VIDEO O victimă lovită cu buldozerul la Pasajul Unirii rupe tăcerea: Nu suntem în Ucraina, să ne omorâm între noi

VIDEO O victimă lovită cu buldozerul  la Pasajul Unirii rupe tăcerea: Nu suntem în Ucraina, să ne omorâm între noi
📅 2024-10-18

Una din victimele lovite cu buldozerul la Pasajul Unirii rupe tăcerea. Cezar Stuparu, șef serviciu în cadrul Direcției de Dezvoltare Servicii Publice București, este imobilizat la pat și acuză că România nu e Ucraina ca oamenii să se omoare între ei.

Bărbatul spune că nu făcea nimic rău la fața locului și că o cădere a plașeului ar duce la posibile morți în Pasajul Unirii

”Cu ocazia începerii lucrărilor, au fost identificate diverse lucruri printre care o țeavă care nu figura pe planșă. Am mers acolo să văd despre ce e vorba. Am luat legătura cu colegii de la rețele, trebuia să știm ce e cu acea țeavă, sa o decopertăm, să o punem în siguranță. Ulterior, au început să se agite lucrurile, a venit poliția locală. Pe timpul zilei mai fusese înca o tură. Lucrurile au început sa se precipite, au venit utilaje, 2-3 buldoexcavatoare, a apărut domnul primar general care a vrut sa îmi înmâneze dispoziția dată de PMB de desființare a șantierului. Încercam să discut, dar era o învalmășeală totală.

Nu am crezut că va da ordin să intre cu utilajele să dărâme șantierul, sunt uimit. Am mai văzut câteva imagini la știri, nu-mi vine să cred că s-a putut întâmpla asa ceva. Eu apar la un moment dat în fața buldoexcavatorului după ce mă lovise, dar din cauza adrenalinei nu simțeam nimic. La un moment dat, am auzit că se vrea sa spargă și în altă parte și am încercat să alerg în zona respectivă. Am mai mers câtiva pași si apoi nu mai țin minte. Mi-am revenit când a venit ambulanța. Mă dureau foarte tare coastele, nu puteam să respir. Îmi aduc vag aminte, am intrat la Urgențe. Partea neplacuta este ca soția si sora au aflat lucrurile astea de la televizor, nu am avut telefonul la mine să vorbesc cu ele. Înteleg ca procedura e, cand intri in spital, sa ti se ia lucrurile de valoare. Mi-au pus dumnealor perfuzii, nu puteam sa respir prea bine si la un moment dat am vazut că au intrat sora cu sotia înăuntru și am întrebat dacă fetița e acolo și mi-au zis că nu. Fetița nu știe ce s-a întâmplat, i s-a spus doar că tati a cazut”, a declarat bărbatul pentru Sectorul 4 news.ro.

La Pasaj

Reprezentanții Poliției Locale București ar fi atins cu buldozerul un polițist de la Primăria Sectorului 4, care apără gardul instalat la Piața Unirii. La fața locului au sosit între timp reprezentanții Jandarmeriei și ai Poliției Naționale.

Între timp Jandarmeria și Poliția națională au intervenit între reprezentanții Poliției Sector 4 și Poliției locale de la Primăria București. Cele două instituţii au transmis că, totodată, dacă vor fi sesizate fapte de natură penală sau contravenţională, se vor dispune măsuri în consecinţă.

”Poliţia Capitalei şi Jandarmeria Capitalei asigură măsuri de ordine şi siguranţă publică, în vederea prevenirii escaladării conflictului. De asemenea, vă comunicăm faptul că, după studierea documentelor depuse, a reieşit faptul că există un litigiu civil, drept pentru care doar instanţa de judecată este competentă a soluţiona situaţia”, au transmis, luni seară, Poliţia Capitalei şi Jandarmeria.

Contextul scandalului: de la ce a început și cum a evoluat?

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluță a anunțat luni că au început lucrările de refacere din temelii a Planșeului Unirii. El a precizat că lucrările se derulează într-un spațiu deja securizat și nu vor afecta circulația rutieră sau pietonală.

