Directorii de școli ar putea fi scoși de la ore | Vertical

Directorii de școli ar putea fi scoși de la ore | Vertical
📅 2023-12-02
Deși Ministerul Educației nu găsește bani pentru încadrarea legală a directorilor de școli, a apărut ideea ca pentru anul școlar următor – 2024-2025 – să se producă degrevarea totală de norma didactică a acestora. Asta înseamnă că aceștia nu vor mai preda elevilor la clasă, pe durata mandatelor. Mii de posturi didactice ar putea fi eliberate pentru clientela de partid.

În prezent, directorii de școli au normă de predare, în medie, de 6 ore pe săptămână, inspectorii la fel, pe lângă activitatea managerială sau de îndrumare și control.

În România sunt circa 8.692 de posturi de directori de școli, generali și adjuncți, conform datelor de la concursul pentru directori 2021. Degrevarea de norme a directorilor ar duce la formarea a circa 4.000 de norme de predare întregi, de 18 ore pe săptămână, conform estimărilor sindicatelor. Toate acesta ar trebui scoase la concurs sau pentru etapele de mobilitate dar pot fi scoase mai târziu pentru rudele primarilor, ale directorilor etc.

Articolul 208 din Legea învățământului preuniversitar, 198/2023, prevede la alineatul (11) „Personalul didactic de conducere, de îndrumare și control poate fi degrevat total sau parțial de norma didactică, pe baza normelor aprobate prin ordin al ministrului educației, elaborate prin consultarea federațiilor sindicale reprezentative la nivel de sector de negociere colectivă învățământ preuniversitar. De același drept pot beneficia și persoanele desemnate de federațiile sindicale reprezentative la nivel de sector de negociere colectivă învățământ preuniversitar, ca urmare a participării acestora la procesul de monitorizare și evaluare a calității sistemului de învățământ, pe baza normelor aprobate prin ordin al ministrului educației. Prin același ordin se stabilesc atribuțiile persoanelor desemnate de federațiile sindicale reprezentative la nivel de sector de negociere colectivă învățământ preuniversitar, degrevate de norma didactică.

(12) Personalul degrevat potrivit alin. (11) primește drepturile salariale pentru funcția în care este încadrat, precum și celelalte sporuri și indemnizații prevăzute de lege pentru activitatea desfășurată, după caz“.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri vertical online

Probe pentru iluminatul de Sărbători la Târgu Jiu

Autoritățile au terminat pregătirile de Sărbători și au făcut, deja, problele pentru iluminatul festiv. Târgujienii au avut posibilitatea, astfel, să vadă, în avanpremieră, cum va arăta orașul, începând din 1 … The post Probe pentru iluminatul de Sărbători la Târgu Jiu first appeared on Ver...

Ziua Mondială de Combatere a SIDA – 1 Decembrie

Ziua de 1 Decembrie marchează, în fiecare an, lupta împotriva infecției HIV și solidaritatea cu persoanele afectate de HIV/SIDA din întreaga lume. În 1988 Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Adunarea … The post Ziua Mondială de Combatere a SIDA – 1 Decembrie first appeared on Vertical.

,, 105 trepte către România de azi ’’-proiect educațional

              Casa Corpului Didactic Gorj în parteneriat cu Muzeul Județean Gorj ,, Alexandru Ștefulescu ’’, Consiliul Judeţean Gorj și Serviciul Județean Gorj al Arhivelor Naționale, au organizat Proiectul Educațional cu … Th...

Programul de 1 Decembrie, la Târgu Jiu

Autoritățile din Târgu Jiu au anunțat programul de 1 Decembrie: „Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, vă invităm în zona centrală a municipiului Târgu Jiu, acolo unde se vor desfășura … The post Programul de 1 Decembrie, la Târgu Jiu first appeared on Vertical.

IMAGINI ÎN CUVINTE La Sfântul Andrei, când toamna îşi încheie toate socotelile!

Soarele acestei toamne a tot încercat să zâmbească în linia orizontului, dar norii iviţi peste vârfuri de Carpaţi i-au acoperit cu nonşalanţă chipul uşor strălucitor, ascunzându-l privirilor noastre. Au fost … The post IMAGINI ÎN CUVINTE La Sfântul Andrei, când toamna îşi încheie toate soc...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..