Vine primăvara în România: Meteorologii anunță temperaturi specifice lunii martie

Vine primăvara în România: Meteorologii anunță temperaturi specifice lunii martie
📅 2025-01-20

Vremea va fi caldă în următoarele zile, iar în unele zone temperaturile vor depăși media multianuală, se arată în prognoza pentru următoarele două săptămâni publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie.

Banat

Media temperaturilor maxime va crește ușor de la 2...4 grade până spre 13 grade în perioada 26...28 ianuarie, caracterizând o vreme mult mai caldă față de normalul climatologic al perioadei. Din 29 ianuarie și până la sfârșitul intervalului media temperaturilor maxime va scădea ușor până la 9 grade (2 februarie), dar se va menține peste cele specifice perioadei. În ceea ce privește temperaturile nocturne, acestea vor fi în creștere de la o noapte la alta. În dimineața de 20 ianuarie media temperaturilor minime va fi în jur de -2 grade, urmând ca în dimineața zilei de 24 ianuarie să înregistreze valoarea de 3 grade. Din 25 ianuarie media temperaturilor minime va avea mici variații de la o dimineață la alta și se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 22-25 ianuarie, precum și la finalul intervalului (2 februarie).

Crișana

Media valorilor termice diurne va crește ușor de la 2...4 grade până spre 12 grade în perioada 26...28 ianuarie. Din 29 ianuarie și până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor scădea ușor până la 8 grade în 2 februarie, dar se vor menține peste cele specifice perioadei. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea vor crește de la o valoare medie de -4 grade în data de 20 ianuarie până la 3 grade în 24 ianuarie. Ulterior vor avea variații ușoare de la o zi la alta, media temperaturile minime fiind de 0...1 grad și acestea urmând a fi peste cele specifice pentru această dată calendaristică.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 22-25 ianuarie, precum și la începutul lunii februarie.

Transilvania

Până în 25 ianuarie, media regională a temperaturilor maxime va oscila între 5 și 8 grade. După această dată, valorile termice diurne vor crește treptat până la 9...10 grade (28 ianuarie), urmând ca mai apoi să scadă ușor până la 6 grade spre sfârșitul intervalului (2 februarie). Cu toate acestea, în toată perioada de referință, maximele termice se vor menține peste cele specifice perioadei. În ceea ce privește minimele termice, acestea vor crește de la o valoare de –5 grade în 20 ianuarie până la 0 grade în 25 ianuarie. Din 26 ianuarie și până la finalul intervalului media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de -2 grade. Astfel minimele termice vor fi mai ridicate decât cele climatologice specifice pentru această dată.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în perioada 22 - 25 ianuarie și la finalul intervalului (2 februarie).

Maramureș

În primele zile din interval vor fi alternanțe termice, astfel încât media valorilor termice diurne va avea valori zilnice cuprinse între 4 și 8 grade. Din data de 23 ianuarie, maximele termice vor crește treptat până la valori de 10...11 grade în perioada 26-28 ianuarie, apoi vor scădea ușor până la 8 grade (2 februarie), dar se vor menține mai ridicate decât ar trebui la final de ianuarie și început de februarie. Referitor la media temperaturilor din timpul nopții, aceasta va crește de la -4 grade (20 ianuarie) până la 1 grad (24-25 ianuarie). Din data de 26 ianuarie și până la sfârșitul intervalului, media temperaturilor minime va fi de -1...0 grade și se va menține peste normele perioadei.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 22-25 ianuarie, precum și la începutul lunii februarie.

Moldova

Pe parcursul întregului interval, valorile termice, atât cele maxime cât și cele minime, se vor situa peste mediile multianuale caracteristice pentru ultima decadă a lunii ianuarie și începutul lunii februarie. În primele zile, media maximelor termice va scădea de la 11 grade în data de 20 ianuarie la 6 grade în ziua de 22 ianuarie. După această dată media regională a temperaturilor maxime va crește treptat până la 9 grade în ziua de 26 ianuarie, după care va scădea ușor la 6 grade (2 februarie). Media minimelor termice va crește ușor de la -3 grade (20 ianuarie) până la 1 grad (25 ianuarie). Din 26 ianuarie minimele termice nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta, iar media acestora se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în ziua de 25 ianuarie, precum și la sfârșitul intervalului (1-2 februarie).

Dobrogea

Media maximelor termice va crește de la 8 grade (20 ianuarie) până la 11...12 grade (24 ianuarie). Din 25 ianuarie maximele termice vor avea mici variații de la o zi la alta, la finalul intervalului media maximelor termice fiind de 8 grade, caracterizând pe tot parcursul intervalului o vreme caldă pentru ultima decadă a lunii ianuarie și începutul lunii februarie. Minimele termice vor fi în creștere de la -1 grad (20 ianuarie) până la 4 grade (25 ianuarie). Din 26 ianuarie și până la sfârșitul intervalului media minimelor termice va înregistra mici variații și va avea valori de 1...3 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în zilele de 22 și 25 ianuarie, precum și la finalul lunii ianuarie și începutul lunii februarie.

Muntenia

Pe parcursul întregului interval, valorile termice, atât cele maxime cât și cele minime, se vor situa peste mediile multianuale caracteristice pentru ultima decadă a lunii ianuarie și începutul lunii februarie. Maximele termice vor crește ușor de la 8...9 grade în primele 3 zile până la 11...12 grade în perioada 23 - 28 ianuarie, apoi vor varia ușor de la o zi la alta înregistrând o valoare medie de 8 grade la finalul intervalului. Minimele termice vor crește ușor de la -3 grade (20 ianuarie) până la 1 grad (25 ianuarie). Din 26 ianuarie minimele termice nu vor avea variații semnificative, media acestora fiind de 0...1 grad.

Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în data de 25 ianuarie, precum și la finalul intervalului (2 februarie).

Oltenia

Pe parcursul întregului interval, valorile termice, atât cele maxime cât și cele minime, se vor situa peste mediile multianuale caracteristice pentru ultima decadă a lunii ianuarie și începutul lunii februarie. Media maximelor termice va crește ușor de la 8 grade în primele zile din interval până la 11...12 grade (25 ianuarie), apoi va avea variații ușoare de la o zi la alta, înregistrând valoarea de 8 grade la sfârșitul intervalului (2 februarie). Evoluția va fi asemănătoare și în privința minimelor, media acestora urmând să crească ușor de la -3 grade (20 ianuarie) până la 1 grad (25 ianuarie). Din 26 ianuarie și până la sfârșitul intervalului media minimelor termice nu va înregistra variații semnificative, aceasta fiind de 0...1 grad.

Probabilitatea de precipitații va fi redusă în cea mai mare parte a intervalului.

La munte

Media maximelor termice va scădea în primele zile de la 8 grade (20 ianuarie) la 0 grade (22 ianuarie), apoi va crește treptat până la 6 grade (26 ianuarie). Din 27 ianuarie, media maximelor termice va scădea treptat, înregistrând valoarea de 0 grade la sfârșitul interalului (2 februarie). Cu toate acestea, valorile termice se vor menține peste normele climatologice specifice acestei perioade. Din punct de vedere al temperaturilor nocturne, acestea vor scădea de la 0 grade (20-21 ianuarie) la -5 grade (22-23 ianuarie), apoi vor crește ușor până la -1 grad (27 ianuarie). Din 28 ianuarie vor scădea ușor până la -5 grade la finalul intervalului (2 februarie).

Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în perioada 22 - 25 ianuarie, precum și la sfârșitul intervalului (1-2 februarie).

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

A fost găsit cel mai mare bețiv din România: Medicii au rămas șocați când au văzut cât de mult a putut să bea

Un bărbat de 40 de ani a fost tratat de medicii ieşeni, după ce a fost adus la spital cu oalcoolemie record, de 969 mg/dl. Adică 9,69‰. Potrivit medicului Diana Cimpoeşu este cea mai ridicată valoare pentru un pacient tratat la Iaşi, ultimul record fiind 740 mg/dl. Citește mai departe...

Romania and Hungary strengthen economic ties, improving access to the Port of Constanta

Ease of access to the Port of Constanta for the Hungarian industry is even better now, Romanian and Hungarian economies are growing stronger as both countries are getting increasingly attractive to investors, Minister of Transport and Infrastructure Sorin Grindeanu wrote on Facebook on Monday Cit...

Mister total în privința noului ambasador rus în SUA. Kremlinul ține secret numele omului care va reprezenta Rusia în noul mandat Trump

SUA au transmis Rusiei că au aprobat candidatura noului ambasador la Washington desemnat de Moscova, a anunţat luni, la televiziunea de stat rusă, şeful Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), Grigori Karasin, potrivit Citește ...

Prezidențiale 2025: Alegătorii pot semna pentru a susține mai mulți candidați (AEP)

AEP precizează că, după adoptarea HG 2/2025, competitorii electorali pot strânge semnături de susținere a candidaturilor la alegerile prezidențiale și prezintă detaliile completării listelor, conform Mediafax. Citește mai departe...

CFR Călători marchează 24 ianuarie cu „Trenul Unirii” din Bucureşti către Iaşi şi retur

CFR Călători va numi simbolic „Trenul Unirii” – trenurile IR 1661/IR 1664 care duc mesajul naţional din Bucureşti către Iaşi şi retur, de 24 Ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, de la 1859. Citește mai departe...

Influencer bătut pe o stradă din Capitală pentru că a insistat să-i ia interviu unui tânăr / Poliția îl caută pe agresor

Un influencer a fost bătut pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei după ce a insistat să filmeze un interviu cu un tânăr. Polițiștii au fost anunțați, prin apel 112, că influencerul a ajuns la spital și fac cercetări pentru găsirea agresorului. Citește mai departe...

Primar PNL refuză schimbarea lui Gheorghe Flutur

Edilul municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin, a declarat luni că PNL Suceava nu este o sectă şi nu are nevoie de mesianism, după ce prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene, Ioan Balan, i-a cerut demisia şefului filialei, Gheorghe Flutur. Citește mai departe...

UE a anunțat ce îi dă la schimb lui Donald Trump ca să cumpere pacea comercială cu SUA

Frica de Donald Trump naște deja primele planuri mari la nivel de UE. Uniunea a anunțat ce îi va da la schimb lui Donald Trump ca să își cumpere liniștea în relația cu SUA. Citește mai departe...

Emil Hurezeanu nu s-a mai abținut la întâlnirea cu Szijjarto: I-a cerut ca România și Ungaria să facă rapid mai multe afaceri

România și Ungaria ar putea face mult mai multe afaceri împreună! Așa sună cererea de ultimă oră a MAE către unguri. Citește mai departe...

A doua zi de încetare a focului: Salvatorii palestinieni încep căutările sub dărâmături

Serviciile de urgență palestiniene au anunțat luni că au demarat operațiunile de căutare pentru mii de persoane despre care se crede că sunt îngropate sub dărâmături în Gaza, în contextul unui armistițiu între Israel și Hamas, intrat în vigoare de două zile, conform Mediafax. Citește mai dep...

Good News

Only good and positive news.