Soldatul american care a fugit în Coreea de Nord a fost condamnat pentru dezertare

Soldatul american care a fugit în Coreea de Nord a fost condamnat pentru dezertare
📅 2024-09-21

Travis King, soldatul american care a fugit din Coreea de Sud în Coreea de Nord anul trecut înainte de a fi întors acasă, a fost condamnat la un an de închisoare și eliberat dezonorant din armată.

El s-a confruntat cu acuzații, inclusiv dezertarea în iulie 2023 și atacul unui subofițer.

Pentru perioada deja petrecută în arest și meritul pentru un comportament bun, soldatul armatei în vârstă de 24 de ani a fost eliberat, a declarat echipa sa juridică pentru BBC.

La audierea de vineri de la Fort Bliss, Texas, el a pledat vinovat pentru cinci dintre cele 14 acuzații militare inițiale care au fost depuse împotriva lui. Celelalte capete de acuzare au fost respinse.

King s-a alăturat armatei în ianuarie 2021 și a fost în Coreea de Sud, ca parte a unei rotații de unități, când a trecut în Coreea de Nord.

La audiere, King i-a spus judecătorului militar, Lt Col. Rick Mathew, că a decis să fugă din armata SUA pentru că era „nemulțumit” de muncă și se gândea să plece de aproximativ un an înainte de a fuge în Coreea de Nord.

„Am vrut să dezertez din armata SUA și să nu mă mai întorc niciodată”, a spus King, potrivit reporterilor din sala de judecată.

El a mai spus că a fost diagnosticat cu probleme de sănătate mintală, deși a susținut că este apt să fie judecat și a înțeles acuzațiile.

Avocatul lui King, Franklin Rosenblatt, a declarat într-o declarație că clientul său acceptă întreaga responsabilitate pentru ceea ce s-a întâmplat și a adăugat că King „s-a confruntat cu provocări semnificative în viața sa, inclusiv o educație dificilă, expunerea la medii criminale și lupte cu sănătatea mintală”.

„Toți acești factori au agravat greutățile cu care s-a confruntat în armată”, a spus dl Rosenblatt.

King a trecut ilegal în Coreea de Nord în timpul unui tur civil al satului Panmunjom, situat în Zona Demilitarizată (DMZ) puternic păzită dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud.

El s-a alăturat turneului civil după ce a fost eliberat dintr-o închisoare sud-coreeană unde a ispășit aproape două luni sub acuzația că a agresat două persoane și a lovit cu piciorul într-o mașină de poliție.

După eliberare, a fost dus la aeroport pentru a se putea întoarce la baza Fort Bliss pentru a se confrunta cu măsuri disciplinare. Dar, în loc să urce în avion, King s-a alăturat turneului civil și, în cele din urmă, a fugit în Coreea de Nord, unde a fost reținut de autoritățile locale.

La acea vreme, presa nord-coreeană a raportat că el a fugit din cauza „tratamentului inuman” și a rasismului în cadrul armatei americane.

A devenit primul american care a fost reținut în Coreea de Nord în aproape cinci ani.

King a fost eliberat două luni mai târziu, după „diplomație intensă”, au spus oficialii americani la acea vreme. El a fost dus de o aeronavă a departamentului de stat la o bază aeriană americană din Coreea de Sud.

La 28 septembrie 2023, el a fost dus înapoi în Texas și de atunci era în arest acolo.

Luna următoare, el a fost acuzat de armata americană de dezertare, lovire cu piciorul și pumnul altor ofițeri, deținerea ilegală de alcool, făcând o declarație falsă și deținerea unui videoclip cu un copil implicat în activitate sexuală.

King a pledat vinovat pentru acuzații, inclusiv dezertare, trei capete de acuzare de neascultare a unui ofițer și atac asupra unui subofițer.

Celelalte acuzații, însă, au fost respinse după ce guvernul a făcut o moțiune în acest sens, care a fost aprobată de judecător.

Associated Press a raportat în iulie că avocații lui King erau în discuții cu procurorii militari pentru a ajunge la un acord de pledoarie. În acea lună a fost programată o audiere preliminară, dar a fost amânată pentru ca ambele părți să poată negocia.

În declarația sa, domnul Rosenblatt a spus că crede că, în ciuda faptului că clientul său a plecat liber vineri, „percepția negativă a publicului” și timpul pe care King l-a petrecut în arest „reprezintă o pedeapsă continuă pe care o va îndura pentru tot restul vieții”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

Se anunță schimbări majore în Marea Britanie - Cei mai bogați oameni anunță că vor părăsi în masă țara

Monaco, Italia, Elveţia, Dubai, sunt doar câteva dintre destinaţiile care încearcă să-i ademenească pe super bogaţii Regatului Unit înainte de modificările propuse la regimul fiscal al ţării, relatează CNBC, potrivit news.ro. Citește mai departe...

Soldatul american care a fugit în Coreea de Nord a fost condamnat pentru dezertare

Travis King, soldatul american care a fugit din Coreea de Sud în Coreea de Nord anul trecut înainte de a fi întors acasă, a fost condamnat la un an de închisoare și eliberat dezonorant din armată. Citește mai departe...

Acuzații grave - Ministra Deca și-a bătut joc de olimpicii la Matematică: I-a ținut o oră pe aeroport ca să-i felicite, apoi a spus că e obosită și nu mai vine

Un olimpic la Matematică a povestit într-un interviu două momente jenante pe care le-a trăit în ultimii doi, în care sunt vizați Ministerul Educației și ministrul Ligia Deca.„Simt că nu există un respect pe care ministerul ni-l oferă”, a declarat pentru G4Media. Citește mai departe...

Exploziile din Liban în atenția ONU - Sunt vehculate acuzații de crime de război

În cadrul unei întruniri a Consiliului de Securitate al ONU, pe tema exploziilor mortale sinconizate ale dispozitivelor electronice folosite de membrii Hezbollah din Liban, înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Volker Turk, a afirmat că atacurile, pentru care este învinuit Citește ma...

Lista neagră a Rusiei - Care sunt țările 'neprietenoase' cu Kremlinul

Guvernul rus a publicat o listă a țărilor ale căror politici „impun atitudini neoliberale care contrazic valorile tradiționale rusești”. Lista a fost publicată pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice, notează Meduza. Citește mai departe...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..