Rezidențiat 2024. Examenul are loc duminică. Specialitățile cu cele mai puține locuri scoase la concurs - HotNews.ro

Rezidențiat 2024. Examenul are loc duminică. Specialitățile cu cele mai puține locuri scoase la concurs - HotNews.ro
📅 2024-11-17

Concursul național de intrare în rezidențiat 2024 în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie are loc duminică în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara. Examenul constă într-un test grilă cu 200 de întrebări.

Potrivit Ministerului Sănătătții, 10.575 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine concursul de intrare în rezidenţiat, iar dintre aceştia 3.993 de absolvenţi vor concura la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Cei 10.575 de candidaţi (10.194 de candidaţi/an 2023) vor concura pentru ocuparea celor 4.961 (4.925 / an 2023) de locuri şi 237 ( 365 / an 2023) de posturi.

Conform sursei citate, în centrul universitar Bucureşti, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” vor susţine concursul de intrare în rezidenţiat cei mai mulţi candidaţi, peste 37% din totalul candidaţilor înscrişi la nivelul întregii ţări – 3.993: 2.405 pentru domeniul medicină, 929 pentru domeniul medicină dentară şi 659 pentru domeniul farmacie.

La nivel naţional, pentru ocuparea celor 4.082 de locuri scoase la concurs pe domeniul medicină s-au înscris 6.243 de candidaţi, pentru cele 534 de locuri alocate domeniului medicină dentară 2.360 candidaţi, în timp ce pentru cele 345 de locuri din domeniul farmacie s-au înscris 1.972 de concurenţi.

Concursul constă într-un test grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, iar examenul durează 4 ore. După expirarea timpului alocat concursului şi o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli. Corectarea grilelor se face electronic, iar candidații vor afla rezultatele pe loc, după finalizarea examenului.

Pentru a depune contestaţii, candidaţii vor avea la dispoziţie 24 de ore. Acestea pot viza întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea concursului. Răspunsul contestaţiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora.

Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu.

Într-un top 5 al numărului de locuri scoase la concurs, pe specialităţi, în domeniul medicină se află:

La polul opus se află: medicina sportivă – 4 locuri, expertiza medicală a capacităţii de muncă – 6 locuri, neurologia pediatrică – 9 locuri, cardiologie pediatrică – 11 locuri şi medicina nucleară – 15 locuri.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri hotnews

FOTO | Dâmbovița, de la râul năvalnic și plin de ostrove la betoanele de azi, plus esplanada din visul celui mai vrednic primar din istoria Bucureștiului. Imagini-document

Dâmbovița, „soava apă a Bucureștilor” este dintotdeauna un simbol al orașului. A fost odată loc de plimbare și de îmbăiere, sursă de apă dulce sau bolnavă pentru bucureștenii de altădată, destinație pentru „murdalâc”, dar și…

VIDEO Ilie Bolojan, intervenție publică rară. Apel către Ciucă, Geoană și Lasconi, pentru „o soluție în al 11-lea ceas”: „Cei care nu se gândesc la istorie riscă nişte greşeli”

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, liberalul Ilie, Bolojan, nominalizat de trei candidaţi la preşedinţie drept posibil prim-ministru, face un apel către Nicolae Ciucă, Mircea Geoană şi Elena Lasconi să găsească o soluţie pentru a „nu fragmenta…

Doi bătrâni din Gorj, atacaţi în propria casă de un grup de tineri care au vrut să-i jefuiască. Cel mai mic dintre agresori are 13 ani

Doi bătrâni, frate şi soră, în vârstă de 83 și 89 de ani, din localitatea gorjeană Hurezani, au fost atacaţi în propria locuinţă de cinci tineri, dintre care doi sunt minori, care au vrut să…

Proiectul Neptun Deep, de exploatare a gazelor din Marea Neagră: Unitatea mobilă de foraj offshore semi-submersibilă a ajuns la Constanţa

După sosirea în România, Transocean Barents, platforma de foraj marin va trece prin lucrări de pregătire precum ridicarea turlei şi instalarea echipamentelor pentru forajul sondelor de producţie din proiectul Neptun Deep. Primele foraje în Marea…

Fonduri UE București-Ilfov: Perioada de înscriere a microîntreprinderilor la ajutoarele de 25.000-300.000 EUR. Ghid oficial de finanțare, listă CAEN, grilă punctaj

S-a anunțat oficial perioada de înscrieri online la ajutoarele de câte 25.000-300.000 EUR pe proiect, pentru microîntreprinderile din București și județul Ilfov, prin Programul Regional B-IF. Antreprenorii au acum la dispoziție ghidul de finanțare oficial,…

Un câine robot îl păzește pe Donald Trump. „Spot” e pus de Secret Service să patruleze perimetrul Mar-a-Lago 

Un câine robot numit „Spot” este cel mai recent instrument din arsenalul Serviciului Secret al SUA. Dispozitivul, creat de compania Boston Dynamics, a fost văzut în ultima vreme patrulând perimetrul resortului Mar-a-Lago al președintelui ales…

Alegeri prezidențiale 2024, capitolul promisiuni. Ce susțin candidații la președinție că vor face pentru educație

Site-ul Școala 9 a analizat programele celor 14 candidați la președinție la alegerile din 24 noiembrie pentru a afla ce promit aceștia că vor face pentru școala românească. Salarii ca de medici pentru profesori, burse…

Atac israelian asupra unui bloc din nordul Gazei. Sunt zeci de morți și răniți, spun autoritările palestiniene

Zeci de palestinieni au fost ucişi sau răniţi duminică, într-un atac israelian asupra unei clădiri rezidenţiale cu mai multe etaje din Beit Lahiya, în nordul Gazei, au declarat medicii palestinieni pentru Reuters. Deocamdată, nu există…

Lumea intră în haos. Cum vom mai putea crea ordine? Adevăratele provocări după alegerea lui Trump

Lumea întreagă a devenit o masă de poker, înconjurată de jucători cu revolverele la vedere. Istoria poate evolua după mai multe scenarii, pe mai multe căi. Europa se poate mobiliza, poate câștiga atuuri în confruntarea…

Chitara „favorită” a lui Noel Gallagher de la Oasis s-a vândut la licitație cu peste 271.000 de euro

O chitară a muzicianului britanic Noel Gallagher, pe care a descris-o drept „cea mai bună din lume”, a fost vândută sâmbătă la licitaţie pentru suma de 226.800 de lire sterline, echivalentul a peste 271.000 de…

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.