Săndel Bălan, compozitorul piesei „Lasă-mă, papa, la mare!”, rupe tăcerea, la 25 de ani de la înființarea trupei Andre: „Fetele erau păzite de un cordon de jandarmi”

Săndel Bălan, compozitorul piesei „Lasă-mă, papa, la mare!”, rupe tăcerea, la 25 de ani de la înființarea trupei Andre:
📅 2024-09-07

Săndel Bălan a cunoscut celebritatea alături de Andre, pentru care a compus hit-urile „Lasă-mă, papa, la mare!” și „Moșule, ce tânăr ești!”. În exclusivitate pentru Click!, el ne-a povestit despre Andreea Bălan (40 de ani), fiica lui, dar și despre colega acesteia de scenă, Andreea Antonescu (41 de ani), care au debutat ca soliste în urmă cu exact 25 de ani.

Săndel Bălan are și brevet de invenții, în inginerie

Săndel Bălan, tatăl Andreei Bălan, ne-a vorbit despre succesul muzical, ca impresar și compozitor al trupei Andre, dar și despre performanțele în inginerie, meseria lui de bază:

„Am cunoscut celebritatea cu trupa Andre, am compus marile hituri, printre care „Lasă-mă, papa, la mare” și „Moșule, ce tânăr ești!”, însă oricum aș fi ajuns un nume mare în România. Sunt inginer de profesie, am avut și unele invenții, în domeniul motoarelor, unele au fost chiar și brevetate.

În comunism, am fost recompensat cu suma de 75.000 de lei, contravaloarea unei Dacii pe atunci. Dar, nu mi-am luat mașină, ci aparatură muzicală, pentru studio, cochetam încă din anii de Armată cu muzica, știam să cânt și la chitară. Pe atunci, o clapă costa în jur de 3.000 de dolari, foarte mult”, spune el, exclusiv pentru Click!

Andre, păzite de un cordon de jandarmi, la concerte: „Era isterie!”

Săndel Bălan susține că succesul a venit la pachet și cu unele emoții. Solistele trupei Andre erau atât de îndrăgite de fani, încât, la concertele lor, unde era isterie în public, aveau nevoie de protecție:

„Cu trupa Andre nu am primit niciodată amenințări cu moartea, ca alți artiști sau organizatori de evenimente, deși în această lume este o mare concurență. Mai apăreau conflicte, dar știam să le aplanez, știam să construiesc relații bune. Dar, eu și tatăl Andreei Antonescu trebuia să avem grijă de fetele noastre, erau minore pe atunci.

Nu le-am angajat bodyguarzi, dar la spectacolele lor în aer liber aveau un cordon de jandarmi, care să le păzească, să aibă grijă de ele, fanii fiind exuberanți. Erau păzite de la culisele scenei și până la cabina de machiaj. Nimeni nu pătrundea la ele, nu au fost mari probleme!”, mai spune Săndel Bălan, exclusiv pentru Click!

„Andreea Bălan nu a fost un star și în Ploiești”

Sandel Bălan își mai amintește că Andreea Bălan, fiica lui, se putea plimba liniștită prin Ploiești, orașul în care locuia, fără să fie oprită pe stradă. Are și o explicație a acestui fapt, oarecum surprinzător:

„În orașul din care ești nu prea ești băgat în seamă, așa pățesc toți artiștii, ești considerată de acolo, nu o vedetă. Deci, nu era sufocantă problema, nu a fost un star și la Ploiești. Fiica mea a fost foarte bună și la învățătură, în liceu, apoi a absolvit Jurnalismul. I-a plăcut însă mai mult scena, asta a fost menirea ei”, ni s-a mai confesat Săndel Bălăn, care continuă și în prezent să susțină artiștii talentați.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri Click

„Ești o nenorocită, fără mine nu valorezi nimic”. Ce spune Marina Almășan despre coșmarul prin care a trecut alături de fostul iubit

Scandalul dintre Marina Almășan și Georgică Cornu a continuat și în instanță, unde jurnalista a câștigat, iar el nu are voie să se mai apropie de ea, întrucât există un ordin de restricție. Cu toate că omu de afaceri a dat detalii halucinante despre relația pe care cei doi au

Ce origini are Monica Gabor. Fosta soție a lui Irinel Columbeanu nu este de româncă pur sânge

Relația dintre Monica Gabor și fostul milionar Irinel Columbeanu a fost mereu subiectul speculațiilor și zvonurilor în presa de scandal. Cei doi au trăit o poveste de dragoste tumultuoasă, plină de evenimente mediatizate. Și, deși, a fost în centrul atenției, nu mulți sunt cei care știu ce etnie are

Povestea uluitoare de viață a actorului cu o carieră de peste 60 de ani. La vârsta de 37 de ani, a aflat că sora sa îi era, de fapt, mamă

Celebrul actor Jack Nicholson a crescut ştiind că bunica îi este mamă, iar pe mama sa reală, June Frances Nicholson, o credea drept soră mai mare. A aflat adevărul abia în 1975, când avea 37 de ani. June l-a născut pe artist în adolescență, iar tatăl i-a abandonat imediat după naştere, astfel că, Ja

Încă un divorț în familia lui Adrian Minune? Ce spune fiica cea mică a artistului, Adriana Simionescu, despre separarea de soțul ei

Vestea că Adriana Simionescu ar fi intentat divorț a luat pe toată lumea prin surprindere, mai ales că sora ei, Karmen, a anunțat în urmă cu câteva zile că a decis împreună cu partenerul ei de viață că a venit momentul să meargă pe drumuri separate. Ce spune fiica cea mică a lui Adrian Minune despre

Gabriela Cristea, părere categorică despre cei care fac orice pentru a avea faimă: „Să știți că în viața mea nu am avut parte de pile”

Gabriela Cristea nu a mai rezistat și a spus ce părere are despre oamenii care sunt în stare de orice pentru faimă. Prezentatoarea TV a ținut să clarifice că ea nu a apelat niciodată la pile pentru a ocupa locuri importante și nici nu a călcat pe cadavre.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..