Rusia a pierdut în luptele din Ucraina o întreagă armată de oameni: Voluntarii reprezintă cel mai mare număr în rândul morților

Rusia a pierdut în luptele din Ucraina o întreagă armată de oameni: Voluntarii reprezintă cel mai mare număr în rândul m
📅 2024-09-21

Peste 70.000 de oameni care luptau în armata rusă au murit până acum în Ucraina, potrivit datelor analizate de BBC.

Și, pentru prima dată, voluntarii - civili care s-au alăturat forțelor armate după începerea războiului - reprezintă acum cel mai mare număr de persoane ucise pe câmpul de luptă de când invazia la scară largă a Rusiei a început în 2022.

În fiecare zi, numele celor uciși în Ucraina, necrologurile lor și fotografiile de la înmormântările lor sunt publicate în întreaga Rusie în mass-media și pe rețelele sociale.

BBC Russia și site-ul independent Mediazona au adunat aceste nume, împreună cu nume din alte surse deschise, inclusiv rapoarte oficiale.

Am verificat dacă informațiile au fost împărtășite de autorități sau de rudele celor decedați - și dacă aceștia au fost identificați ca fiind morți în război.

Mormintele noi din cimitire au contribuit, de asemenea, la furnizarea numelor soldaților uciși în Ucraina - acestea sunt, de obicei, marcate de steaguri și coroane trimise de Ministerul Apărării.

Au fost identificate numele a 70 112 soldați ruși uciși în Ucraina, dar se crede că numărul real este considerabil mai mare. Unele familii nu fac publice detaliile privind decesele rudelor lor, iar analiza noastră nu include numele pe care nu le-am putut verifica sau decesele milițiilor din Donețk și Luhansk, ocupate de Rusia în estul Ucrainei.

Dintre aceștia, 13 781 au fost voluntari - aproximativ 20% - iar decesele în rândul voluntarilor depășesc acum alte categorii. Foștii prizonieri, care s-au înrolat în schimbul grațierii pentru crimele lor, erau anterior cei mai mulți, dar acum reprezintă 19% din totalul deceselor confirmate. Soldații mobilizați - cetățeni chemați să lupte - reprezintă 13%.

Din octombrie anul trecut, decesele săptămânale ale voluntarilor nu au scăzut sub 100 - iar în unele săptămâni, am înregistrat peste 310 decese ale voluntarilor.

În ceea ce privește Ucraina, aceasta comentează rareori amploarea deceselor sale pe câmpul de luptă. În februarie, președintele său, Volodymyr Zelensky, a declarat că 31 000 de soldați ucraineni au fost uciși, dar estimările bazate pe informațiile americane sugerează pierderi mai mari.

Povestea lui Rinat Khusniyarov este tipică pentru mulți dintre soldații voluntari care au murit. Era din Ufa, în Bashkortostan, și avea două slujbe pentru a se întreține - la un depozit de tramvaie și la o fabrică de placaj. Avea 62 de ani când și-a semnat contractul cu armata rusă, în noiembrie anul trecut.

A supraviețuit mai puțin de trei luni de lupte și a fost ucis pe 27 februarie. Necrologul său, publicat pe un site memorial online local, îl numea doar „un om harnic și decent”.

Conform datelor pe care le-am analizat, majoritatea bărbaților care s-au înrolat provin din orașe mici din regiuni ale Rusiei unde este greu de găsit un loc de muncă stabil și bine plătit.

Majoritatea par să se fi alăturat de bunăvoie, deși unii din republica Cecenia au povestit activiștilor pentru drepturile omului și avocaților despre constrângere și amenințări.

Unii dintre voluntari au declarat că nu au înțeles că contractele pe care le semnaseră nu aveau o dată de expirare și, între timp, s-au adresat jurnaliștilor pro-Kremlin pentru a le cere, fără succes, să îi ajute să își încheie serviciul.

