VIDEO Nebunie în Orientul Mijlociu: Se trage din toate direcțiile între Israel și Hezbollah

VIDEO Nebunie în Orientul Mijlociu: Se trage din toate direcțiile între Israel și Hezbollah
📅 2024-10-19

Armata israeliană a declarat că Hezbollah a lansat sâmbătă zeci de rachete şi mai multe drone către nordul Israelului, ucigând o persoană, o dronă fiind direcţionată către reşedinţa de vacanţă a prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit purtătorului său de cuvânt, transmite Reuters, informează News.ro.

⚡The drone launched by Hezbollah and targeted #Netanyahu's house was used for the first time in this war and traveled 70 kilometers before falling.
And a very large media blackout by the occupation.We hope that Netanyahu was present in his house at the moment of the targeting. pic.twitter.com/3NVRJ1jpMV

— Power to the People  ???? (@7pttp8) October 19, 2024

Acest atac a avut loc în timp ce oficialii din sănătate din Fâşia Gaza au declarat că atacurile israeliene au ucis cel puţin 11 persoane în tabăra de refugiaţi Al Maghazi din centrul teritoriului, şi cel puţin şapte persoane în tabăra Shati din Gaza City.

Două paciente au murit în spitalul indonezian din Fâşia Gaza din cauza unui atac care a tăiat alimentarea cu energie şi proviziile medicale, iar o asistentă a fost ucisă la spitalul Kamal Adwan, au declarat aceştia.

Uciderea liderului Hamas a încins spiritele

Promisiunile din partea Israelului şi a duşmanilor săi Hamas şi Hezbollah de a continua lupta în Gaza şi Liban au distrus speranţele că moartea liderului militant palestinian Yahya Sinwar ar putea grăbi sfârşitul unui an de război aflat în escaladare în Orientul Mijlociu.

Liderul Hamas, Sinwar, un strateg al atacului din 7 octombrie 2023 care a declanşat războiul din Gaza, a fost ucis de soldaţii israelieni în enclava palestiniană miercuri.

Israelul a continuat să bombardeze Jabalia, cea mai mare dintre cele opt tabere istorice de refugiaţi din Gaza, în ceea ce spune că este un efort de a opri luptătorii Hamas să se regrupeze.

În timp ce Israelul continuă ofensiva militară pe două fronturi, ministerul sănătăţii din Liban a declarat că cel puţin două persoane au fost ucise într-un atac israelian lângă oraşul majoritar creştin Jounieh, la nord de Beirut, în primul atac de acest fel în zonă.

Armata israeliană investighează informaţia despre atacul din Jounieh, a declarat un purtător de cuvânt. Nu a fost un comentariu imediat din partea Hezbollah, grupul armat libanez care luptă cu trupele israeliene la graniţa sudică a Libanului şi al cărui leadership de vârf a suferit lovituri din atacuri israeliene ţintite.

Separat, armata israeliană a declarat că avioanele sale l-au ucis vineri pe adjunctul comandantului Hezbollah din zona Bint Jbeil şi că trupele sale au confiscat arme, inclusiv rachete anti-tanc.

Hezbollah și Israel trag din toate direcțiile

Hezbollah a afirmat sâmbătă că a realizat 11 atacuri asupra ţintelor militare israeliene, de la miezul nopţii, toate cu salve de rachete. Nu a fost un comentariu imediat din partea acesteia cu privire la atacurile cu drone sau atacurile care vizau reşedinţa lui Netanyahu.

În nordul Israelului, unele dintre rachete au fost interceptate, dar una a lovit o clădire rezidenţială, potrivit poliţiei. O persoană a fost ucisă şi cel puţin nouă au fost rănite în diferite locaţii, a declarat serviciul de ambulanţă israelian. Sirenele de raid aerian au determinat oamenii să alerge către adăposturi.

