, pentru mișcarea teatrală de la noi si din afara granițelor: prima sală de spectacole construită în România, după multă vreme, urmează să fie și primul Teatru distrus!

Moștenirea epocii lui Constantin Brâncoveanu, prezentată în cadrul unei expoziții la Palatul Brâncovenesc din Potlogi

Muzeul Municipiului București  și Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște invită publicul la vernisajul expoziției tematice „Metamorfoze culturale din secolele XVII-XVIII: Moștenirea și influența epocii lui Constantin Brâncoveanu”, eveniment care a avut loc miercuri, 21 mai 2025, ...

O cortină VERDE | Teatrul azi nr. 3-4/2025

Teatrul azi anunţă apariţia numărului 3-4 şi vă aşteaptă la evenimentul de lansare, vineri, 23 mai, ora 17.30, la Teatrul Masca (Bd. Uverturii 14). Întâlnirea face parte din programul aniversar al Teatrului Masca, cu ocazia împlinirii a 35 de ani de existenţă. Vor discuta, în jurul întrebării: „C...

Ion Sterian, directorul Transgaz: Conducta prin care vor ajunge la țărm gazele din Marea Neagră este 99% gata

Conducta ce va transporta gazele din marea Neagră pe țărm este aproape gata, a declarat directorul general al Transgaz, Ion Sterian, la cea de-a IX-a ediţie a evenimentului "Black Sea and Balkans Security Forum". Termenul de finalizare este sfârşitul lunii iunie - începutul lunii iulie.

„Crucea Nordului” pentru mireni, conferită de Episcopul Macarie directorului ICR Stockholm

Directorul ICR Stockholm, Bogdan Popescu, a primit în data de 21 mai 2025, la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, Ordinul „Crucea Nordului”, conferit de Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord la finalul Sfintei Liturghii săvârșite în ...

Merz: Negocierile pentru încetarea focului în Ucraina ar putea dura luni de zile

Cancelarul german Friedrich Merz avertizează joi că eforturile de a ajunge la o încetare a focului în Ucraina sunt încă în stadiu incipient și ar putea dura luni de zile, în ciuda impulsului diplomatic în creștere din ultimele săptămâni, potrivit Politico.

Good News

Only good and positive news.