Salariile din armată pot fi de cinci până la șapte ori mai mari decât salariile medii din zonele mai puțin bogate ale țării, în plus, soldații beneficiază de beneficii sociale, inclusiv servicii gratuite de îngrijire a copiilor și scutiri fiscale. Plățile unice pentru persoanele care se înrolează au crescut, de asemenea, în mod repetat în valoare în multe părți ale Rusiei.

Majoritatea voluntarilor care mor pe front au vârste cuprinse între 42 și 50 de ani. Aceștia sunt în număr de 4 100 în lista noastră de peste 13 000 de voluntari. Cel mai în vârstă voluntar ucis avea 71 de ani - în total, 250 de voluntari cu vârsta peste 60 de ani au murit în război.

Soldații au declarat pentru BBC că creșterea numărului de victime în rândul voluntarilor se datorează, în parte, desfășurării acestora în zonele cele mai dificile din punct de vedere operațional de pe linia frontului, în special în regiunea Donețk din est, unde formează coloana vertebrală a întăririlor pentru unitățile epuizate, au declarat soldații ruși pentru BBC.

Potrivit soldaților ruși cu care am vorbit, strategia Rusiei de „măcinare a cărnii” continuă fără încetare. Termenul a fost folosit pentru a descrie modul în care Moscova trimite valuri de soldați înainte fără încetare pentru a încerca să obosească forțele ucrainene și să le expună locațiile artileriei ruse. Imaginile filmate cu drone și distribuite online arată forțe rusești care atacă poziții ucrainene cu puțin sau deloc echipament sau sprijin din partea artileriei sau a vehiculelor militare.

Uneori, sute de oameni au fost uciși într-o singură zi. În ultimele săptămâni, armata rusă a făcut încercări disperate, dar fără succes, de a cuceri orașele Chasiv Yar și Pokrovsk din estul Ucrainei cu astfel de tactici.

Un studiu oficial realizat de Direcția medicală militară primară a Ministerului rus al Apărării afirmă că 39 % din decesele soldaților sunt rezultatul rănilor la nivelul membrelor și că ratele mortalității ar fi îmbunătățite semnificativ dacă primul ajutor și îngrijirea medicală ulterioară ar fi mai bune.

Acțiunile guvernului rus sugerează că acesta dorește să evite forțarea oamenilor să lupte printr-un nou val oficial de mobilizare - în schimb, acesta intensifică apelurile pentru voluntari, împreună cu stimulentele pentru a face acest lucru.

Observațiile oficialilor regionali din parlamentele locale sugerează că aceștia au fost însărcinați de la vârf să încerce să recruteze oameni din districtele lor locale. Aceștia fac publicitate pe site-urile de locuri de muncă vacante, contactează bărbații care au probleme cu datoriile și cu executorii judecătorești și desfășoară campanii de recrutare în instituțiile de învățământ superior.

Începând cu 2022, deținuții condamnați au fost, de asemenea, încurajați să se înroleze în schimbul eliberării lor, dar acum o nouă politică înseamnă că persoanele care se confruntă cu urmăriri penale pot accepta un acord de a merge la război în loc să fie judecate în instanță. În schimb, cazurile lor sunt înghețate și pot fi abandonate complet.

Un număr mic de voluntari uciși au fost din alte țări. Am identificat numele a 272 de astfel de oameni, dintre care mulți erau din Asia Centrală - 47 din Uzbekistan, 51 din Tadjikistan și 26 din Kârgâzstan.

Anul trecut au fost raportate cazuri de recrutare de către Rusia a unor persoane din Cuba, Irak, Yemen și Serbia. Străinilor care locuiesc deja în Rusia fără permise de muncă sau vize valabile și care sunt de acord să „lucreze pentru stat” li se promite că nu vor fi deportați și li se oferă o cale simplificată către cetățenie dacă supraviețuiesc războiului. Mulți dintre ei s-au plâns ulterior că nu au înțeles documentele - la fel ca în cazul cetățenilor ruși, au apelat la ajutorul mass-media.

