Cel mai bogat român are o avere de 2,1 miliarde de dolari: "Am făcut toate greșelile posibile"

Cel mai bogat român are o avere de 2,1 miliarde de dolari: "Am făcut toate greșelile posibile"
📅 2024-07-13

Averea celui mai bogat român se ridică la 2,1 miliarde de dolari, potrivit clasamentului Forbes.

Antreprenorul Daniel Dines se află pe locul 1.456 în topul bogaților lumii, și ocupă prima poziție în topul celor mai bogați români.

El are 51 de ani, este din Bacău și este cofonator al companiei UiPath. În ultimii ani, averea omului de afaceri a crescut constant. În 2019,el a apărut în revista Forbes ca fiind primul miliardar român care desfășoară afaceri cu roboți software.

"Am făcut toate greșelile posibile", spunea Daniel Dines, într-un interviu pentru Antena 3.

În anul 2021 averea sa era estimată la 6 miliarde de dolari, iar la începutul acestui an, scăzuse la 1.6 miliarde de dolari. Apoi a avut un succes uriaș pe bursă cu compania sa. 

„Ca să construiești un business ai nevoie de a înțelege foarte bine care este dinamica pieței, cum să faci marketing, cum să îți înțelegi clientul, cum se adresezi nevoia unui client. Noi am pornit prin a face o aplicație, fără să înțelegem absolut nimic, și normal că am eșuat.

Am avut noroc că o parte din aplicație, tehnologia pe care am dezvoltat-o era, de fapt, folositoare unui cu totul și cu totul alt segment de business de care noi nu aveam habar și am sfârșit prin a construi o componentă software pe care alte firme o foloseau.

Am vândut câțiva ani software la IBM Microsoft și la alte firme mari care, în particular, foloseau componenta noastră ca să interacționeze cu alte aplicații prin interfața lor grafică.”, a povestit Daniel Dines.

În topul celor mai bogați români se mai află Dragoș Pavăl, cu o avere estimată la 1,7 miliarde de dolari, Ion Stoica, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari şi Matei Zaharia, cu 1,2 miliarde de dolari.

Totodată, cel mai tânăr miliardar din lume are 18 ani, se numește Clemente Del Vecchio, și este fiul lui Leonardo Del Vecchio, fondatorul companiei premium de ochelari Luxottica Group. 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri jurnalul

Horoscop săptămânal 15-21 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Taurii devin nostalgici, iar Balanțele sunt furtunoase

Numerologul Mihai Voropchievici a prezentat previziunile astrologice pentru săptămâna 15-21 iulie 2024, în cadrul emisiunii "Adevăruri ascunse". Iată cum se vor desfășura zilele pentru fiecare zodie:

UE analizează reducerea impozitelor la energie în anumite condiții

UE analizează reducerea taxelor la energie în țările comunitare dacă prețurile cresc brusc, se arată într-un proiect privind revizuirea impozitării, potrivit Reuters.

Valea Oltului. Lucrările de defrișare au depășit 23% din suprafața aflată lângă șosea

Lucrările de defrișare au depășit 23% din suprafața de 10 hectare de pădure aflată în zona critică de pe Valea Oltului. Anunțul a fost făcut sâmbătă seara de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Lucrările au început în urmă cu șase zile.

Biden: Candidez și voi câștiga. Nu plec nicăieri

În încercarea de a-și revigora campania, președintele Joe Biden a participat vineri un miting în Detroit, spunând mulțimii că nu va părăsi cursa și avertizând că republicanul Donald Trump reprezintă o amenințare serioasă, scrie Reuters.

Cursa înarmării. Polonia va cheltui 5% din PIB pentru apărare în 2025

Polonia va cheltui 5% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru apărare în 2025, a declarat șeful diplomației externe din această țară pentru Bloomberg Television, citat de Reuters.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..