100 km, doar pe baterie. Hibrid cu puteri electrice. Ce oferă un MG de 40.000 de euro

100 km, doar pe baterie. Hibrid cu puteri electrice. Ce oferă un MG de 40.000 de euro
📅 2025-01-24

Până de curând, China producea mult şi în mare parte pentru piaţa internă.

Era producţie de masă şi fără pretenţii în ceea ce priveşte calitatea. Clienţii chinezi, cu bani, se îndreptau către mărcile occidentale, în special cele germane, care se asamblau tot la ei, în ţara comunistă. Asta a fost până de curând. Ţările occidentale nu prea mai vând în China, pentru că acum producătorii chinezi au inventat o puzderie de modele care de care mai premium şi cu performanţe care ajung să surclaseze şi modelele cu pedigree. MG poate fi un exemplu despre cum a fost transformată o marcă britanică falimentară într-un brand de succes. Iar MS Plug-In Hybrid este un top care pare să împace toate gusturile şi, în plus, să evite, momentan, şi noile taxe impuse de UE.

Noul MG HS Plug-In Hybrid este punctul de plecare pentru o nouă generație a sistemului de propulsie PHEV. Atuul este autonomia reală cu propulsie exclusiv electrică. Iar aici, un cuvânt greu l-a avut „tradiţia” chinezească în dezvoltarea de automobile electrice. Propulsorul lui HS PHEV este o combinaţie de cinci componente. Baza este un motor turbo de 1,5 litri pe benzină care dezvoltă o putere de 143 de cai. Este cel care duce greul în tot ce înseamnă traficul extraurban, mai ales atunci când mergem pe autostradă. Arhitectura lui este gândită pentru un sistem cu propulsie hibridă. Deci este făcut să meargă automat în tandem cu un motor electric. Aici funcţia care nu mai foloseşte combustibilul fosil este preluată de un „monstru” de 183 de cai putere. Este folosit cu preponderenţă în rulajul urban, pentru reprizele de accelerare, dar şi pentru frânarea recuperativă. Apoi există un generator electric, la fel de impresionant ca forță, de 150 de cai putere. Rolul său este a ajuta motorul electric printr-un boost important de cuplu. Tot din acest ansamblu face parte şi o cutie de viteze ușoară cu două trepte pentru a menține funcționarea motorului la performanță maximă. Nu în ultimul rând, acumulatorul. Este o baterie specială pentru automobilele hibride care are o capacitate energetică de 21,4 kWh. Datorită ei, MG HS PHEV poate rula peste 100 km în regim exclusiv electric şi poate face frânare recuperativă eficientă. Am început materialul cu descrierea acestui ansamblu pentru că reflectă, pe de o parte, complexitatea automobilului chinezesc din zilele noastre, iar pe de altă parte, scoate în evidenţă capabilitatea acumulatorilor produşi în economia comunistă de piaţă.

Cum merge

M-a surprins la noul MG managementul frânării recuperative. Rar mi-a fost dat să văd hibride care sunt capabile să-şi încarce bateria la un rulaj constant pe autostradă. Computerul a ştiut să gestioneze atât de bine resursele că am urcat pe autostradă cu un range electric de vreo 30 km şi după un parcurs de 110 km aveam o autonomie a bateriei de 51 km. Prin traseu comunal, în zonă de deal, am cheltuit alţi vreo 20 km din baterie, dar i-am recuperat la întoarcere, pe traseul de autostradă. Aşa se face că am parcurs peste 120 km în mod electric, mai aveam o rezervă de vreo 20 km şi nu am încărcat la priză PHEV-ul. Trebuie remarcat că motorul electric ajută foarte bine SUV-ul de peste 4,63 de metri lungime şi o greutate de peste 1,75 de tone, mai ales în depăşiri. Nu simţi că maşina de gabarit apreciabil este trasă doar de motorul de 1,5 litri. Din păcate, MG are doar tracţiune faţă, aşa că în ciuda aspectului de SUV şi a gărzii la sol de 174 mm, nimic nu prea îl recomandă pentru ieşiri pe drumuri mai puţin umblate. Mi-a plăcut modul în care ştie să facă frânare recuperativă, extrem de eficient. Consumul a fost decent pentru un SUV cu un asemenea gabarit. Am înregistrat o medie de 6,2 litri/100 km în regim mixt cu o medie de 58 km/h după un parcurs de aproape 330 km. În ceea ce priveşte traficul urban exclusiv electric, eu am obţinut o medie de 24,4 kWh/100 km după circa 20 km în Bucureşti, la o medie de viteză de 15 km/h, fără ca pe acest parcurs să fi intrat vreun moment motorul electric. MG are presetate trei tipuri de condus - normal, economic şi sport -, iar diferenţa se simte, în primul rând, în comportamentul maşinii. Mai ales atunci când vrei să conduci ceva mai sportiv. Cu o creştere vizibilă a consumului de energie - benzină sau din baterie - MG îţi oferă posibilitatea unor sprinturi chiar foarte rapide. Pentru că, teoretic, poate atinge suta de km/h în 6,8 secunde. Suspensia este reglată în primul rând pentru un confort sporit.