Guvernele Indiei și Nepalului au cerut Moscovei să nu-și mai trimită cetățenii în Ucraina și să repatrieze trupurile celor morți. Până în prezent, aceste apeluri nu au fost luate în considerare.

Mulți dintre noii recruți care s-au alăturat armatei au criticat pregătirea pe care au primit-o. Un bărbat care a semnat un contract cu armata rusă în luna noiembrie a anului trecut a declarat pentru BBC că i s-au promis două săptămâni de pregătire la un poligon de tragere înainte de a fi trimis pe front.

„În realitate, oamenii au fost pur și simplu aruncați pe terenul de paradă și li s-au distribuit niște echipamente”, a spus el, adăugând că echipamentul era prost făcut.

„Am fost încărcați în trenuri, apoi în camioane și trimiși pe front. Aproximativ jumătate dintre noi am fost aruncați în luptă direct de pe drum. Ca urmare, unii oameni au trecut de la biroul de recrutare la linia frontului în doar o săptămână”, a spus el.

Samuel Cranny-Evans, analist la Royal United Services Institute din Marea Britanie, spune: „Înțelegerea de bază a unor lucruri precum camuflajul și ascunderea sau cum să te miști în liniște noaptea, cum să te miști fără să-ți creezi un profil în timpul zilei”, ar trebui să fie predate ca abilități de bază ale infanteriei.

Un alt soldat a declarat, de asemenea, pentru BBC că echipamentul este o problemă, spunând că „variază, dar cel mai adesea este un set aleatoriu de uniforme, cizme standard care se uzează într-o zi și o geantă de kit cu o etichetă care arată că a fost făcută la mijlocul secolului al XX-lea”.

„O vestă antiglonț la întâmplare și o cască ieftină. Este imposibil să lupți în asta. Dacă vrei să supraviețuiești, trebuie să îți cumperi propriul echipament”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

Hezbollah a confirmat: Israelul l-a ucis pe unul dintre liderii săi importanţi

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a confirmat vineri seara că Israelul l-a ucis pe unul dintre liderii săi importanţi, Ibrahim Aqil, la câteva ore după un anunţ din partea statului evreu, relatează AFP, citat de AGERPRES. Citește mai departe...

Firmele din UE riscă amenzi uriaşe şi chiar suspendarea activității: ce presupune noua directivă ce va fi aplicabilă din 17 octombrie

Companiile s-ar putea confrunta cu amenzi usturătoare sau chiar cu suspendări ale serviciului în Uniunea Europeană, în conformitate cu noile reglementări stricte de securitate cibernetică care vor intra în vigoare luna viitoare, transmite CNBC. Citește mai departe...

Situația în Orientul Mijlociu se complică grav: atacul israelian asupra Beirutului poate duce curând la un conflict devastator

Violenţele între Israel şi aliaţii Iranului, Hezbollah şi Hamas, ar putea declanşa un conflict regional devastator, a avertizat ONU, după ce un atac aerian israelian la Beirut a ucis cel puţin 14 persoane, inclusiv pe Ibrahim Aqil, comandantul unei unităţi de elită a Hezbollah, şi a Citește ...

Cercetătorii NASA fac un anunț important: structuri extrem de misterioase, descoperite în interiorul planetei Marte

Se pare că planeta Marte ascunde, sub suprafață, mai multe structuri extrem de misterioase, ne anunță cercetătorii de la InSIGHT (Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport) a NASA. Citește mai departe...

Vești sfâșietoare despre Bruce Willis: ce se întâmplă acum cu marele actor

Actrița Demi Moore și fiica ei, Tallulah, au dezvăluit noi detalii despre starea de sănătate a lui Bruce Willis, iar veștile sunt destul de îngrijorătoare. Citește mai departe...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..