Fundația Conservation Carpathia a surprins cu camerele de monitorizare, timp de un an, imagini cu animalele sălbatice care trăiesc în Munții Făgăraș.
„Așa arată bogăția naturii – autentică, vie și neprețuită. Imagini surprinse de camerele noastre de monitorizare pe parcursul anului 2024. Pentru ca aceste frumuseți să existe și peste zeci de ani, avem nevoie de un Parc Național în Munții Făgăraș”, au scris reprezentanții fundației pe Facebook.
Imaginile surprind familii de cerbi, zimbri, castori, mistreți, căprioare, lupi, râși și mai multe specii de păsări care trăiesc în acești munți.
Fundaţia Conservation Carpathia a fost creată în urmă cu 15 ani, fiind este cel mai mare proiect privat de conservare a pădurilor din Europa, care contribuie la refacerea ecosistemelor naturale din Munţii Carpaţi, în beneficiul biodiversităţii şi al comunităţilor locale, conform News.ro.
Din 2019, fundaţia a reintrodus 80 de zimbri în Munţii Făgăraş şi mai derulează un proiect de reintroducere a castorilor în partea de sud a acestor munţi. De asemenea, organizaţia contribuie la bunăstarea comunităţilor din vecinătatea pădurilor protejate prin proiecte sociale, de educaţie şi de dezvoltare de afaceri verzi, iar viziunea pe termen lung este crearea Parcului Naţional Munţii Făgăraş.