Sisteme avansate de siguranță pentru șofer

MG a adunat la testele EuroNCAP cinci stele. Inginerii au ţinut cont că maşina se va vinde pe continentul european, unde există reguli stricte în această privinţă, aşa că au umplut automobilul de module de siguranţă. Nu mai puţin de 13 sisteme alcătuiesc aşa-numitul Pilot ADAS care vine în dotarea standard. Mașina are o bună protecție pentru pietoni și bicicliști, precum și un sistem eficient de frânare autonomă de urgență care răspunde bine la o serie de participanți vulnerabili la trafic.Mașina include, de asemenea, protecție în cazul în care o ușă este deschisă brusc în calea

unui biciclist care se apropie din spate. Asistenţii inteligenţi mai includ un sistem de menţinere a benzii de rulare, monitorizare a unghiului mort, avertizarea de coliziune frontală sau alertă de trafic transversal din spate. Nu lipsesc Adaptive Cruise Control și Traffic Jam Assist. Structura generală a caroseriei are peste 70% oțel de înaltă rezistență pentru protecție maximă, iar automobilul dispune de şapte airbaguri. Cu toate aceste dotări, MG a reuşit să obţină cu acest model cinci stele EuroNCAP. 

Răsfăţ în habitaclu

Interiorul este de nivel premium. Fie că vorbim despre dotări, calitatea materialelor sau confort. În mijlocul habitaclului tronează un ecran panoramic dublu de 12,3 inchi fiecare. O parte asigură display-ul pe care şoferul poate vedea viteza, autonomia pe benzină şi electrică, consumul mediu pe cele două categorii. Pe celălalt funcţionează iSMART-ul. Acesta include atât sistemul multimedia, cât şi navigaţia. Din păcate, în sistemul de oglindă făcut de Android Play cu telefonul mobil nu este inclus printre programe şi Waze, aşa că va trebuie să te descurci cu Google Maps. În plus, trebuie să conectezi telefonul prin intermediul unui fir USB la sistemul multimedia. Aplicația MG iSMART permite localizarea rapidă a automobilul și verificarea stării acestuia. În plus, aerul condiționat poate fi acţionat de la distanţă prin intermediul aplicaţiei de pe telefonul mobil. Scaunele sunt construite pentru a oferi cât mai mult confort, pentru asta designul este gândit pe cinci straturi. Izolarea fonică este esențială pentru a reduce oboseala. Pentru a-l face să fie cât mai silenţios, inginerii de la MG, au lucrat la o rigiditate ridicată a automobilului, dar și la o formă aerodinamică pentru a reduce nivelul de zgomot în timpul rulării. În plus, au folosit şi 42 de materiale fonoabsorbante. Spațiul la bord a fost un obiectiv prioritar în dezvoltarea noului MG HS PHEV. Pasagerii beneficiază de spațiu generos pentru picioare și pentru cap, atât în ​​față, cât și în spate. Portbagajul are o capacitate de 441 de litri fără scaune rabatate, iar diversele compartimente de depozitare adună alţi 19 litri. Există două variante la comercializare, în funcţie de opţiuni. Una pleacă de la 38.990 de euro cu TVA, cealaltă de la 40.990 de euro cu TVA.

