Adrian-Marian Cocoș, 32 de ani, este propunerea PSD pentru postul de viceprimar al Sectorului 3, condus de Robert Negoiță. Votul ar urma să aibă astăzi loc în cadrul ședinței Consiliului Local S3, scrie site-ul de investigații Snoop.ro. Singurul său job înainte de a lucra la sectorul 3 a fost acela că a lucrat și a deținut acțiuni la un grup de magazine online care vinde „haine CK” la 99 de lei.
În ședința Consiliului Local al Sectorului 3 de astăzi, 5 februarie 2025, urmează să fie aleși cei doi viceprimari ai sectorului cu aproape 500.000 de locuitori.
Votul trebuia să aibă loc săptămâna trecută, însă retragerea consilierilor PNL, urmată de cei de la USR, PMP, Forța Dreptei și a alianței REPER, SENS și URS.PDF (Uniunea pentru Reforma Statului) a dus la lipsă de cvorum și la amânarea deznodământului.
Sursele Snoop susțin că liberalii au plecat primii din sală, după ce-au realizat că nu strâng suficiente voturi cât să câștige propunerea lor de viceprimar, Constantin Baicu. În schimb, cei de la PNL afirmă că au ieșit „pentru consultări pe o serie de proiecte ce nu aveau legătură cu alegerea viceprimarilor”.
Din partea PMP, susținut de alianța Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei), propunerea este Daniel Enăchescu. Propunerea PSD e Adrian-Marian Cocoș.
Dar cine este Cocoș?
Conform CV-ului și declarațiilor de avere și de interese depuse pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI), Cocoș, în vârstă 32 de ani, nu are un istoric bogat.
De când a terminat liceul, în 2011, facultatea particulară Artifex, în 2016, și masterul la Politehnica București,
Cocoș termină Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, din București, în 2011, cu specializarea tehnician mecatronist. Dă Bacalaureatul în același an și pică.
Deși notele nu mai sunt disponibile pe site-ul ministerului Educației odată cu intrarea în vigoare a GDPR, rezultatele au fost preluate de un site web unde au rămas până azi. Snoop a verificat notele afișate pe site cu alți elevi care au dat BAC-ul în 2011 și acestea sunt corecte.
Adrian Cocoș ia 5,25 la limba română, puțin peste prag. La biologie vegetală și animală primește 6,20. Are nevoie de 6 pentru a trece examenul. Pică însă la matematică T2, cu nota 2,70.
Matematică T2 este nivelul mediu, cu exerciții mai ușoare decât M1 – modulul prin care sunt examinați absolvenții de matematică-informatică.
Nu este clar ce note ia Cocoș în sesiunea următoare a Bacalaureatului. Cert este că intră la universitatea particulară Artifex, în 2012. Instituția de învățământ era atunci cotată de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior – ARACIS cu calificativul „încredere”.
Aici obține, conform CV-ului, diploma de „tehnician pentru sisteme de detecție, supraveghere video, control acces”.
Tot în 2016, când termină facultatea, Cocoș își face debutul pe listele de candidați pentru Consiliul Local al Sectorului 3. Ocupă locul 27, neeligibil, pe lista alianței PSD-UNPR, deschisă de Robert Negoiță.
Are doar 24 de ani.
Doi ani mai târziu, Cocoș revine în Primăria Sector 3, ca membru în Consiliul de Administrație al companiei Internet și Tehnologie S3.
Site-ul firmei, its3.ro, nu mai este funcțional. Dar în 2018, la fondare, platforma web arăta că firma se ocupa de „cheltuirea eficientă a banului public, un suport tehnic IT&C profesional și performant și reducerea timpilor de realizare”. În plus, dorea „eficientizarea resurselor (umane, materiale, financiare) necesare realizării tuturor obiectivelor sale, cu mijloace IT&C”. În vara anului trecut, căuta tehnicieni pentru sisteme de securitate și oferea la schimb „beneficii atractive”.
Compania are 48 de angajați și câștigă constant în SEAP contracte cu școli, grădinițe și Primăria din Sector 3. În anul în care Cocoș a făcut parte din consilul de administrație, compania a avut o cifră de afaceri de 10 milioane de lei și a făcut achiziții directe pe bani publici de aproape un milion de lei.
Acționar majoritar al companiei este Consiliul Local S3.
Cum a ajuns Cocoș consilier local și la câteva voturi de funcția de viceprimar, citește pe Snoop.ro.