Cel mai bogat român are o avere de 2,1 miliarde de dolari: "Am făcut toate greșelile posibile"

Cel mai bogat român are o avere de 2,1 miliarde de dolari: "Am făcut toate greșelile posibile"
📅 2023-12-02

Averea celui mai bogat român se ridică la 2,1 miliarde de dolari, potrivit clasamentului Forbes.

Antreprenorul Daniel Dines se află pe locul 1.456 în topul bogaților lumii, și ocupă prima poziție în topul celor mai bogați români.

El are 51 de ani, este din Bacău și este cofonator al companiei UiPath. În ultimii ani, averea omului de afaceri a crescut constant. În 2019,el a apărut în revista Forbes ca fiind primul miliardar român care desfășoară afaceri cu roboți software.

"Am făcut toate greșelile posibile", spunea Daniel Dines, într-un interviu pentru Antena 3.

În anul 2021 averea sa era estimată la 6 miliarde de dolari, iar la începutul acestui an, scăzuse la 1.6 miliarde de dolari. Apoi a avut un succes uriaș pe bursă cu compania sa. 

„Ca să construiești un business ai nevoie de a înțelege foarte bine care este dinamica pieței, cum să faci marketing, cum să îți înțelegi clientul, cum se adresezi nevoia unui client. Noi am pornit prin a face o aplicație, fără să înțelegem absolut nimic, și normal că am eșuat.

Am avut noroc că o parte din aplicație, tehnologia pe care am dezvoltat-o era, de fapt, folositoare unui cu totul și cu totul alt segment de business de care noi nu aveam habar și am sfârșit prin a construi o componentă software pe care alte firme o foloseau.

Am vândut câțiva ani software la IBM Microsoft și la alte firme mari care, în particular, foloseau componenta noastră ca să interacționeze cu alte aplicații prin interfața lor grafică.”, a povestit Daniel Dines.

În topul celor mai bogați români se mai află Dragoș Pavăl, cu o avere estimată la 1,7 miliarde de dolari, Ion Stoica, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari şi Matei Zaharia, cu 1,2 miliarde de dolari.

Totodată, cel mai tânăr miliardar din lume are 18 ani, se numește Clemente Del Vecchio, și este fiul lui Leonardo Del Vecchio, fondatorul companiei premium de ochelari Luxottica Group. 

  • Horoscop 4-10 decembrie 2023, cu Mihai Voropchievici. Gemenii își dezlănțuie sufletul, Fecioarele sunt lovite de o iubire fulgerătoare
  • Mai hibernează urșii în România? Un expert explică fenomenele care afectează comportamentul animalelor
  • Rona Hartner a fost uitată de vedete în ziua înmormântării! Doar două persoane publice au condus-o pe ultimul drum
  • Fată de 14 ani, cu handicap mental, exploatată sexual la cabana ”Prințului Clisurii”. De ce este vizată de DIICOT și Mira Radovancovici, primarul din Pojejena UPDATE Cine sunt cei reținuți
  • Cel mai tânăr ostatic al Hamas, în vârstă de doar 10 luni, ar fi trebuit să fie eliberat curând, împreună cu mama sa. Ce s-a întâmplat, de fapt: „Dacă mai așteptăm o zi, poate îl vom pierde”
  • Mesajul unei românce, care s-a întors în țară după 33 de ani petrecuți în Germania: ”Aici indiferent de cât ești de sărac, ești la tine în țară!”
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri jurnalul

AUR vrea să aducă la Cotroceni un lider naționalist puternic

AUR a adoptat în cadrul congresului de la Alba Iulia strategia politică pentru anul 2024. AUR își propune să câștige încrederea cetățenilor și să aducă la Cotroceni „un lider puternic, dedicat valorilor suveraniste și capabil să reprezinte demn interesele naționale în plan extern”.

Planta care luptă împotriva mucegaiului din casă și a substanțelor toxice din aer

Dincolo de frumusețea oferită locuinței, plantele de interior au și beneficii pentru sănătate.

Ce s-a întâmplat cu fiul lui Napoleon Bonaparte? Un film despre viața împăratului Franței, interpretat de Joaquin Phoenix

Când Ridley Scott și Joaquin Phoenix își unesc forțele, magia cinematografică se întâmplă.  O dramă istorică epică dezvăluie povestea adevărată a împăratului Franței.

Emmanuel Macron merge în Qatar pentru a media un nou armistițiu în Fâșia Gaza

Președintele Emmanuel Macron a declarat că Franța este "foarte îngrijorată" de reluarea violențelor în Gaza și că merge în Qatar pentru a ajuta la eforturile pentru un nou armistițiu. Macron a spus că situația necesită dublarea eforturilor pentru încetarea focului și eliberarea ostaticilor, potri...

10 rase de câini de talie mică dar cu personalități puternice

La câini, mărimea nu este o măsură exactă a personalității. Multe rase de câini de talie mică prezintă caractere la fel de vibrante și diverse ca cele ale omologilor lor mai mari.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..