Dezavantaje

- are doar tracţiune faţă

Citește pe Antena3.ro
După ce orașele le-au fost luate cu asalt de americani, italienii s-au prins că pot cumpăra și ei case de 1 euro: „Am fost orbi”

- preţul pentru versiunea top sare de 40.000 de euro

- e fabricată în China

Avantaje

- autonomie electrică mare

- garanţie de 7 ani/150.000 km

- frânarea recuperativă

- 6,8 secunde până la sută

- 338 de cai, puterea combinată instantanee

- 21 kWh, capacitatea acumulatorului

MG eHS se poate încărca în 3 ore la priza de 7 kW AC pentru o autonomie de 100 km 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

  • Scandal și anchetă la o școală din Suceava: Directorul a trimis poze nud unei eleve minore: „Nu e la prima abatere”
  • Bancul cu poporul roșu și lumea reală
  • Locul de muncă din România cu doar patru luni de program. Angajații primesc salariul tot anul
  • Filip Bușcu, elevul de 17 ani care a coordonat lansarea sateliților ROM-2 și ROM-3 cu SpaceX, a fost admis la Stanford
  • Un bărbat l-a găsit pe amantul soției sub pat. Toată povestea s-a încheiat într-un mod cu totul neașteptat
  • ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi
  • În premieră ȋntr-un talent show tv, concurenţii X Factor au susţinătorii cu ei, pe scenă. Mihai Morar: „E pentru prima oară...”
  • De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
  • SCANDALOS Incompetența administrației Fritz a dus la pierderea unei finanțări europene de patru milioane de euro pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” UPDATE Reacția lui Fritz și replica directorului Ovidiu Adam
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri jurnalul

Vremea în următoarele patru săptămâni: Temperaturi mai mari decât cele normale, precipitații puține

Vremea va fi mai caldă decât normalul pentru această perioadă, iar cantitatea de precipitații va fi deficitară, se arată în prognoza pentru următoarele patru săptămâni, publicată vineri de Administrația Națională de Meteorologie.

WhatsApp vine cu noi funcții în 2025. Urmează trei actualizări majore

WhatsApp lansează noi funcții creative care transformă modul în care utilizatorii pot personaliza fotografiile și mesajele. Meta, compania care deține aplicația, a anunțat trei actualizări majore pentru început de 2025.

166 de ani de la Unirea Principatelor Române, cu drag de carte!

Cărți, hărți și documente istorice din vremea lui Alexandru Ioan Cuza, exclusiv în licitație la Artmark

Cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, ICR omagiază memoria victimelor acestui capitol tragic al istoriei

Ziua de 27 ianuarie 1945 reprezintă ziua eliberării prizonierilor din lagărul de la Auschwitz-Birkenau şi marchează comemorarea la nivel internațional a victimelor Holocaustului.

Ești într-o relație toxică cu un bărbat misogin? 15 Semne că el nu te respectă

Fiind într-o relație cu un bărbat care nu respectă femeile, veți experimenta inevitabil toxicitate, deoarece acesta vă va privi întotdeauna cu dispreț din cauza genului. Dacă observați următoarele semne la partenerul dvs., este foarte posibil ca el să nu vă respecte cu adevărat.

Pregătiți pentru viitor: Predictibilitate, investiții, dezvoltare. Conferința RO 3.0 KICKSTART 2025, soluții pentru România

Conferința RO 3.0 KICKSTART 2025, predictibilitate, investiții, dezvoltare  va avea loc pe 28 ianuarie, ora 9:30  la centrul de conferințe Antena 3 CNN, The Mark, Cladirea Turn, etaj 2, București.

Comedia „Țăndări” regizată de Bogdan Naumovici - premieră de gală la Cinema City AFI Cotroceni!

Comedia „Țăndări”, în regia lui Bogdan Naumovici, va avea premiera de gală pe 27 ianuarie, de la ora 19:00, la Cinema City AFI Cotroceni. La evenimentul deschis publicului vor participa actorii și echipa filmului, profesioniști ai industriei cinematografice, alături de vedete și alți invitați. Fi...

KTM, în faliment: Apusul unui simbol

KTM a fost un reper în lumea auto pentru peste o sută de ani. Până acum, când un management rupt de realitatea economică l-a dus în prăpastie.

„Nu știam cât vom sta acolo". Primul dialog al premierului cu românul eliberat din Yemen

Premierul Marcel Ciolacu a avut o discuție la telefon cu românul eliberat recent din captivitatea rebelilor Houthi din Yemen, pe care a postat-o pe TikTok.

Incendiu la o școală din Oradea

Un incendiu a izbucnit vineri dimineața la o școală din Oradea. Acesta a cuprins un echipament electric aflat sub tensiune.

Good News

Only good and positive news.