Purtătorul de cuvânt al lui Netanyahu a declarat că prim-ministrul nu se afla în apropierea reşedinţei sale de vacanţă din Caesarea şi că nu au fost victime. Un locuitor al oraşului de coastă a spus pentru N12 News din Israel că elicopterele au fost auzite deasupra oraşului înainte ca o explozie mare să zguduie străzile.

Hezbollah, organizaţie susţinută de Iran, a schimbat focuri cu Israelul de la începutul războiului dintre Israel şi grupul militant palestinian Hamas în Gaza, în octombrie anul trecut.

Aproximativ 2.400 de oameni au fost ucişi în Liban, majoritatea în ultima lună, conform ministerului sănătăţii din Liban, în timp ce 59 de persoane au fost ucise în nordul Israelului şi în înălţimile Golan ocupate, conform autorităţilor israeliene.

Luptătorii conduşi de Hamas au ucis aproximativ 1.200 de persoane şi au luat 250 de ostatici în atacul lor din 7 octombrie 2023, conform statisticilor israeliene. Răspunsul militar al Israelului a ucis peste 42.500 de oameni, spun oficialii palestinieni.

Ofensiva israeliană a făcut ca majoritatea celor 2,3 milioane de locuitori ai Gaza să rămână fără adăpost, să rănească zeci de mii, să provoace foamete răspândită şi să distrugă spitale şi şcoli.

Lideri occidentali, inclusiv preşedintele american Joe Biden, au spus că moartea lui Sinwar oferă o şansă pentru un acord de armistiţiu în Gaza şi eliberarea ostaticilor rămaşi.

Negocierile pentru un astfel de acord au stagnat de săptămâni.

Biden a declarat vineri că există o posibilitate de a lucra la un armistiţiu în Liban, dar că ar fi mai greu în Gaza.

The personal residence of Netanyahu was hit by a Hezbollah suicide drone.

There are rumors that he is inside. I pray this is the end of this man. pic.twitter.com/67vUXnARYQ

— Kawu Garba (@KawuGarba) October 19, 2024
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

George Simion şi Claudiu Târziu, la mitingul de protest al AUR din municipiul reşedinţă

Câteva mii de membri şi susţinători AUR veniţi din toată ţara au participat sâmbătă după-amiază, la Bistriţa, la îndemnul liderului George Simion, la un miting de protest faţă de decizia Biroului Electoral de Circumscripţie nr. Citește mai departe...

VIDEO Nebunie în Orientul Mijlociu: Se trage din toate direcțiile între Israel și Hezbollah

Armata israeliană a declarat că Hezbollah a lansat sâmbătă zeci de rachete şi mai multe drone către nordul Israelului, ucigând o persoană, o dronă fiind direcţionată către reşedinţa de vacanţă a prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit purtătorului său de Citește mai departe...

Bărbat în stare gravă după ce a căzut de la înălţime lângă Acvariul de pe faleza Cazinoului

Un bărbat a fost transportat în stare de inconştienţă la spital după ce, sâmbătă după-amiază, pe faleza Cazinoului din Constanţa, a căzut de la o înălţime de circa patru metri, lângă clădirea Acvariului, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Citește mai departe...

Selecţionata Romanian Wolves a terminat cu victorie ediţia 2024 a Rugby Europe Super Cup şi a câştigat Grupa B

Selecţionata Romanian Wolves a învins, sâmbătă, la Amsterdam, cu scorul de 46-24, echipa Delta, în Grupa B din Rugby Europe Super Cup, potrivit news.ro. Citește mai departe...

Lasconi: Sunt uimită că nu am avut oameni în stradă pentru Șoșoacă / Geoană miroase de departe a influenţa interlopilor

Candidatul USR la alegerile prezidenţiale, Elena Lasconi, s-a arătat surprinsă că decizia CCR de eliminare a Dianei Şoşoacă din cursa prezidenţială nu a generat proteste de stradă și a lansat un val de critici la adresa fostului secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Citește mai de...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.