Cel mai bogat român are o avere de 2,1 miliarde de dolari: "Am făcut toate greșelile posibile"

Cel mai bogat român are o avere de 2,1 miliarde de dolari: "Am făcut toate greșelile posibile"
📅 2024-10-25

Averea celui mai bogat român se ridică la 2,1 miliarde de dolari, potrivit clasamentului Forbes.

Antreprenorul Daniel Dines se află pe locul 1.456 în topul bogaților lumii, și ocupă prima poziție în topul celor mai bogați români.

El are 51 de ani, este din Bacău și este cofonator al companiei UiPath. În ultimii ani, averea omului de afaceri a crescut constant. În 2019,el a apărut în revista Forbes ca fiind primul miliardar român care desfășoară afaceri cu roboți software.

"Am făcut toate greșelile posibile", spunea Daniel Dines, într-un interviu pentru Antena 3.

În anul 2021 averea sa era estimată la 6 miliarde de dolari, iar la începutul acestui an, scăzuse la 1.6 miliarde de dolari. Apoi a avut un succes uriaș pe bursă cu compania sa. 

„Ca să construiești un business ai nevoie de a înțelege foarte bine care este dinamica pieței, cum să faci marketing, cum să îți înțelegi clientul, cum se adresezi nevoia unui client. Noi am pornit prin a face o aplicație, fără să înțelegem absolut nimic, și normal că am eșuat.

Am avut noroc că o parte din aplicație, tehnologia pe care am dezvoltat-o era, de fapt, folositoare unui cu totul și cu totul alt segment de business de care noi nu aveam habar și am sfârșit prin a construi o componentă software pe care alte firme o foloseau.

Am vândut câțiva ani software la IBM Microsoft și la alte firme mari care, în particular, foloseau componenta noastră ca să interacționeze cu alte aplicații prin interfața lor grafică.”, a povestit Daniel Dines.

Citește pe Antena3.ro
Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă

În topul celor mai bogați români se mai află Dragoș Pavăl, cu o avere estimată la 1,7 miliarde de dolari, Ion Stoica, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari şi Matei Zaharia, cu 1,2 miliarde de dolari.

Totodată, cel mai tânăr miliardar din lume are 18 ani, se numește Clemente Del Vecchio, și este fiul lui Leonardo Del Vecchio, fondatorul companiei premium de ochelari Luxottica Group. 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri jurnalul

Pascal Bruckner la București - lansare de carte și sesiune de autografe

Editura Trei și Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd.Regina Elisabeta nr.38) vă invită vineri, 25 octombrie, ora 18:30, la întâlnirea cu Pascal Bruckner, romancier şi eseist, figură emblematică a intelectualităţii franceze.

Judecătorul respinge acuzația de omor involuntar în cazul actorului Alec Baldwin

Un judecător din New Mexico și-a menținut decizia de a respinge acuzația de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin, celebrul actor care a împușcat un director de imagine pe platoul de filmare al unui western, relatează AP News.

Răsturnare de situaţie în dosarul lui Dumitru Buzatu. Judecătorii spun că rechizitoriul procurorilor DNA a fost întocmit nelegal

Curtea de Apel Iaşi a dispus, vineri, îndepărtarea de la dosar a mijloacelor de probă constând în înregistrări efectuate prin folosirea de dispozitive tehnice în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită.

Conturile comune de TikTok, motiv de ceartă la divorț

Împărțirea conturilor de social media devine o dispută frecventă la divorț, acestea având o valoare financiară deloc de neglijat și potențial de creștere, informează TechCrunch.

Von der Leyen a anulat o întâlnire la Belgrad cu premierul sârb, după o întrevedere a acestuia cu un ministru rus

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a refuzat vineri să se întâlnească la Belgrad cu premierul sârb Milos Vucevic, care a avut cu puţin timp înainte o întrevedere cu ministrul rus al dezvoltării economice, Maksim Reşetnikov, a declarat ambasadorul Uniunii Europene în Serbia, Emanu...

Mariposa, una dintre cele mai îndrăgite concurente de la Chefi la cuțite, vine să-i îndulcească pe jurații iUmor în ediția difuzată mâine seară, de la 20.00, la Antena 1. Delia, în extaz: „Dacă vin pe scenă, am voie să degust toate prăjiturile?”

Mariposa, pe numele său real, Cristina Sabău, a fost una dintre cele mai îndrăgite concurente de la Chefi la cuțite, sezonul 12, iar acum vine în platoul iUmor, să-i îndulcească pe cei patru jurați, pentru care a pregătit deserturi personalizate. Cea mai nouă ediţie a show-ului de umor, difuzată ...

Ce se întâmplă cu taxele, salariile și pensiile românilor în următorii 7 ani. Planul Guvernului a fost trimis la Bruxelles

Planul fiscal al Guvernului pentru reducerea deficitului bugetar, care a fost trimis la Bruxelles, a fost publicat vineri, pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Mbappe este ''foarte calm'' înainte de El Clasico, asigură antrenorul Ancelotti

În ciuda problemelor sale extra-sportive, atacantul Kylian Mbappe este "foarte calm" înainte de celebrul Clasico de sâmbătă, contra FC Barcelona, a declarat vineri antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, scrie AFP.

Scholz: Ucraina nu poate adera la NATO în timp de război

Cancelarul german, Olaf Scholz, este de părere că o țară aflată în război, precum Ucraina, nu poate deveni membru NATO, scrie The Kyiv Independent.

Un investitor francez pariază peste 28 de milioane de dolari pe victoria lui Trump

Un investitor francez a plasat mai bine de 28 de milioane de dolari pe Polymarket, mizând pe victoria lui Trump la prezidențiale, dezvăluie platforma, potrivit CNBC.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.