"Punem în siguranță centrul Capitalei! De la ora 00.00, am început lucrările de refacere din temelii a Planșeului Unirii, placa de beton veche de aproape 100 de ani, analizată de experți și declarată un pericol public”, scrie pe Facebook Daniel Băluță.

Acesta l-a acuzat de mai multe ori pe Nicușor Dan că a blocat lucrările, în ciuda stării avansate de degradare a structurii.

Primarul Capitalei a negat în repetate rânduri că situația de la Piața Unirii este atât de gravă precum afirmă Daniel Băluță.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a revenit luni seară în zona Unirii şi a anunţat că a emis o dispoziţie de primar pentru desfinţarea construcţiilor Primăriei Sectorului 4. La faţa locului, un buldozer încearcă să dărâme gardul cu care este încercuită zona, însă mai mulţi angajaţi ai Primărie Sectorului 4 s-au poziţionat în faţa utilajului şi nu îl lasă să treacă. În zonă a ajuns şi o ambulanţă.

El solicită intervenția Poliției

„Eu am venit cu o dispoziție legală și am solicitat sprijinul Poliției Naționale”, a spus Nicușor Dan.

„Noi avem o singură problemă aici. Avem un teren care ne aparține și pe care s-au instalat niște cetățeni. I-am solicuitat să plece, n-au vrut. Am crezut la ora două când ne-am dus la poliția națională, am crezut că ei vor fi în stare să se uite la niște acte, să spună cine are dreptate, am pierdut două ore degeaba, după care ne-am dus la Primăria Capitalei și am emis această dispoziție de demolare, pe care acum așteptăm ca Poliția națională să ne ajute să o punem în aplicare”, a declarat primarul general.

Poliția Capitalei și Jandarmeria Capitalei au anunțat că asigură măsuri de ordine și siguranță publică, în vederea prevenirii escaladării conflictului.

"De asemenea, vă comunicăm faptul că, după studierea documentelor depuse, a reieșit faptul că există un litigiu civil, drept pentru care doar instanța de judecată este competentă a soluționa situația. Totodată, dacă vor fi sesizate fapte de natură penală sau contravențională, se vor dispune măsuri în consecință”, a transmis Poliția Capitalei.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

Lovitură neașteptată pentru Dan Diaconescu: Procurorii intră tare peste martorii din dosar

Răsturnare de situație în cazul lui Dan Diaconescu, acuzat de act sexual cu un minor: Parchetul Judecătoriei Constanța s-a autosesizat după ce martorii, la ultimul termen, au oferit declarații care contrazic mărturiile inițiale din timpul anchetei. Citește mai departe...

Întrebarea pe care o vrea PSD la referendumul lui Nicușor Dan. Consilierii social-democrați au depus deja un proiect de hotărâre pentru adăugarea întrebării

Consilierii generali ai Partidului Social Democrat au depus, astăzi, un proiect de hotărâre pentru adăugarea unei întrebări, în cadrul referendumul propus de primarul general. Citește mai departe...

Mega-dosar FBI: Fost sportiv olimpic ar fi condus o vastă rețea de droguri

Un fost sportiv olimpic al Canadei a fost acuzat că a condus o reţea de trafic de droguri care a transportat cantităţi mari de cocaină în întreaga Americă şi a ucis patru persoane, au anunţat joi autorităţile, potrivit The Guardian citat de News.ro.FBI oferă o recompensă de 50. Citește mai d...

VIDEO Accident de autobuz în Turcia: 6 morți și 25 de răniți

Șase persoane au fost murit și 25 au fost rănite în urma răsturnării unui autobuz în provincia Aksaray din centrul Turciei, a declarat vineri guvernatorul local, citat de Reuters, relatează Mediafax. Citește mai departe...

VIDEO O victimă lovită cu buldozerul la Pasajul Unirii rupe tăcerea: Nu suntem în Ucraina, să ne omorâm între noi

Una din victimele lovite cu buldozerul la Pasajul Unirii rupe tăcerea. Cezar Stuparu, șef serviciu în cadrul Direcției de Dezvoltare Servicii Publice București, este imobilizat la pat și acuză că România nu e Ucraina ca oamenii să se omoare între ei. Citește mai departe...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.